Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2009., 12:37   #1
belotica76
Registered User
Moj komp

belotica76's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Angry problem!!! mreža

Dakle ovako, spojena sam kablom na internet kod susjeda. wlan.
i sad sto se desava, do prije nekoliko dana smo bili na max adslu, pa smo prešli na optimu. od kad je uključena optima meni internet ne radi a njemu da, u donjem uglu na vezi mi se pojavljuje žuti trokutić sa uskličnikom. Možda se treba ip adresa promjeniti ili što...neznam...molim pomoć. i da kabal iza svijetli znaci da je ispravan tamo di pise koliko saljem paketa ima podatke, a di primam je 0. hvala

ps. i još nisam rekla da mi tamo gdje pri statusu veze treba pisati

ip adress:
subnet mask:
default gateway stoje svugdje 0 , kao da nemam ip adresu, nesto sam smrduckala dok sam čačkala po tom.
belotica76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2009., 13:38   #2
kocka
Registered User

kocka's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor belotica76 Pregled postova
Dakle ovako, spojena sam kablom na internet kod susjeda. wlan.
i sad sto se desava, do prije nekoliko dana smo bili na max adslu, pa smo prešli na optimu. od kad je uključena optima meni internet ne radi a njemu da, u donjem uglu na vezi mi se pojavljuje žuti trokutić sa uskličnikom. Možda se treba ip adresa promjeniti ili što...neznam...molim pomoć. i da kabal iza svijetli znaci da je ispravan tamo di pise koliko saljem paketa ima podatke, a di primam je 0. hvala

ps. i još nisam rekla da mi tamo gdje pri statusu veze treba pisati

ip adress:
subnet mask:
default gateway stoje svugdje 0 , kao da nemam ip adresu, nesto sam smrduckala dok sam čačkala po tom.

Kako to mislis, spojena si kablom na internet i onda napises wlan?
Ili je kabel ili je wlan....

Po ovome izgleda da ti router nije dodijelio IP adresu. U postavkama od mrezne sve stavi na automatic. Na routeru mora biti ukljucen DHCP. Pazi da mreza nije zasticena, a ako je, pazi da upises pravilan password (pazi na velika i mala slova itd...)

Nekad kod ovog trokutica pomaze i restart windowsa.
Nadam se da sam bar malo pomogao hehe
kocka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2009., 11:12   #3
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ne baš razumljivo pitanje, ali pogađam da si kabelom spojena na susjedov wlan router?
Kod zamjene providera Tcom/Optima susjed je promijenio i sami uređaj kojim se spaja na net. Na starom uređaju je po svemu navedenom bio uključen DHCP (dinamičko dodjeljivanje IP adresa svim uređajima u mreži), moguće da na novome nije, nego trebaš sama upisati mrežne postavke. Pogledaj kod susjeda koji adresni prostor koristi (koja IP adresa) i postavi si fixnu IP adresu iz tog prostora kod sebe na računalu, obavezno kao default gateway upiši IP adresu samog wlan routera.
mahoona je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno