![]() |
Plazma i akvarij
Imao sam ideju stavit novi akvarij ispod televizora.
Tv je samsungova plazma 127cm na zidu, razlika izmedu akvarija i plazme bi bila 10-15cm. Ali mi je jedan covjek rekao da bi zbog isparavanja vode iz akvarija mogao imat problema sa plazmom. Dal je moguce da se kondenzira u telkacu i da rikne? Zahvaljujem |
pomoć mu neće sigurno :)
ima smisla imho. |
Teoretski, kak fukcinira u praksi?
Ili je bolje ne riskirat? :D |
Pa ono ima smisla, ali s druge strane pa neće ti toliko biti vruće u toj sobi/boravku da će baš sad voda isparavat/stvarat se dodatna vlaga.
|
Citiraj:
Teoretski mora isparavat, evo sad mi stoji na sanku u boravku. Ispari u 2tj oko 2-3l vode. Ako probas i ovako ostavit u posudi vode ona ce isparit. |
Citiraj:
odvaži... ako ti je od životne važnosti i fengšuji prostora - stavi, ako hoćeš bit u sejf modu - nemoj. |
Citiraj:
|
onda ce imati kuhane ribe u akvariju... .
ja ga osobno nebi stavio ispod icega tehnickog. |
Citiraj:
Brzina kojom voda isparava je toliko zanemariva da možeš zaboravit na to da će se nešto dogodit plazmi zbog toga. Jedino bi trebao provjerit jel to dobro za ribice u akvariju da budu u blizini plazme. Ako zbog ničeg drugog, bar zbog toga što se plazme dosta griju pa bi možda moglo dodatno grijat vodu u akvariju. Pretpostavljam da imaš hladnovodne ribice. Je da topli zrak ide gore, al ipak... |
moja plasma je kod kuhinje...vec god ipo pa joj nie nish,mozesh stavit blizu akvarij,ak mom nije nist,nece bit ni tvom :)
|
Pa čovječe, to je akvariju, nije sauna.
|
Ma najbolje je da ju presvučeš u najlon, iza ventilacije staviš vodilice za van kao za klima uređaj i još da ju zamažeš sa ajvarom da izgleda kao all natural american latex couch!
|
Citiraj:
|
Ako imaš poklopac na akvariju neće ti isparavati, ili će malo isparavati. Ovisi kakav je poklopac.
Meni na akvariju on 125l ispari 2-3 deci mjesečno. S time da imam na poklopcu dva veća otvora za cijevi. Ako se dobro izolira poklopac, ne bi trebalo ništa isparavati. |
Pretpostavka da 1L ima 20,000 kapljica;
Znači 3 deci mjesečno je 6 tisuća kapljica. To si zamisliš ovak onda, da ti dnevno na televizor padne (iako nemre se reći da "pada") 193,54 kapljica vode, i ajmo reći da od toga dodje nekih <50% do tvog televizora. Zaokruži to na 80 kapljica dnevno. Dosta je to. :D :D :D |
Samo mala ispravka, spominjana voda iz akvarija AFAIK ishlapljuje, a ne isparava :)
|
Citiraj:
Imam 40 litarski akvarij koji stoji do zida. Bez poklopca je i mjesečno izgubi nekoliko litara vode. Zid NIJE vlažan. Mada bi se po Matth€wovoj računici već davno plijesan trebala uhvatit na zidu. Jerbo je to 50 - 60 tisuća kapljica... |
@fanatik
nevjerujem ja vodi nigdje :) (vodeno nebi nikada stavio:) ) |
Ma zeka, nebi ni ja.
|
Ma mislim da je zaključak da najvjerojatnije ništa nebu bilo, ALI ti ovdje nitko neće to reći sa 100% sigurnosti jer nitko ne želi biti odgovoran ak ti se nekaj spiga.
Happy hunting |
ja imam akvariji pored lcd-a,nekih pol metra vec 2 godine i da pokucam sve je ok,a to koliko isparava nebi znao jer ja mjenjam 1/4 vode svaki 2-3 tjedna a to je dosta na 250 l vode koje su u akvariju... da ne odugovlacim,stavi ga sa strane,nebi ja stavljao ispod tv-a
|
ja isto mislim da plazmi ne bi trebalo biti ništa.u sobi nije tolka temperatura da bi se voda zagrijala do te mjere da vidno počne isparavati.samo nemoj da ti plazma padne u akvarij:D
|
Istina. Jedino kak možeš sjebat plazmu je da ti padne u akvarij.:D Ovo s kapljicama ignoriraj.
|
Citiraj:
Ustalom, brijem da si malo preozbiljno shvatio taj moj izračun. :D |
ma zabrijali ste. voda iz akvarija ne hlapi. to sve ribe popiju.
|
Jedini efekt koji bi ti se mogao javiti od pozicioniranja akvarija blizu plazme je stvaranje algi na staklu akvarija.
|
Citiraj:
|
Pa nisam ja ni rekao da kapa :stoopid:
Citiraj:
Citiraj:
|
Jbt, jel nemos stavit neki ormaric, komodu, il neki ukras ispod plazme, a akvarij na mjesto toga sto si maknuo ispod plazme... daj slike boravka i feng sui gurui ovdje ce ti reci sto gdje da stavis, i siguran sam da ce se tvojoj boljoj polovici svidjeti...
Bajdwey, ja nebi stavljao akvarij ispod plazme... Nekak me strah... po meni, voda 2m od skupe tehnike... |
Nije riječ o dva metra nego o 10 - 15 cm razmaka između plazme i akvarija. Ak ju dobro zašarafi na zid, kaj joj može bit...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:47. |