PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVB-T Problem na PCu (kockasta slika) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146259)

Sa_Stilom 28.04.2009. 21:50

DVB-T Problem na PCu (kockasta slika)

Naime, kad gledam preko projektora DVB-T, preko TV kartice, slika mi je nekako kockasta, kad se događa neka radnja, tekma, akcija, kao da gledam loše ripani divx.

Kod normalnih filmova, sve je ok.

Dali netko sluti u čemu je kvaka?
Dali je netko imao slične probleme?

Hvala

Vuco 28.04.2009. 22:51

"Normalni filmovi" su u kojoj rezi ? Neki dobar rip od HD/BR filma ? Vjerojatno je puno kvalitetnije nego DVB-T signal kod nas.

thopok 28.04.2009. 23:00

Ispada da je nekad gori od analognog.:nono:

Sa_Stilom 29.04.2009. 08:47

@Vuco

Pa i TS film mi je bolji od DVB-Ta. Prije mi nije bilo tako. To mi je otkako sam promjenio Projektor, Ploču, CPU i RAM. Prijašnji projektor je bio LCD, ovaj je DLP. Mislim si, da nije neki codec da ga yebe, ili ?

@thopok

Da, ispada baš to. Iako mi dođe na isto, kod analognog mi je mutno i slab je kontrast, dok kod digitalnog su mi boje ok, al pojavljuju se kockice.

- Najviše se vide kad gledam neku tekmu.

TomRi 29.04.2009. 09:10

LOL, ja sam mislio da mi se to samo priviđa, ili da je problem na odašiljaču Učke, no vidim da je (nažalost) i drugima tako.

valjda imaju nizak bitrate ili što već, i onda kada se slika brzo mijenja, treba 'refreshat' cijeli ekran pa se zaguši,
to što veliš za nogomet i akciju npr., onda bude lagano kockasto,
a kada se slika smiri odmah je ok.

veljda bu bilo bolje kada krenu sa HD signalom :)

Sa_Stilom 29.04.2009. 12:29

A znači, nisam jedini.

Evo, juče sam gledao Barcu - Čelsi (žali bože) na drugom i zbilja su me nervirale te kockice. Prebacim na RTL, NOVU, slika je daleko bolja - nema toliko pokreta.

Ako ima još netko slične probleme, slobodno nek se javi, bar ću bit siguran da nije hardware ili software problem.

ps: Uspio sam malo poboljšati sliku tako da sam stavio rezu na 1280x1024 (od preporučenih "nativnih" 1024x768 za moj projektor)

edit: Sad se sjetih, pa imam doma i normalan DVBT receiver na TVu. Sljedeća tekma, pa ću uspoređivati :D

Hvala

Mortal 29.04.2009. 13:36

Isto prijavljujem problem u Umagu. Ovdje se kačim na Učkin signal i stvarno me taj low bitrate živcira. Mislio sam da tako treba bit....

Dr. Beast 29.04.2009. 13:47

Ja zato umjesto Terratec softwarea koristim DVBViewer i dobijem malo bolju sliku.

Sa_Stilom 29.04.2009. 15:21

Dečki, ja nisam ni blizu Umaga, ja u ZGu.
Što se tiče software-a, koristim koji sam dobio uz TV kard, neki AV TV (Od Avermedie).

thopok 29.04.2009. 17:52

Citiraj:

umjesto Terratec softwarea koristim DVBViewer i dobijem malo bolju sliku.
Kod krajnjeg korisnika se teško može poboljšati kvaliteta kad je problem u prijenosu.
Čak će se nekako i prijeći potpuno na DTV, ali što onda?
DVB-T2

Dr. Beast 29.04.2009. 18:31

Citiraj:

Autor thopok (Post 1332790)
Kod krajnjeg korisnika se teško može poboljšati kvaliteta kad je problem u prijenosu.

