Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.06.2009., 21:16   #1
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ponuda poslova i kako do posla?

Znači imam otvoren obrt i bilo je dosta posla sad kaj se tiče klima uređaja, al mene zanima kako do većih poslova recimo u Zagrebu ili negdje dalje (stambenih i drugih objekata,...)? Razgovaram sa drugim obrtnicima, svi rade, posla ko u priči, ne stignu raditi, ali gamad neće pustiti posao drugima. Prema potrebi budem navel koji poslovi su u pitanju jer ne bi htel da to ispadne kao reklama.
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2009., 22:48   #2
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa ak si "friski" u tome daj oglas u novine. Kad jednom krene, ak posao dobro obavis, ovaj ce te preporuit drugome, drugi trecemu i tako to
Problem je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2009., 22:51   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
pa ak si "friski" u tome daj oglas u novine. Kad jednom krene, ak posao dobro obavis, ovaj ce te preporuit drugome, drugi trecemu i tako to
Ma već sam soma i nešto dal novaca za oglase u novinama, nešto se mrda ali nije još to ono pravo, posla ima, i previše, al kako do njega, kako ga dobiti
Staro 17.06.2009., 22:55   #4
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
preporuka
podmicivanje
poznanstva.

3 zlatna P

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2009., 22:58   #5
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
preporuka
podmicivanje
poznanstva.

3 zlatna P
Meni je najzanimljivije to kaj nudim određeni postotak konkurenciji, nazovimo to tako, i ne pristaju, rađe odbijaju posao nego da ja recimo budem njihov kooperant
Staro 17.06.2009., 22:58   #6
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

prvo i trece su prakticki pa isti (makar nije uvjet ), ovo drugo vrijedi samo za velike igrace
Staro 18.06.2009., 08:56   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
pa po meni bas i nije isto.

preporuke onih kojima si napravio posao
poznanstava onih koji imaju puno potencijalnih klijenata.

Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
Meni je najzanimljivije to kaj nudim određeni postotak konkurenciji, nazovimo to tako, i ne pristaju, rađe odbijaju posao nego da ja recimo budem njihov kooperant
zato sto se svi zele ograditi od moguce konkurencije.

daj mi na pm bubni neki portofolio cime se bavis mozda mozemo nesto skombinirati.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2009., 09:05   #8
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
pa po meni bas i nije isto.

preporuke onih kojima si napravio posao
poznanstava onih koji imaju puno potencijalnih klijenata.
pa kod poznansta te neko nekome preporuci, jel? E sad, dal te preporuci makar ti radis lose (a vecinom su kod nas takvi slucajevi ), to je onda drugi par rukava. Al se opet svodi na preporuku.
Staro 18.06.2009., 09:37   #9
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Jarane moj samo penezi, lova i nista drugo, ovdje nadjes nekog veceg dilera klimama koji nema svog montera i njemu kanes u novcanik onda on uz svaku klimu da tvoju vizitku i eto posla sve drugo je tezgarenje.
Staro 18.06.2009., 09:51   #10
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ak ti do sad nije jasno kak te stvari funkcioniraju-drži se ti samo ovog posla koji imaš
lowrider je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2009., 00:32   #11
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ak ti do sad nije jasno kak te stvari funkcioniraju-drži se ti samo ovog posla koji imaš
Baš tako. Po ovome kako ti kažeš, čini se da i nisi baš neki preveliki igrač niti ćeš ikada biti. Čudno je to kako imaš firmu i ne znaš kako se lova okreće. Ako stvarno ne znaš kako to funckcionira, bolje se drži dalje, mani se. Kao šta je već gore netko prije naveo, ne možeš ti dobiti posao za neku zgradu ili objekat samo tako, pa čak ni da daš najjeftniju ponudu. To ne ide tako. Potplaćivanje i veze. Novi kontakti i nova "prijateljstva".
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2009., 00:39   #12
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Baš tako. Po ovome kako ti kažeš, čini se da i nisi baš neki preveliki igrač niti ćeš ikada biti. Čudno je to kako imaš firmu i ne znaš kako se lova okreće. Ako stvarno ne znaš kako to funckcionira, bolje se drži dalje, mani se. Kao šta je već gore netko prije naveo, ne možeš ti dobiti posao za neku zgradu ili objekat samo tako, pa čak ni da daš najjeftniju ponudu. To ne ide tako. Potplaćivanje i veze. Novi kontakti i nova "prijateljstva".
ovo je nazalost istina, jer upravo "najjaci igraci" daju najskuplje ponude i za neko cudo uvjek ugovore posao. A ono sto je najgore upravi ti veliki su obicno bolje "šlampavi" i duze posao obavljaju od recimo nekog manjeg privatnika. To se obicno vidi na "cestarskim" firmama gdje jedan radi, pet ga gleda i pije
(svaka cast izuzecima )
Staro 19.06.2009., 10:00   #13
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ajoj pa kao i sve svugdje,poznastvo,veze! s obzirom na to da si tek krenuo.
Jednog dana ćeš imat posla od preporuka,iskustva itd. ali opet će se temeljit na poznanstvu,bitno je kretat se u pravim krugovima ljudi i upoznavat prave ljude

građevinski investitori su kod nas većinom zatvoreni krug ljudi,ako želiš biti dio te obitelji kucaj na vrata i skidaj gaće polako,ne možeš ti još dobivat takve poslove ako ti je firma friško otvorena,za par godina ako si dobar i ako imaš dobru ponudu prepoznat će te neki privatnik

čudi me da ovako nezreli (NHF) ljudi ulaze u poduzetništvo samo tako,ali ajd,neka se radi,black samo naprijed + ne zanemari koju dobru knjigu o gospodarstvu i poduzetništvu,bez nekog znanja teško ćeš opstat,ja sam srećom imao starog tj. još ga imam od kojeg sam puno naučio

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
ovo je nazalost istina, jer upravo "najjaci igraci" daju najskuplje ponude i za neko cudo uvjek ugovore posao. A ono sto je najgore upravi ti veliki su obicno bolje "šlampavi" i duze posao obavljaju od recimo nekog manjeg privatnika. To se obicno vidi na "cestarskim" firmama gdje jedan radi, pet ga gleda i pije
(svaka cast izuzecima )
zato što se lova plasira iz političkih krugova i naravno da će ponuda biti jako visoka jer je to prilika za uzet lovu,ma to ti je sve kum-kumu,mi šljakamo i punimo proračune bit će uvijek love kod njih tako da nije bed ako nešto plate 30x skuplje,bitno da su rođaku natankali račun

većinom ti se događaju situacije da odjednom naletiš na firmu koja je ponikla prije par mjeseci a već ima šlepere,kamione...sve novo i veliki posao npr. u cestogradnji,baš sam to primjetio tu u rijeci,sve novo od kipera do šlepera i vidim piše neko ime firme na ceradi tipično hercegovački "prezime s najvećim fontom" d.o.o,provjerim kod kuće firma postoji 3 mjeseca...netko ima vezu/rođaka/gay ljubavnika u vladi i dobio je ogroman posao a za tu namjenu je otvorio firmu...sad kad uzme pare firma će se zadužit do neba i natrag i samo nestat,ovaj će uzet pare i natrag u hercegovinu npr.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 21.06.2009. u 21:04.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 22:22   #14
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Pošto vas dosta ima iz Zagreba, dajte mi navedite par firmi koje se bave izgradnjom zgrada i stanova i sl.objekata, da probam nekak do njih doći, pa da vidim koje su šanse za kooperaciju ili neke
Staro 17.07.2009., 11:03   #15
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
u zadnjih godinu dana sam pročešljao sve investitore većinom u zg pošto tražim stan u novogradnji,ali opet ti napamet nebi mogao nabrojat više od njih 3-4...kupi oglasnik kao info nekretnine itd svi ti se oglašavaju...

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na