Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.04.2009., 21:25   #1
frki&miki
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Connection Point????

Pozdrav, imam pitanje.

U Zagrebu sam i spojen sam na net preko laptopa na wireless. Ali na neku ConnectionPoint

Ja se ne žalim jer je free
ali me zanima kakva je to veza, koliko mogu downloadati da se ta veza nebi slučajno ukinula.

Ako tko zna što o tome bio bih zahvalan da nešto napiše.

Inače kod downloada potegne i preko 200kbps
frki&miki je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2009., 21:31   #2
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
po principu ne bi se smio spajati na takve mreže,
to je očito mreža od osobe koja nije stavila enkripciju, a niti podesila password na routeru.
pa se obično može i uletit u router i mijenjati postavke.
e sada, ISPovima paše to, pa ljudima ostave otvorene APove.
dobiješ upute jasno, ali puno ljudi se ne kuži u to,
bitno im je da oni imaju net, a ne znaju da ga odašilju i drugima uokolo.

Citiraj:
ali me zanima kakva je to veza, koliko mogu downloadati da se ta veza nebi slučajno ukinula.
koliko smiješ prije nego ti se ukine pristup(on skuži pa stavi pass i ostalo) ti nitko ne može reći.

ako je flat, boli ga briga dokle god mu ne ubijaš propusnost,
a ako nije, onda čim mu dođe idući račun...

Citiraj:
Ja se ne žalim jer je free
no razmisli da se tebi/tvojima tako netko nakači a da to ne znaš

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 28.04.2009. u 21:42.
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.04.2009., 21:38   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2009., 20:36   #4
frki&miki
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Ak je to spajanje na nečiji wireless onda si je taj sam kriv kaj nema zaštite.

Inače takvih "POINTOVA" ima više po gradu. tj. da se baš zovu ConnectionPoint, kad bi to bilo spajanje na nečiji rooter taj bi imao neko svoje ime
frki&miki je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2009., 20:41   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor frki&miki Pregled postova

Inače takvih "POINTOVA" ima više po gradu. tj. da se baš zovu ConnectionPoint, kad bi to bilo spajanje na nečiji rooter taj bi imao neko svoje ime
MOLIM?

pa to samo znači da korisnik nije stavio neko drugo ime, već je pustio sve tvornički po defaultu. a u 99% i da nije stavio zaštitu.
dakle DA, SPAJAŠ se na nečiji router,
jer ovi 'komercijalni' se sigurno ne zovu ''connectionpoint'' već t-com hotspot, vip... i slično

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2009., 20:52   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Točno TomRi, inaće je to generičko ime koje "koristi" Siemens na svojim Wireless routerima.
Još jednom, TO SE NE RADI !
Za ludu vam etika, vjeronauk, bonton, . . . kad vam je korištenje tuđeg "normalno".
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 29.04.2009., 23:10   #7
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor frki&miki Pregled postova

znači netko ne zaključa auto i onda je cijeli svijet pozvan da se provoza tim autom. zanima me što bi ti striček policajac rekao kad bi te uhvatio za volanom tog auta (ako ti bonton i poštenje ne govori da se tuđe bez pitanja ne uzima niti koristi).
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2009., 06:18   #8
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Ne možeš to tako uspoređivati, jer se lapovi sami znaju spojiti bez znanja korisnika na takve AP-ove, još ak je korisnik laik, čudi se što ima net i može surfati bez problema. Dok ti nebreš bez neznanja ukrasti tuđi auto... Već se to 1000 puta raspravljalo, no nekima izgleda još nije dosta
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2009., 07:01   #9
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Juggernaut Pregled postova
Ne možeš to tako uspoređivati, jer se lapovi sami znaju spojiti bez znanja korisnika na takve AP-ove, još ak je korisnik laik, čudi se što ima net i može surfati bez problema. Dok ti nebreš bez neznanja ukrasti tuđi auto... Već se to 1000 puta raspravljalo, no nekima izgleda još nije dosta
Da, izgleda da nije.
Jedan od osnovnih postulata današnjih zakona je taj da nepoznavanje zakona nije isprika za kršenje istog. Dakle....
Uostalom lock topika bi bio sasma fajn, rasprava ovog tipa je već bila na forumu, još kad se uzme u obzir da se trol koji ga je pokrenuo više izgleda nema namjeru pojavit, i da je sve dalje OT naspram dane teme .
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2009., 09:51   #10
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Autor Juggernaut Pregled postova
ovaj konkretan korisnik sasvim jasno zna da se spojio nekome drugome tako da je isto tako sasvim jasno na kojoj je strani zakona.

