|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
via sata/pata kontroler
imam u planu kupnju VIA VT6421 kontrolera, 2xsata i 1xpata jer sam presušio sa konektorima u kompu. je li to ok kontroler? na njemu će u početku bit samo dvd pržilica i kasnije vjerojatno još jedan hard. ništa bootabilnoga u svakom slučaju. brinem se samo da kontroler ne krene brljati i napravi mi kaos na disku. direktan link na kontroler:link |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja ga imam i zasad radi bez problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Spajao sam na taj isti kontroler SATA przilicu i disk WD 250GB i radilo je ok. Asonic nije bas neki najpoznatiji brand ali za te novce radi svoj posao. Jedino si skini sa VIA-ine stranice novije drivere za VT6421 jer na onom cd-u znaju biti i po 2g stari driveri.
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jel ima taj kontroler x64 drivere, odnosno da li ih je netko probao? Rade/ne rade, jel ima cimova, rusenja, bacanja u PIO mod itd?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Version - 5.70A / 25 March 2008 / 11MB Download Info o VT6421 Ja sam kartusu probao samo na 32bit Win XP i nije bilo problema, pogledaj na ovaj info, mozda pise nesto korisno.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
?
Deči oprostite na upadu:I ja sam kupil sata kontroler sa via 6421a chipom ali ga nemogu natjerati da radi. Kaj ste vi napravili da ste zadovoljni? Plzzz ![]() Malo više sam napisal na http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=149129 pa da se ne ponavljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ja sam ih imo vise komada (10ak) al nisu pogodni za 24/7 rad (istina i cijena im je takva pa netreba zamjerat). meni su crkavali u prosjeku svakih 4-6mj pa sam nakraju kupio kouwell 4 portni u diskontu (vise ih nema u prodaji nazalost) vidim da je netko pitao dal rade na x64 sistemima. ako se dobro sjecam meni su radili i na visti x64 i na xp64, istina bilo je nekih problema sa driverima jer znam da sam se namucio dok sam pronaso neke koji su radili |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
@čuks - ja sam ih imao 2 (najprije 2x sata 1x pata i radio je mjesecima bez prestanka jer je na njega bio spojen sata disk na kojega su se skidali torrenti dan i noć, a sad imam 4x usb + 2x sata + 1x pata i isto već jedno 3 mjeseca radi bez gašenja i nikad problema). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
heh, ja sam imo spojeno preko 10 diskova, pa mozes mislit koje je veselje bilo kad vrisne kontroler ![]() uglavnom, sad sam jako zadovoljan sa ovim kouwelima, imam 2 komada sa 4 porta i 1 sa 2 porta, + jos 6 komada na ploci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
@thopok - kouweli su jako dobri samo neznam dal ih vise ima u prodaji. to bi trebalo sa msanom provjerit jer su oni uvoznik (bar su bili dok sam ja kupovao) ja sam ih placao oko 320-350kn komad, al meni zaista vrijede svake lipe. uzmes si takva 2 komada i vec imas 8 portova + jos koji na ploci i super |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
I ja imam u kanti za torr. taj VIA-in chip na kartuši, i nikakvih problema zadnjih cca mj. dana koliko je kod mene...samo, svakako peporučujem skinuti zadnje drivere sa neta, meni su na CD-u stigli neuporabljivi... |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
ak nije bed ubacim pitanje ovd da ne otvaram zasebnu temu ![]() Imam asus a7n8x ploču koja nema serijski podršku za sata diskove, da si nabavim ovakav kontroler i spojim npr. http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=107152 kak bi to radilo (bio bi mi to jedini, znači i sistemski disk), malo me buni ovo "Podržava maks.: IDE/ATA prijenos podataka brzinom od 133 MB/sek" a nisam baš neki znalac na području diskovlja pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Ne mogu podesiti boot sistema sa PCI SATA kontrolera |
|
![]() |
![]() |