|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
DVB-T Problem na PCu (kockasta slika)
Naime, kad gledam preko projektora DVB-T, preko TV kartice, slika mi je nekako kockasta, kad se događa neka radnja, tekma, akcija, kao da gledam loše ripani divx. Kod normalnih filmova, sve je ok. Dali netko sluti u čemu je kvaka? Dali je netko imao slične probleme? Hvala
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
"Normalni filmovi" su u kojoj rezi ? Neki dobar rip od HD/BR filma ? Vjerojatno je puno kvalitetnije nego DVB-T signal kod nas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Ispada da je nekad gori od analognog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
@Vuco Pa i TS film mi je bolji od DVB-Ta. Prije mi nije bilo tako. To mi je otkako sam promjenio Projektor, Ploču, CPU i RAM. Prijašnji projektor je bio LCD, ovaj je DLP. Mislim si, da nije neki codec da ga yebe, ili ? @thopok Da, ispada baš to. Iako mi dođe na isto, kod analognog mi je mutno i slab je kontrast, dok kod digitalnog su mi boje ok, al pojavljuju se kockice. - Najviše se vide kad gledam neku tekmu.
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
|
LOL, ja sam mislio da mi se to samo priviđa, ili da je problem na odašiljaču Učke, no vidim da je (nažalost) i drugima tako. valjda imaju nizak bitrate ili što već, i onda kada se slika brzo mijenja, treba 'refreshat' cijeli ekran pa se zaguši, to što veliš za nogomet i akciju npr., onda bude lagano kockasto, a kada se slika smiri odmah je ok. veljda bu bilo bolje kada krenu sa HD signalom ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
A znači, nisam jedini. Evo, juče sam gledao Barcu - Čelsi (žali bože) na drugom i zbilja su me nervirale te kockice. Prebacim na RTL, NOVU, slika je daleko bolja - nema toliko pokreta. Ako ima još netko slične probleme, slobodno nek se javi, bar ću bit siguran da nije hardware ili software problem. ps: Uspio sam malo poboljšati sliku tako da sam stavio rezu na 1280x1024 (od preporučenih "nativnih" 1024x768 za moj projektor) edit: Sad se sjetih, pa imam doma i normalan DVBT receiver na TVu. Sljedeća tekma, pa ću uspoređivati ![]() Hvala
![]() |
#8 |
Premium
|
Ja zato umjesto Terratec softwarea koristim DVBViewer i dobijem malo bolju sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Dečki, ja nisam ni blizu Umaga, ja u ZGu. Što se tiče software-a, koristim koji sam dobio uz TV kard, neki AV TV (Od Avermedie).
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Čak će se nekako i prijeći potpuno na DTV, ali što onda? DVB-T2 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Jedna je stvar ako je slabiji prijenos pa dolazi do loma slike, a drugo je kada se koristi third-party software koji puno bolje može isfiltrirati sliku. Dok sam imao analognu, DScaler je davao miljama bolju sliku od originalnog softwarea ili nekih drugih, samo uz pomoću dobro odabranih i podešenih filtera. Uglavnom, zato i jesam kupio DVBViewer jer mi je postprocesuiranje slike bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ja juče skočio u Ve-mil, kupio neku Philips antenu 46db i teško razočaranje, HRTHD hvata 80%, dok na onu malo govno hvata 99-100% ali zna tu i tam preskočit... Beast, daj ostavi link na DVB-T, da vidim cijenu, pa možda kupim i ja...
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo platio, ma 15€ je ništa. Pa ćemo vidit kad dođem doma... Ma na vanjskoj mi je običan TV (jer ide i kabelska prek njeg), a ovu kaj sam kupio sam spojio na TV karticu na PC. A ono malo govno sam sad spojio na DVB-T Reciever koji je spojen na TV.
![]() |
#15 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
IMHO HTV ima žeščih problema s kodiranjem DVB-Ta. Prvo prijenos LP je bio očajan. Slika iz studia je ok, ali sama tekma katastrofa. Sve nešto zrnato i kockasto. Imam DVB Viewer ali ni s njim nema pomoći. Drugo, koji je ono format u kojem oni emitiraju te tekme jer šta god radio nemogu dobit fullscreen sliku već mi sve zgleda ko kad gledam 16:9 film na 4:3 telki. @ Dr. Beast koje codece koristiš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
A možda je ova (ne)kvaliteta i primjerena tim televizijama? Iz tog se razloga i ne trudim pretjerano oko poboljšavanja kvalitete. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
I ja te koristim, ali sam još stavio CoreAVI ili tako nešto "254" nešto... Jer onda hvatam HDTV bez problema ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo, probah DVBViewer i zaista je bolja slika. Naime, ne značajno, ali ono, recimo od oka 10-20% bolja.
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sa_Stilom, ajd pliz koristi edit ili nešta. U par threadova sam vidio da se onak zna zaredati par tvojih postova ![]() A sad na stvar, 10-20% poboljšanje nije malo ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
Na radim ja često edit, tu i tamo zaredam posteve, tako da privučem pažnju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|