|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Plazma i akvarij
Imao sam ideju stavit novi akvarij ispod televizora. Tv je samsungova plazma 127cm na zidu, razlika izmedu akvarija i plazme bi bila 10-15cm. Ali mi je jedan covjek rekao da bi zbog isparavanja vode iz akvarija mogao imat problema sa plazmom. Dal je moguce da se kondenzira u telkacu i da rikne? Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pomoć mu neće sigurno ![]() ima smisla imho. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Banned
|
Citiraj:
Teoretski mora isparavat, evo sad mi stoji na sanku u boravku. Ispari u 2tj oko 2-3l vode. Ako probas i ovako ostavit u posudi vode ona ce isparit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Ako će imati neki akvarij sa grijačem, biti će veća temperatura od sobne i biti će veća vlažnost u zraku. Iako sumnjam da će riknuti TV od toga bolje ne riskirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
onda ce imati kuhane ribe u akvariju... . ja ga osobno nebi stavio ispod icega tehnickog.
![]() |
#9 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Je, a vodu u komp bi rado stavio, jelda? ![]() Brzina kojom voda isparava je toliko zanemariva da možeš zaboravit na to da će se nešto dogodit plazmi zbog toga. Jedino bi trebao provjerit jel to dobro za ribice u akvariju da budu u blizini plazme. Ako zbog ničeg drugog, bar zbog toga što se plazme dosta griju pa bi možda moglo dodatno grijat vodu u akvariju. Pretpostavljam da imaš hladnovodne ribice. Je da topli zrak ide gore, al ipak...
![]() |
#10 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
moja plasma je kod kuhinje...vec god ipo pa joj nie nish,mozesh stavit blizu akvarij,ak mom nije nist,nece bit ni tvom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Pa čovječe, to je akvariju, nije sauna.
![]() |
#12 |
Guest
|
Ma najbolje je da ju presvučeš u najlon, iza ventilacije staviš vodilice za van kao za klima uređaj i još da ju zamažeš sa ajvarom da izgleda kao all natural american latex couch! |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako imaš poklopac na akvariju neće ti isparavati, ili će malo isparavati. Ovisi kakav je poklopac. Meni na akvariju on 125l ispari 2-3 deci mjesečno. S time da imam na poklopcu dva veća otvora za cijevi. Ako se dobro izolira poklopac, ne bi trebalo ništa isparavati.
![]() |
#15 |
Premium
|
Pretpostavka da 1L ima 20,000 kapljica; Znači 3 deci mjesečno je 6 tisuća kapljica. To si zamisliš ovak onda, da ti dnevno na televizor padne (iako nemre se reći da "pada") 193,54 kapljica vode, i ajmo reći da od toga dodje nekih <50% do tvog televizora. Zaokruži to na 80 kapljica dnevno. Dosta je to. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Imam 40 litarski akvarij koji stoji do zida. Bez poklopca je i mjesečno izgubi nekoliko litara vode. Zid NIJE vlažan. Mada bi se po Matth€wovoj računici već davno plijesan trebala uhvatit na zidu. Jerbo je to 50 - 60 tisuća kapljica...
![]() |
![]() |
#18 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
@fanatik nevjerujem ja vodi nigdje ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Guest
|
Ma mislim da je zaključak da najvjerojatnije ništa nebu bilo, ALI ti ovdje nitko neće to reći sa 100% sigurnosti jer nitko ne želi biti odgovoran ak ti se nekaj spiga. Happy hunting |
![]() |
![]() |
#21 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
ja imam akvariji pored lcd-a,nekih pol metra vec 2 godine i da pokucam sve je ok,a to koliko isparava nebi znao jer ja mjenjam 1/4 vode svaki 2-3 tjedna a to je dosta na 250 l vode koje su u akvariju... da ne odugovlacim,stavi ga sa strane,nebi ja stavljao ispod tv-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
ja isto mislim da plazmi ne bi trebalo biti ništa.u sobi nije tolka temperatura da bi se voda zagrijala do te mjere da vidno počne isparavati.samo nemoj da ti plazma padne u akvarij ![]()
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Ustalom, brijem da si malo preozbiljno shvatio taj moj izračun. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 09.07.2009. u 01:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ma zabrijali ste. voda iz akvarija ne hlapi. to sve ribe popiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jedini efekt koji bi ti se mogao javiti od pozicioniranja akvarija blizu plazme je stvaranje algi na staklu akvarija.
![]() |
#27 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Jbt, jel nemos stavit neki ormaric, komodu, il neki ukras ispod plazme, a akvarij na mjesto toga sto si maknuo ispod plazme... daj slike boravka i feng sui gurui ovdje ce ti reci sto gdje da stavis, i siguran sam da ce se tvojoj boljoj polovici svidjeti... Bajdwey, ja nebi stavljao akvarij ispod plazme... Nekak me strah... po meni, voda 2m od skupe tehnike...
![]() |
#30 |
NITKOV
|
Nije riječ o dva metra nego o 10 - 15 cm razmaka između plazme i akvarija. Ak ju dobro zašarafi na zid, kaj joj može bit...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|