Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.02.2009., 11:17   #1
stipab
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Exclamation Ukraden iphone 3g

E ovako fredna su preveslali za prodaju za Iphone 3G. Znaci riječ je o nekoj muljaži bilo, ukratko lik mu je emailom poslo krive informacije, i uplatnicu u pošti vjerojatno rađenu u photoshopu da je novac uplaćen. A on nasjeo pa poslo mob busom. E sad zanima ga dali je moguće pratit ikako mob, jer pretpostavlja da onaj koji ga je zajebo odmah napravio novi softwer i jalbreak. I nema kopiju ni original račun od mobitela.
stipab je offline  
Staro 23.02.2009., 20:50   #2
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
uzas... pa moguce je nesto nauciti ako nista drugo
Oglas

Oglas
Staro 23.02.2009., 21:33   #3
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor stipab Pregled postova
E ovako fredna su preveslali za prodaju za Iphone 3G. Znaci riječ je o nekoj muljaži bilo, ukratko lik mu je emailom poslo krive informacije, i uplatnicu u pošti vjerojatno rađenu u photoshopu da je novac uplaćen. A on nasjeo pa poslo mob busom. E sad zanima ga dali je moguće pratit ikako mob, jer pretpostavlja da onaj koji ga je zajebo odmah napravio novi softwer i jalbreak. I nema kopiju ni original račun od mobitela.

LOL

Ali pohvala onome tko je to napravio. Stvarno kreativan pristup.
A taj ti je frend bas legenda..Ali eto, bude sad nesto naucio za ubuduce..Jbte, pa je nije mogao pogledat jel su mu sjeli noci na racun? nego je on vjerovao uplatnici? LOL
srale7 je offline  
Staro 23.02.2009., 21:44   #4
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
a on mutav pa nemoze provjerit racun u banci??

fala bogu pa postoji net banking i vidis odma da su sjele pare...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline  
Staro 23.02.2009., 21:54   #5
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
ima njegove podatke i s tim na muriju... ako to ne upali kucni posjet... ipak se radi o cifri preko 2000 kn

i mislim ipak se za takve cifre treba prije provjerit u banci uplatu, nije to sitnis

EDIT:tek sad vidim da je slao busem :dooouuu:

Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 23.02.2009. u 22:24.
Gemmy je online  
Staro 23.02.2009., 22:21   #6
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
kako ima podatke ako je poslao busom ?

svaki mob ima jedinstveni identifikacijski broj - IMEI. prilikom prijave na mrezu mob salje taj broj, dakle moguce je pronaci mob, ali mislim da cajkani nece niti prstom maknut.
danij3l je offline  
Staro 23.02.2009., 22:27   #7
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
nda, bez racuna i icega...na povjerenje onda on moze dokazati da je taj iphone jednako kolko mogu i ja i svi ostali clanovi ovog foruma.
rendula je offline  
Staro 24.02.2009., 02:04   #8
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Mislim da je Iphone otisao u nepovrat..U biti siguran sam..jbga
srale7 je offline  
Staro 24.02.2009., 06:04   #9
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Mislim da bi mogli zalokat temu prije nego kaj se još odvrijeđa čovjeka.
IcyTexx je offline  
Staro 24.02.2009., 07:48   #10
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ako si poslao i račun i garanciju, a vjerujem da jesi onda mislim da ti ni policija neće pomoći.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2009., 08:19   #11
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Krivotvorenje dokumenata je kazneno dijelo tako da ima tu posla za policiju a kad ga jednom stisnu bude dečko brzo progovoril. Mail valjda ostavlja neki trag pa mu se može ući u trag.
MIK je offline  
Staro 24.02.2009., 10:49   #12
stipab
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
ma nema nikakvog tragam, i broj preko kojeg su dogovarali je iskljucen.
stipab je offline  
Staro 24.02.2009., 11:46   #13
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Citiraj:
Autor stipab Pregled postova
lik mu je emailom poslo krive informacije
Mail i broj koji je isključen je neki trag, neka prijavi ništa ga ne košta.
MIK je offline  
Staro 24.02.2009., 12:03   #14
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Pa eto ti traga, gdje mu je poslao busom? Najvjerojatnije je tamo. Nek ispita vozaca busa jel se sjeca kako je izgledao taj lik, pa nek da taj opis u policiji u tom gradu i nek objasni da je ovaj krivotvorio dokumente i ukrao iPhone i sl. Na kraju, ako ovaj nije mijenjao IMEI nek ode kod T-Coma i nek traži da ga oni lociraju. Oni to mogu, skuže preko tornjeva gdje se spaja. Naravno, ako je lik nastavio koristit T-Mobile. Možda može otić i u Vip i pitat isto to. Na Tele2 vjerojatno ne radi iPhone pa se ni ne treba trudit
velorien je offline  
Staro 24.02.2009., 12:13   #15
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
1.ovako, ako znaš koji je broj moba policija je u mogučnosti putem sudskog naloga otkriti s koje je lokacije bio upučen poziv i moli se da je upučen od njega doma...
2. pa na uplatnici je pisalo ko uplačuje lovu
3. ako je vozaču stalo do njegovog prijevoza on je mogao zapisati broj osobne iskaznice, ime i prezime pošiljatelja i primatelja....
Ati freak je offline  
Staro 24.02.2009., 12:16   #16
Nicholas
nepoznata životinja
Moj komp