Jedna je stvar ako je slabiji prijenos pa dolazi do loma slike, a drugo je kada se koristi third-party software koji puno bolje može isfiltrirati sliku. Dok sam imao analognu, DScaler je davao miljama bolju sliku od originalnog softwarea ili nekih drugih, samo uz pomoću dobro odabranih i podešenih filtera. Uglavnom, zato i jesam kupio DVBViewer jer mi je postprocesuiranje slike bolje.

Sa_Stilom 30.04.2009. 07:54

Ja juče skočio u Ve-mil, kupio neku Philips antenu 46db i teško razočaranje, HRTHD hvata 80%, dok na onu malo govno hvata 99-100% ali zna tu i tam preskočit...

Beast, daj ostavi link na DVB-T, da vidim cijenu, pa možda kupim i ja...

Dr. Beast 30.04.2009. 08:04

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1333086)
Ja juče skočio u Ve-mil, kupio neku Philips antenu 46db i teško razočaranje, HRTHD hvata 80%, dok na onu malo govno hvata 99-100% ali zna tu i tam preskočit...

Beast, daj ostavi link na DVB-T, da vidim cijenu, pa možda kupim i ja...

Ma spoji na vanjsku riblju kost ako ikako možeš i nećeš imati problema sa signalom. Misliš na DVBViewer, evo link. Za 15€ se po meni isplati, sada ti vidi. Možda ima i za skinuti trial pa da isprobaš.

Sa_Stilom 30.04.2009. 09:16

Evo platio, ma 15€ je ništa.
Pa ćemo vidit kad dođem doma...

Ma na vanjskoj mi je običan TV (jer ide i kabelska prek njeg), a ovu kaj sam kupio sam spojio na TV karticu na PC. A ono malo govno sam sad spojio na DVB-T Reciever koji je spojen na TV.

e-one 30.04.2009. 13:30

IMHO HTV ima žeščih problema s kodiranjem DVB-Ta. Prvo prijenos LP je bio očajan. Slika iz studia je ok, ali sama tekma katastrofa. Sve nešto zrnato i kockasto. Imam DVB Viewer ali ni s njim nema pomoći. Drugo, koji je ono format u kojem oni emitiraju te tekme jer šta god radio nemogu dobit fullscreen sliku već mi sve zgleda ko kad gledam 16:9 film na 4:3 telki.

@ Dr. Beast koje codece koristiš?

thopok 30.04.2009. 14:07

Citiraj:

Drugo, koji je ono format u kojem oni emitiraju te tekme jer šta god radio nemogu dobit fullscreen sliku već mi sve zgleda ko kad gledam 16:9 film na 4:3 telki.
Letterbox?
A možda je ova (ne)kvaliteta i primjerena tim televizijama? Iz tog se razloga i ne trudim pretjerano oko poboljšavanja kvalitete.:kafa:

Dr. Beast 30.04.2009. 14:10

Citiraj:

Autor e-one (Post 1333289)
@ Dr. Beast koje codece koristiš?

Od Cyberlinka, PowerDVD-a 8.

Sa_Stilom 30.04.2009. 14:22

I ja te koristim, ali sam još stavio CoreAVI ili tako nešto "254" nešto...
Jer onda hvatam HDTV bez problema ;)

Sa_Stilom 30.04.2009. 20:50

Evo, probah DVBViewer i zaista je bolja slika.
Naime, ne značajno, ali ono, recimo od oka 10-20% bolja.

Vuco 30.04.2009. 23:54

Sa_Stilom, ajd pliz koristi edit ili nešta. U par threadova sam vidio da se onak zna zaredati par tvojih postova :).

A sad na stvar, 10-20% poboljšanje nije malo :D. DVBViewer je odličan jer može baratati sa svima valjda instaliranim codecima, a i stvarno daje najbolju sliku :)

Sa_Stilom 01.05.2009. 00:46

Na radim ja često edit, tu i tamo zaredam posteve, tako da privučem pažnju :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:23.