|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Čudni problemi s mrežom
SpeedTouch 780WL -->
![]() ![]() Internet radi bez problema..al mi se vec tjedan dana događa svako jutro jedna te ista glupost... Internet radi bez problema nekih desetak minuta i onda jedostavno pukne, niti jedan komp na mreži nemože na net, a u web sučeju je kao i dalje spojen bez problema na internet... moram resetirat router, koji se onda ne spoji automatski, nek se moram ručno spajat..i dok se spoji onda radi bez problema cijeli dan..mogu gasit kompove..nema veze....sljedece jutro opet ista stvar... zvao službu za korisnike..naravno nije do njih... Još jedna stvar koju sam skuzio da se događa....iz nekog bedastog razloga....malo malo nekom kompu dodijeli neku bijesnu IP adresu...tipa 93.141.113.63 a drugim kompovima normalne 192.168.1.xxx Dal netko ima imalo kakavu ideju što bi bilo problem? Hvala Znači ovak, imam u firmi cca 15 kompova spojednih na net, preko switcha koji je spojen na SpeedTouch 780WL
![]() ![]() Internet radi bez problema..al mi se vec tjedan dana događa svako jutro jedna te ista glupost... Internet radi bez problema nekih desetak minuta i onda jedostavno pukne, niti jedan komp na mreži nemože na net, a u web sučeju je kao i dalje spojen bez problema na internet... moram resetirat router, koji se onda ne spoji automatski, nek se moram ručno spajat..i dok se spoji onda radi bez problema cijeli dan..mogu gasit kompove..nema veze....sljedece jutro opet ista stvar... zvao službu za korisnike..naravno nije do njih... Još jedna stvar koju sam skuzio da se događa....iz nekog bedastog razloga....malo malo nekom kompu dodijeli neku bijesnu IP adresu...tipa 93.141.113.63 a drugim kompovima normalne 192.168.1.xxx Dal netko ima imalo kakavu ideju što bi bilo problem? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Assign the public IP address of a connection to a device |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Provjeri da na nekom od tih 15 kompjutera nije postavljeno ručno podizanje internet konekcije (PPPoE). Jedino tako bi komp mogao dobiti public ip adresu kao da je speedtouch u bridgeu. Znam da je konfiguriran za router način rada, ali svejedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
i meni se router nekad zna resetirati i onda sve proradi osim neta na koji se moram ručno spojiti, navodno je rješenje tog problema flashanje novog firmwarea, ali to meni ne dolazi u obzir jer imam maxtv, za moj problem će se pobrinuti t-com, samo čekam da veza još jednom pukne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ako jedan komp pokupi public ip adresu, onda su ostali u banani. Provjeri na tom kompu da netko od usera nema kreiranu ručnu konekciju i kad dođe na posao pokrene je i naravno svima net stane. Poslušaj i ostale koji se muče sa lošom verzijom firmwarea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Zašto bi ju takvi uopće kreirali? S kojim računom? Pa i da se pokušaju spojit, vjerojatno ne bi uspjelo… |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Thompson / Speedtouch ST780Wli: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112988, prođi kroz cijelu temu. Ako koristiš MaxTv važno je spremit postavke (kako bi kasnije bilo lakše) prije promjene fw. D-Link DSL-584T / DSL-G684T: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=82992, origigi fw i postavke za MaxTv |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|