Nicholas's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Krivotvorenje uplatice je kazneno djelo samo po sebi, prijevara je pak još jedno.
Svaka čast liku na mudima, jako dobro isplanirano i jako bahato i bezobrazno.

Daj molim te skeniraj tu uplatnicu, živo me zanima kako izgleda.
Nicholas je offline  
Staro 24.02.2009., 12:20   #17
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ma nema šanse da ga nađu. Neće se operateri zahebavat sa imei brojevima i ip adresama odakle je mail poslan. A za sve to trebaš nalog suda jer drugačije ne možeš dobit te podatke. A sud boli neka stvar za mobitel. Ne bih htio vrijeđat tvog frenda, al je stvarno ispao pravi autohtoni slavonski dorat... Ako nema račun kako će dokazat da je to njegov mob?? Nek to zaboravi i tjeraj dalje........
Ico2005 je offline  
Staro 24.02.2009., 12:58   #18
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Ico krivotvorenje uplatnica ili drugih dokumenata je ozbiljan prekršaj koji policija shvaća vrlo ozbiljno. Ja bi to svakako prijavio.

p.s. od jednog poznanika klincu su ukrali mobitel, policija je riješila stvar vrlo brzo
MIK je offline  
Staro 24.02.2009., 18:24   #19
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Nicholas Pregled postova
Krivotvorenje uplatice je kazneno djelo samo po sebi, prijevara je pak još jedno.
Svaka čast liku na mudima, jako dobro isplanirano i jako bahato i bezobrazno.

Daj molim te skeniraj tu uplatnicu, živo me zanima kako izgleda.
Pa dajte ljudi, lik je isao na totalni blef..A ono, ako prodje prodje, a ako ne, jbga. Pa kolika je vjerovatnost da ce osoba koja treba dobit 2000 kn, i kojoj je to "uplaceno" tu istu uplatu nece provjerit na banci, nego ce vjerovat nekoj upatnici koju moze klinac od 12 god u photoshopu "uplatit"? Sorry, ali frend ti je debil..

Sto se tice policije, i u to cisto sumnjam, jer, jbga, imaju oni uvijetno receno pametnijeg posla od toga da traze ekipu kojoj je netko doslovno poklonio Iphone..
srale7 je offline  
Staro 24.02.2009., 18:31   #20
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ako nemaš račun (ili drugi relevantni dokaz da je iPhone tvoj) možeš zaboraviti da će ti itko reagirati. jedino lika možete probat sami naći preko šofera u autobusu.

Ali slat nekome mob vrijedan 2.000,00 kn na lijepe oči, prije nego vidim lovu na računu... No fuckin' way.
Staro 24.02.2009., 18:36   #21
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Pa dajte ljudi, lik je isao na totalni blef..A ono, ako prodje prodje, a ako ne, jbga. Pa kolika je vjerovatnost da ce osoba koja treba dobit 2000 kn, i kojoj je to "uplaceno" tu istu uplatu nece provjerit na banci, nego ce vjerovat nekoj upatnici koju moze klinac od 12 god u photoshopu "uplatit"? Sorry, ali frend ti je debil..

