![]() |
D-Link DSL-584T i D-Link switch
ovako.. uzeo sam ovaj ruter jer mi se kasda svako tolko zblesira u router nacinu rata i to mi ful smeta jer ju moram svkai dan restartat bar jedanput.
a s ovim 584t se ljepo spojim na net i onda kad treba spojit komp na njega sve ok, ali kada treba spojit switch spojim ga u LAN2 (lan 1 je zauzet 1. kompom, a lan 3 i lan 4 su rezervirani za MAXtv) i onda u switch ustekam ostale kompove i niti jedan ne radi kako treba, vec govore u taskbaru kako je limited connection. onda sam ga pokusavao resetirati, i opet nista. stavljao sam novi firmware na njega i nakon toga nisam ni na net se mogao spojiti i kada sam vratio stari firmware od t-scuma onda sam mogao. sad sam opet na kasdi :( a bio sam sretan sa D linkom dir-100 jedno god i pol dana dok se nisu sve lampice ugasile i crkao je :( |
A o kojem switchu se radi, možda ima nekakvo svoje sučelje za konfiguraciju VLAN-a? Je li 584T u router ili bridge modu?
|
http://www.google.com/search?hl=hr&l...-8&sa=N&tab=iw
switch je d-link 1008d znam samo da sam ga spojio normalno u DIR-100 prije i sve je radilo bez problema. Neznam kako uci u konfig od switcha, preko 192.168.1.1 ulazim u 584T. kako mogu znati jeli u router ili bridge modu? jedan od pvca kada je spojen je u route, a ajedan od pvc-a je u bridge modu..:hitthewal: |
Prvo jel ti treba tj. jel koristiš MaxTv? Ako ne stavi origigi fw sa D-Link DE sajta.
Pogledaj ADSL Bibliju za parametre, obrati pažnju na VPI / VCI, tip konekcije pa ćeš znati odgovore na ova svoja pitanja:" kako mogu znati jeli u router ili bridge modu? jedan od pvca kada je spojen je u route, a ajedan od pvc-a je u bridge modu.". Origigi fw radi stabilnije, pogotovo u router modu rada. |
isprobavao sam svasta s flashanjem i na origigi firmwareu mi se ne spaja na net. ali sam procitao ovdje -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=94832 pa sam preko tih uputa oslobodio 2 porta vezana za MAXtv i na njima radi sve ok. A u cijelokupnom kaosu mi je u switch upao cavlic na koji je bio objesen i stvorio kratki spoj pa je pregorio :D
tako da evo sad radi ok, osim sto sam unistio switch :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:49. |