![]() |
DVB-T Problem na PCu (kockasta slika)
Naime, kad gledam preko projektora DVB-T, preko TV kartice, slika mi je nekako kockasta, kad se događa neka radnja, tekma, akcija, kao da gledam loše ripani divx.
Kod normalnih filmova, sve je ok. Dali netko sluti u čemu je kvaka? Dali je netko imao slične probleme? Hvala |
"Normalni filmovi" su u kojoj rezi ? Neki dobar rip od HD/BR filma ? Vjerojatno je puno kvalitetnije nego DVB-T signal kod nas.
|
Ispada da je nekad gori od analognog.:nono:
|
@Vuco
Pa i TS film mi je bolji od DVB-Ta. Prije mi nije bilo tako. To mi je otkako sam promjenio Projektor, Ploču, CPU i RAM. Prijašnji projektor je bio LCD, ovaj je DLP. Mislim si, da nije neki codec da ga yebe, ili ? @thopok Da, ispada baš to. Iako mi dođe na isto, kod analognog mi je mutno i slab je kontrast, dok kod digitalnog su mi boje ok, al pojavljuju se kockice. - Najviše se vide kad gledam neku tekmu. |
LOL, ja sam mislio da mi se to samo priviđa, ili da je problem na odašiljaču Učke, no vidim da je (nažalost) i drugima tako.
valjda imaju nizak bitrate ili što već, i onda kada se slika brzo mijenja, treba 'refreshat' cijeli ekran pa se zaguši, to što veliš za nogomet i akciju npr., onda bude lagano kockasto, a kada se slika smiri odmah je ok. veljda bu bilo bolje kada krenu sa HD signalom :) |
A znači, nisam jedini.
Evo, juče sam gledao Barcu - Čelsi (žali bože) na drugom i zbilja su me nervirale te kockice. Prebacim na RTL, NOVU, slika je daleko bolja - nema toliko pokreta. Ako ima još netko slične probleme, slobodno nek se javi, bar ću bit siguran da nije hardware ili software problem. ps: Uspio sam malo poboljšati sliku tako da sam stavio rezu na 1280x1024 (od preporučenih "nativnih" 1024x768 za moj projektor) edit: Sad se sjetih, pa imam doma i normalan DVBT receiver na TVu. Sljedeća tekma, pa ću uspoređivati :D Hvala |
Isto prijavljujem problem u Umagu. Ovdje se kačim na Učkin signal i stvarno me taj low bitrate živcira. Mislio sam da tako treba bit....
|
Ja zato umjesto Terratec softwarea koristim DVBViewer i dobijem malo bolju sliku.
|
Dečki, ja nisam ni blizu Umaga, ja u ZGu.
Što se tiče software-a, koristim koji sam dobio uz TV kard, neki AV TV (Od Avermedie). |
Citiraj:
Čak će se nekako i prijeći potpuno na DTV, ali što onda? DVB-T2 |
Citiraj:
|
Ja juče skočio u Ve-mil, kupio neku Philips antenu 46db i teško razočaranje, HRTHD hvata 80%, dok na onu malo govno hvata 99-100% ali zna tu i tam preskočit...
Beast, daj ostavi link na DVB-T, da vidim cijenu, pa možda kupim i ja... |
Citiraj:
|
Evo platio, ma 15€ je ništa.
Pa ćemo vidit kad dođem doma... Ma na vanjskoj mi je običan TV (jer ide i kabelska prek njeg), a ovu kaj sam kupio sam spojio na TV karticu na PC. A ono malo govno sam sad spojio na DVB-T Reciever koji je spojen na TV. |
IMHO HTV ima žeščih problema s kodiranjem DVB-Ta. Prvo prijenos LP je bio očajan. Slika iz studia je ok, ali sama tekma katastrofa. Sve nešto zrnato i kockasto. Imam DVB Viewer ali ni s njim nema pomoći. Drugo, koji je ono format u kojem oni emitiraju te tekme jer šta god radio nemogu dobit fullscreen sliku već mi sve zgleda ko kad gledam 16:9 film na 4:3 telki.
@ Dr. Beast koje codece koristiš? |
Citiraj:
A možda je ova (ne)kvaliteta i primjerena tim televizijama? Iz tog se razloga i ne trudim pretjerano oko poboljšavanja kvalitete.:kafa: |
Citiraj:
|
I ja te koristim, ali sam još stavio CoreAVI ili tako nešto "254" nešto...
Jer onda hvatam HDTV bez problema ;) |
Evo, probah DVBViewer i zaista je bolja slika.
Naime, ne značajno, ali ono, recimo od oka 10-20% bolja. |
Sa_Stilom, ajd pliz koristi edit ili nešta. U par threadova sam vidio da se onak zna zaredati par tvojih postova :).
A sad na stvar, 10-20% poboljšanje nije malo :D. DVBViewer je odličan jer može baratati sa svima valjda instaliranim codecima, a i stvarno daje najbolju sliku :) |
Na radim ja često edit, tu i tamo zaredam posteve, tako da privučem pažnju :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:23. |