![]() |
problem!!! mreža
Dakle ovako, spojena sam kablom na internet kod susjeda. wlan.
i sad sto se desava, do prije nekoliko dana smo bili na max adslu, pa smo prešli na optimu. od kad je uključena optima meni internet ne radi a njemu da, u donjem uglu na vezi mi se pojavljuje žuti trokutić sa uskličnikom. Možda se treba ip adresa promjeniti ili što...neznam...molim pomoć. i da kabal iza svijetli znaci da je ispravan tamo di pise koliko saljem paketa ima podatke, a di primam je 0. hvala :hitthewal: ps. i još nisam rekla da mi tamo gdje pri statusu veze treba pisati ip adress: subnet mask: default gateway stoje svugdje 0 , kao da nemam ip adresu, nesto sam smrduckala dok sam čačkala po tom. |
Citiraj:
Kako to mislis, spojena si kablom na internet i onda napises wlan? Ili je kabel ili je wlan.... Po ovome izgleda da ti router nije dodijelio IP adresu. U postavkama od mrezne sve stavi na automatic. Na routeru mora biti ukljucen DHCP. Pazi da mreza nije zasticena, a ako je, pazi da upises pravilan password (pazi na velika i mala slova itd...) Nekad kod ovog trokutica pomaze i restart windowsa. Nadam se da sam bar malo pomogao hehe |
Ne baš razumljivo pitanje, ali pogađam da si kabelom spojena na susjedov wlan router?
Kod zamjene providera Tcom/Optima susjed je promijenio i sami uređaj kojim se spaja na net. Na starom uređaju je po svemu navedenom bio uključen DHCP (dinamičko dodjeljivanje IP adresa svim uređajima u mreži), moguće da na novome nije, nego trebaš sama upisati mrežne postavke. Pogledaj kod susjeda koji adresni prostor koristi (koja IP adresa) i postavi si fixnu IP adresu iz tog prostora kod sebe na računalu, obavezno kao default gateway upiši IP adresu samog wlan routera. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32. |