|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
nadopunjavanje tinti sa špricom (iglom)
evo mene opet, dugo vas nisam gnjavio , nemojte mi zamjerit. imam epson c86, sa poprilično jeftinim zamjenskim tintama (15 kn), ali ih konzumiram kao ništa, evo danas jedna i pol crna otišla u 2 sata printanja. zanima me da li je netko pokušao sa iglom (tj sa špricom) nadopunjivati prazne tinte od printera? čitao sam da kad se potroši boja, čip koji je u tinti pregori i da printer misli da je tinta prazna iako unutra ima još boje. jeli to tako, jer ne mogu provjerit? tj mogu samo kupit bocu od 1l i onda ako ne radi se mogu hebat sa cijelom tom litrom. u utorak ću naručiti brdo zamjenskih tinti (3 x svaka boja i 20 x crna) šta bi trebalo trajati koja 3 mjeseca, jedino ako mi netko potvrdi da je tinte moguće nadopunjivati, onda ništa od toga i kupujem bocu. razmišljao sam i o cisu , ali cis kod nas nitko ne prodaje po normalnoj cijeni, vani se može za kupit za cca 300 kn, ali od toga polovica otpada na poštarinu. i sad neznam da li je pametnije dat 300 kn za 20 tinti, ili 120 kn za bocu i 300 kn za cis (i koristio bin ga samo za crnu). molio bin malo vaših razmišljanja o tome. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Mislim da se ti ne isplati kupovati tintu pa ubrizgavati ju jer je zamjenska tinta jako jeftina. Ja sam si nabavio crnu tintu i CMY za hp printer pošto su mi orginalne tinte dosta skupe, nisam još punio jer imam tintu u cartridge-u. Inače ima dobar filmić kak puniti epsonove tinte. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam probao na jednom lexmarku tako puniti. Zavrsilo je curenjem tinte po unutrasnjosti printera. Nebi preporucio punjenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
na filmiću kaže da treba resetirati chip. ali ja niti imam taj vrag za resetiranje niti mi tinta ima rupicu za reset kao šta se vidi na jednom drugom filmiću. past će večeras naruđba za 20 komada crne. kad se to potroši, onda ide cis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
koliko stranica uspiješ isprintati sa jednom tintom? prije sam koristio epson c43 sa zamjenskim tintama i boja mi se dosta brzo trošila, sada sam na Canonu ip1300 i razlika u kvaliteti otiska je više nego očita, no sada moram kupovati original tintu, ali kažem, original, barem za canona dosta duže potraje nego zamjenska za epsona pa se cijena tinti skoro i izjednači... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
a ovisi, neznam ti reć točno. ako su u pitanju word dokumenti, preko 500 stranica. skenirane dokumente (bilježnice) uspijevam oko 250-300 stranica (ovako od oka, pratim onaj pokazivač tinte jer mi izleti svaki put kad mu kliknem na print). a sad printam nešto šta je vrlo bogato crnom bojom (ovako od oka oko 70% stranice je čista crna) i tu ju potrošim nakon 100njak stranica. printer je epson c86. imao sam d92 (pa sam ga uspio prodat) i on je nakon 50tak draft isprintanih stranica u wordu i 2 a4 slike izjavio da je crna prazna. tako da sam vrlo zadovoljan trajanjem tinte na c86. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ja imam lexmarka sa scanerom , tinte mu nisu baš jeftine , crna dođe blizu 200 kuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Za tako nisku cijenu zamjenskoga definitivno ti se ne ispalti puniti. Ja imam Piximu ip1600 i odnesem ga u CatridgeWorld da mi ga oni napune. Tak znam da mi nece curiti, rasipati i slicno. Cijena punjenja me dodje oko 60% nove tak da mi se punjenje isplati. Nova mi je oko 100, dakle napunjena 60 (pricam o crnoj). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
P.s. A postoji i onaj sustav vanjskih spremnika (Continuous ink systems - http://www.continuousink.com/) koji se ugrade izvan printera. Imaju one silikonske cjevcice koje ide dalje na originalni spremnik. Fora izgleda sam pitanje je koliko je to isplativo, kada su laserasi danas tak jeftini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
http://www.ssclg.com/epsone.shtml meni je sljakalo resetiranje cipa kad mi se printer epson c42ux zablokirao cim sam stavio novu zamjensku crnu boju, kao javljalo je da su neke komponete u printeru istrosile, inace ti je to razlog zbog toga sto printer odnosno cip koji je u njemu broji kolko puta si zamjenio crnu boju recimo 20 puta si zamjenio crnu boju on ti bude zablokirao i javit ce ti da mu je vrijeme proslo pa ti nema druge neg da kupis novi i to ti imaju svi proizvodaci printera i njihovi modeli da bi opstali na trzistu kako nebi imao taj jedan printer "vijecno" ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
+ Resetter = 200 kn Međutim ukoliko si uzeo hrpu zamjenskih onda ti ne treba resetter. Uzmeš SSC utility i samo moraš paziti da ne izgubiš impulse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
== 360 kn + PDV za Epson SX 105 ili D92 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
u svakom slučaju za sada sam miran, a kad ovo potrošim vjerojatno ću na ebayu kupit cis. i ne treba mi za sve 4 boje, već samo za crnu, pa ću kupit prazan cis i koristit jednu tintu, i imati 3 rezervne ako se šta desi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja koristim iskljucivo HP koji je kad se koristi punjenje uz Lexmark najisplativiji, naime zamjenske tinte znaju cesto unistiti glavu printera sto kod Epsona znaci unisten printer, a kod HP-a i Lexmarka samo unisten catridge (HP 350 kosta cca 100 kn). Trenutno koristim najskuplju InkTec tintu 0,5 l = 300 kn, e sad uz pretpostavku da glava izdrzi 10 punjenja (izdrzi ona i vise) to je: 6 kn (10 ml tinte) + 10 kn (catridge) = 16 kn ako koristis jeftiniji npr. Orink 1 l = 200 kn. 2 kn (10 ml tinte) + 10 kn (catridge) = 12 kn Kod HP-a je na dnu glava i nema nikakvog curenja ako ga ne okrenes naopaku. Kod boje je situacija malo drugcija, tu i tamo mi se zna dogoditi da promasim boju i u npr. cijan ubrizgam magentu. Printer se tu i tamo buni da mu je ink level low, ali printa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|