Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.06.2009., 18:20   #1
Unknown_C
Registered User

Datum registracije: May 2008
Laptop kućište

OK, ne da mi se na novo sve pisati, pa samo C/P sa foruma gdje sam već postavio isti post, ali odgovora nema. Računam da ću ih ovdje dobiti od pravih znalaca.

Citiraj:
Autor Ja
Zanima me gdje i kako se mogu nabaviti maske za laptop, cijele ili samo pojedini dijelovi.
Googlao sam, i nisam našao baš neke rezultate. Za mobitele znam da mogu masku kupiti u trgovini odmah (ako ju imaju na lageru), ili ju eventualno naručiti pa kupiti, ali za laptop, kako to ide ako vam od 20 dijelova maske treba onaj jedan? Dali isto mogu ušetati u PC Shop i naručiti masku? Ili trebam slati laptop na servis, i čekati ga mjesec-dva dok oni tu masku ne nabave i stave je? I htio bi znati kako se kreću cijene tih maski, pojedini dijelovi i cijela maska, i tako to.
Citiraj:
Autor Jedan korisnik
Masku??? Kućište misliš?
Citiraj:
Autor Ja
Da, na to mislim, ali ne znam kako da kažem, jer onda mi treba samo jedan manji dio kućišta.
Ako ćeš točnije, kupio sam si novi laptop, i koliko sam spretan, na koljeno sam nabio njegov rub. Taj rub je namjenjen primarnom HDD-u, kojeg nema, prazan prostor. E sada, maskica koja se tu otvara ima dva šarafića lijevo, i desno ga drže kvačice koje se zakače. Ja sam točno od to pukao, i te kvačice izbio, tj. jednu sam polomio, i sada mi ispod laptopa, skroz dolje desno taj komad visi, a taj komad je oko 5×7 CM velik. Njega drže malo lijevo šarafići, ali desni dio visi vani, jer njega ne drže šarafići, nego kvačica koje sada više nema, i kada mi je na nogama, uvijek ga moram zakačiti. Ne samo da me iritira to, već se bojim da ga ne bi odvalio, a i tada, nije šteta tog dijela, već centra kućišta koje ću oštetiti.
Da mi je laptop star dvije godine, ili tako nešto, poslao bi ga na čišćenje u Zagreb i usput tražio da mi promjene taj dio, ali ovako, laptop nije star niti godinu dana, a znam ako ga budem slao, valja mi ga čekati jedan do dva mjeseca, a taj dio mogu i ja promjeniti u 1 min., jer mu je princip bočnog otvaranja desktop kućišta, sve kvačice i na kraju ga drže dva šarafa.
I sada zato ne znam šta ću.

BTW Laptop je star mjesec dana.
Unknown_C je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2009., 18:29   #2
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Jel ti palo na pamet nazvat servis i pitat jel mogu naručit taj i taj dio???

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F