|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
D-Link DSL-584T i D-Link switch
ovako.. uzeo sam ovaj ruter jer mi se kasda svako tolko zblesira u router nacinu rata i to mi ful smeta jer ju moram svkai dan restartat bar jedanput. a s ovim 584t se ljepo spojim na net i onda kad treba spojit komp na njega sve ok, ali kada treba spojit switch spojim ga u LAN2 (lan 1 je zauzet 1. kompom, a lan 3 i lan 4 su rezervirani za MAXtv) i onda u switch ustekam ostale kompove i niti jedan ne radi kako treba, vec govore u taskbaru kako je limited connection. onda sam ga pokusavao resetirati, i opet nista. stavljao sam novi firmware na njega i nakon toga nisam ni na net se mogao spojiti i kada sam vratio stari firmware od t-scuma onda sam mogao. sad sam opet na kasdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A o kojem switchu se radi, možda ima nekakvo svoje sučelje za konfiguraciju VLAN-a? Je li 584T u router ili bridge modu?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
http://www.google.com/search?hl=hr&l...-8&sa=N&tab=iw switch je d-link 1008d znam samo da sam ga spojio normalno u DIR-100 prije i sve je radilo bez problema. Neznam kako uci u konfig od switcha, preko 192.168.1.1 ulazim u 584T. kako mogu znati jeli u router ili bridge modu? jedan od pvca kada je spojen je u route, a ajedan od pvc-a je u bridge modu.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo jel ti treba tj. jel koristiš MaxTv? Ako ne stavi origigi fw sa D-Link DE sajta. Pogledaj ADSL Bibliju za parametre, obrati pažnju na VPI / VCI, tip konekcije pa ćeš znati odgovore na ova svoja pitanja:" kako mogu znati jeli u router ili bridge modu? jedan od pvca kada je spojen je u route, a ajedan od pvc-a je u bridge modu.". Origigi fw radi stabilnije, pogotovo u router modu rada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
isprobavao sam svasta s flashanjem i na origigi firmwareu mi se ne spaja na net. ali sam procitao ovdje -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=94832 pa sam preko tih uputa oslobodio 2 porta vezana za MAXtv i na njima radi sve ok. A u cijelokupnom kaosu mi je u switch upao cavlic na koji je bio objesen i stvorio kratki spoj pa je pregorio ![]() tako da evo sad radi ok, osim sto sam unistio switch ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|