Sto se tice policije, i u to cisto sumnjam, jer, jbga, imaju oni uvijetno receno pametnijeg posla od toga da traze ekipu kojoj je netko doslovno poklonio Iphone..
Zašto vrijeđaš ljude koje nit ne poznaš?

istina da je čovjek trebao provjeriti ali i oni koju su to izveli su vrlo snalažljivi i lukavi....
Ati freak je offline  
Staro 24.02.2009., 18:51   #22
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Bave se oni takvim stvarima, oni vole male lopove.
Ako ukradeš 1.000,00kn završiš u buksi, ako ukradeš 100.000.000,00kn završiš u saboru
MIK je offline  
Staro 24.02.2009., 18:59   #23
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Ako ukradeš 1.000,00kn završiš u buksi, ako ukradeš 100.000.000,00kn završiš u saboru
i inace je tako
@stipab - dovoljno je jednom otvorit temu
A.J. je offline  
Staro 24.02.2009., 19:02   #24
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
ma bave se oni... . Ja sam se popisao kad mi je prijatelj ispricao proceduru nakon krađe auta. Ukrali mu golfa i dodje u policiju.

Dobar dan.

Izvolite.

Ukrali mi auto.

A sta cemo sad, tako je to. Ocete popit sta?

Mislim da ti za 2k kn niko nece prstom mrdnut. Jedino ako imas nekoga da ih potjera.

Ali nedo Bog da ti nadjes tog lika i naravnas mu celjust. Odma zločin iz mržnje, pobudjen nacionalistickim motivima sa predumisljajem pomno planiran i hop 5 godina zatvora. Nece ti na sudu niko ni spomenuti da je on tebe izvarao. Nego ces ti najebat da ces si cijeli zivot upropastit.
Fleks je offline  
Staro 25.02.2009., 00:36   #25
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
Zašto vrijeđaš ljude koje nit ne poznaš?

istina da je čovjek trebao provjeriti ali i oni koju su to izveli su vrlo snalažljivi i lukavi....

Ok, ja se ispricavam sto sam uvrijedio meni nepoznatu osobu, ali za ovo ne treba biti ni snalaznjiv niti lukav. Treba samo imati srece i naletit na pacijenta kao u ovom slucaju. Zamislite da je ovaj prodavac rekao fino, gle kad mi sjedne lova, saljem. Ovaj bi ga navlacio s tom uplatnicom, kao pa uplatio sam, daj salji bla bla bla. Ali da je on rekao, gle, ja ne znam kome si ti uplatio, meni pare nisu dosle, ovaj lopov bi se mogao fućkat, I vjerovatno bi krenuo dalje u potragu za Iphoneom ili necim slicnim.. Samo recimo, ovo je relativno skupa skola, ali ako je nesto naucio, znate kako se kaze:"u svakom zlu nesto dobro"..
srale7 je offline  
Staro 25.02.2009., 00:43   #26
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ma sve je to s murijom super divno i krasno, nego jel on uopce zapamtio imei? pitam posto nema nikakvih papira od mobitela .....
rodney je offline  
Staro 25.02.2009., 00:53   #27
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
iskreno...cijela ova situacija je tragikomicna
domis je offline  
Staro 25.02.2009., 07:12   #28
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

A u krajnjem slućaju ništa ga ne košta otići i posavjetovat se sa policijom, valjda ga neće hladno otpušiti, ne bi trebali.
Ico2005 je offline  
Staro 25.02.2009., 08:23   #29
Imitator
Banned

Imitator's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
...dođeš u muriju....napraviš prijavu, a oni kada ti odeš doma to lijepo stave u ladicu na "kiseljenje" jedno 5 godina...za to vrijeme iPhone ce vrijediti 50 kn i to ti je to....hebiga....

Ja sam prodao dosta stvari preko foruma i kupio skoro toliko i nikada nisam imao problema....ništa nisam slao dok mi lova nije sjela na račun...

Ovo je dobra škola dotičnoj osobi za ubuduće.....nema veze o kolikoj svoti se radi, novac je novac...

Nadam se da ćeš eventualno od vozaća busa dobiti neki podatak, jer je to po meni jedina šansa da nažeš lika....

Sretno......
Imitator je offline  
Staro 25.02.2009., 14:26   #30
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Ma možeš i naći lika, ali kako ćeš dokazati?? Rekla-kazala, tvoja riječ protiv njegove. A vozač kao svjedok može samo posvjedočit da mu je dao kutiju. Koja je mogla biti i prazna ili je mogla biti cigla unutra.
Ico2005 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno