|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
samsung 40" lcd tv
poz, imam priliku nabavit ovaj samsung za nekih 6500kn, sta mislite dal mi se to isplati? malo je hitno, imam danas i sutra za odlucit pa se ispricavam na otvaranju nove teme mijenjam stari TV pa bi mi dobro doso, a i velicina je plus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Čini se ok televizor. Full HD je ima i HD tuner. Sad ovisi što trebaš, mislim da se FULL HD 42' televizori mogu nać već i po manjim cijenama. Recimo: http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=725270614 Ali ne kužim se previđe u televizore, ja imam doma 82cm phillipsa koji super radi sa dvb-t tunerom i to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Puno se pljuje serija 5 od philipsa, ali moram priznati da ne vidim razlog. Jedina sitnica što zna zasmetati jest probijanje pozadinskog osvjetljenja u tamnijim scenama i ne-savršen kut gledanja. Philips učestalo izdaje novi softver za TV, tako i da nađeš na neki problem, softver to riješava. Kada sam kupovao, htio sam plazmu, ali pošto gledam dosta 4:3 program, odlučio sam se za LCD. Nisam požalio niti sekunde, samo toliko od mene. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hdtelevizija.com Editor
Datum registracije: Jan 2009
|
Vidin Balića odmah mi je smišno sve hehe Ovako, taj Philips serije 5 u usporedbi sa Samsungom serije 6: - lošiji panel - lošiji kontrast - lošiji vidljivi kut - lošiji processing - nema 100Hz tehnologiju Zato, vi koji mislite da je fullHD TV sa velikim dinamičkim kontastom automatski dobar, ne kupujte TV prije nego se DOBRO informirate! Niti je fullHD prednost kod SD sadržaja koji većina takvih i gleda, a dinamički kontrast je marketinški trik i bitan je naravno stvarni kontrast kojeg inače Philips krije ko zmija noge... @Astral Uzmi Samsung 40A656. Cijene: http://www.nabava.net/trazilica.php?...40a656&x=0&y=0 Zadnje izmijenjeno od: tonyST. 03.03.2009. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
hdtelevizija.com Editor
|
Citiraj:
@Ubleha Nisam ni spomenuo ko je počeo sa dinamičkim kontrastom... uglavnom svi LCD-i koriste taj podatak.. a naivci padaju na to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
da znaš malo kemije znao bi da se u tekučem kristalu molekule orijentiraju od 0 do 225 stupnjeva i na taj način djeluju ko škure i propuštaju svjetlost, znači da imaš extreme kad su skroz "otvorene" i "zatvorene" i to je kontrast koji je jednak svugdje a sad kakvu češ ti svjetlost puštat to je tvoja stvar ako češ ič manjim intenzitetom očito je da če ti i manje probijati nisam ti ja kriv kaj to nisi uspio proguglat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
hdtelevizija.com Editor
|
@Pizz Jel se ti uopće kužiš u HDTV tehniku? Nisi... Da jesi, kužio bi da ima različitih LCD panela koji koriste RAZLIČITE tehnologije odnosno različite LCD panela. Tako bi znao, ako pričamo o TV-ima danas, za S-PVA, IPS, IPS-Alpha,ASV panele i znao bi da je komtrast jedna od razlika među njima, uvjetovana i položajima kristala...da ne idemo u dubinu, i ti imaš net. Također, kad si se dotaknuo pozadinskog osvjetljenja, znao bi da kod LCD TV-a danas imaš CCFL, LED i Edge LED pozadinsko osvjetljenje. Obzirom da je tema kakva je (Samsungov LCD TV sa CCFL pozadinskim osvjetljenjem i S-PVA panelom) osvrnuo sam se samo na tvoje: Citiraj:
Na pitanje: zašto Samsung LCD TV-i sa CCFL poz. osvj. imaju bolju razinu crne (nižu, mjereno u cd/m2), odgovor je: zbog toga jer koristi S-PVA panela, dok Philips koristi IPS panele od LG-a. p.s. probijanje ili curenje pozadinskog osvjetljenja (backlight bleed) nije spominjano, već KONTRAST a tu ne stoji znak jednakosti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
hdtelevizija.com Editor
|
Jedno je mislit... Recimo da ta konstatacija i stoji ako se radi o LCD monitorima... zapravo, zbog odziva gamerima bi, samo po tom pitanju, najviše odgovarala TN matrica. Ali svi znamo kakva je razina crne i vidljivi kut kod TN matrica... Kod LCD TV-a trenutno je (a to nije samo moje mišljenje) najbolji Samsungov S-PVA panel (kojeg koriste i Sony, Toshiba i drugi na pojedinim modelima TV-a). Sljedi ga Panasonicov IPS-Alpha ili IPS Pro, zatim Sharpov ASV (koji pak može imat problema s banding efektom-pruganjem te je zato iza Panasonica), zatim paneli tajvanskog AU Optronicsa te IPS paneli od LG-a (koje uglavnom koristi i Philips)... Možda se stanje i promjeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
pc čuj, ja sve stvari koje sam rekao pričam samo iz prakse, i bez obzira na crnu ostatak boja je prezasičen, a to se meni za profesionalnu upotrebu recimo ne sviđa, ips panel opčenito ima bolju kalibraciju boja, odaziv mu je kao što si rekao bolji , neznam kod pva me uvijek smetalo ono pomicanje boja , da, color shifting , i unatoč večem dinamičkom raspone s-pva panela, ips jednostavno ima postojaniju boju . . . ovo kaj ti mene citiraš , jedno je mislit, bla bla bla, to je samo moj način izražavanja, malo ,ono, kvartođijski ;-) uostalom tvoje mišljenje je isto tako da je ovaj drugi panel bolji i kaj sad, ok . . . a kaj se tiče lg-a kod njih ti to ide ovak; prvih 5% panela ide na broadcasting monitore, sljedečih 10% ide filipsu, sljedečih 10 ostaje njima (hehe) i onda ovaj ostatak putuje u kinu tam po nekim firmama tipa ctc i kajaznam kakve sve ne.... imajuči u vidu i da su s-pva paneli jeftiniji, to sam znači da dobivaju i više škarta... jebiga, tak je to... moš se ti prepucavat sa neakvim tehn. specifikacijama do imendana al istina je ovak jednostavna... e da htio bi još reči samo ovo pa ak može da se ostavimo besmislenih rasprava čiji je veči, ne čini samo panel televizor, kaj nije tak e da prije neg zaboravim, jučer sam bio sa kolegom posle joba na piću i mislim da smo pričali baš o gore dotičnom samsungovom modelu i sad; on se navodno malo "čuje" zbog ventilatora veli mi kolega, jebote pa ja imam sad 5 takvih na popravku, reko zakaj, kinezi su ih pokupovali i "zapakirali" malo drugačije(kad ga je otvorio skužio je da je samsnug tranu ), al su majstori uklonili šum na najednostavniji način kaj su povadili ventilatore, ovi elektroliti bokte su se tam napuhali , to je sve ošlo u qrac, a? koji su to dovitljivci, usavršili su proizvod, lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
hdtelevizija.com Editor
|
Citiraj:
Citiraj:
Nisam ni osporio da je IPS bolji panel kod monitora. Međutim kod TV-a, posebno kod filmova, crna boja je jako bitna i to je jedan razlog zašto je S-PVA u prednosti kod TV-a... Al sve 5, nećemo rastezat raspravu kad činjenice stoje, a oko subjektivnog dojma se teško možemo složit, što je i normalno. ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|