usporedba je bila okvirna no poslužila je svrsi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.04.2009., 10:12   #11
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

MIslim da se o ovom već raspravljalo, ako si ostavio nezaštićenu mrežu i netko ti se spoji i nabije ti račun, sam si si kriv i nemožeš bišt postić tužbom zato jer si ti dozvolio da ti se netko spoji i ide preko tebe na internet, podjelio si intenet sa svima, a ako sii stavio zaštitu i netko ti ju probije, onda možeš tužit i dobit. To je kao da ostaviš auto vani sa ključevima i porukom, tko hoče nek se provoza. Naravno to nije lijepo ali zakon ti nebrani.
To nije ništa drugo nego posljedica neifomiranosti građana, kao da ideš kupit auto i voziti se snjime a nemaš vozačku, ali to je ono na čemu T-com zarađuje, na neinformiranosti građana

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2009., 10:58   #12
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
kad svi daju primjere:
ako ostavis novacnik na instrument tabli, odmah ispod sajbe, da ga svi vide...i dodje policajac....i dobijes kaznu za to...
Staro 30.04.2009., 12:16   #13
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
MIslim da se o ovom već raspravljalo, ako si ostavio nezaštićenu mrežu i netko ti se spoji i nabije ti račun, sam si si kriv i nemožeš bišt postić tužbom zato jer si ti dozvolio da ti se netko spoji i ide preko tebe na internet, podjelio si intenet sa svima, a ako sii stavio zaštitu i netko ti ju probije, onda možeš tužit i dobit. To je kao da ostaviš auto vani sa ključevima i porukom, tko hoče nek se provoza. Naravno to nije lijepo ali zakon ti nebrani.
To nije ništa drugo nego posljedica neifomiranosti građana, kao da ideš kupit auto i voziti se snjime a nemaš vozačku, ali to je ono na čemu T-com zarađuje, na neinformiranosti građana
analogija nije baš točna. na connection pointu nigdje ne piše "slobodno se spojite i koristite koliko hoćete". Ako netko (poput svih nas ovdje) zna da je ConnectionPoint ssid t-comovih rezidencijalnih nezaštićenih ap-ova onda se ne može izvlačiti na "nisam znao da sam se spojio" ili "on me pozvao da se spojim i koristim onako kako mi se sviđa" spiku. Vrlo je jasno u kojem slučaju vrijedi koji presedan i zakon se primjenjuje na svakog korisnika posebno, ovisno o konkretnom znanju dotičnog korisnika.

Imaš bezbroj primjera npr boksača koji su u samoobrani nekog prebili i završili u zatvoru zbog toga.

Ako imaš moć nad nekim to ne znači da je u redu tu moć zloupotrebljavati pod izlikom "tko mu je kriv što on nema tu moć". Poanta je u međusobnom pomaganju, simbiozi. Ako ja imam neku moć a ti je nemaš onda ću ti pomoći kada ti ta moć zatreba. To je ispravan način razmišljanja i vodi k napretku obje strane.
Staro 01.05.2009., 13:01   #14
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
onda si je taj sam kriv kaj nema zaštite
Sad ispalo da i zakon to kaže.
Detalji u drugoj temi(ne bi trebalo biti problema u pronalaženju).

Edit:
Zakon - Skeniranje mreza

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 26.08.2009. u 17:04.
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno