PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ukraden iphone 3g (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=139514)

stipab 23.02.2009. 11:17

Ukraden iphone 3g

E ovako fredna su preveslali za prodaju za Iphone 3G. Znaci riječ je o nekoj muljaži bilo, ukratko lik mu je emailom poslo krive informacije, i uplatnicu u pošti vjerojatno rađenu u photoshopu da je novac uplaćen. A on nasjeo pa poslo mob busom. E sad zanima ga dali je moguće pratit ikako mob, jer pretpostavlja da onaj koji ga je zajebo odmah napravio novi softwer i jalbreak. I nema kopiju ni original račun od mobitela. :respekt:

zmikic 23.02.2009. 20:50

uzas... pa moguce je nesto nauciti ako nista drugo

srale7 23.02.2009. 21:33

Citiraj:

Autor stipab (Post 1284540)
E ovako fredna su preveslali za prodaju za Iphone 3G. Znaci riječ je o nekoj muljaži bilo, ukratko lik mu je emailom poslo krive informacije, i uplatnicu u pošti vjerojatno rađenu u photoshopu da je novac uplaćen. A on nasjeo pa poslo mob busom. E sad zanima ga dali je moguće pratit ikako mob, jer pretpostavlja da onaj koji ga je zajebo odmah napravio novi softwer i jalbreak. I nema kopiju ni original račun od mobitela. :respekt:

LOL:lol2:

Ali pohvala onome tko je to napravio. Stvarno kreativan pristup.
A taj ti je frend bas legenda..Ali eto, bude sad nesto naucio za ubuduce..Jbte, pa je nije mogao pogledat jel su mu sjeli noci na racun? nego je on vjerovao uplatnici? LOL

Rebbit 23.02.2009. 21:44

a on mutav pa nemoze provjerit racun u banci??

fala bogu pa postoji net banking i vidis odma da su sjele pare...

Gemmy 23.02.2009. 21:54

ima njegove podatke i s tim na muriju... ako to ne upali kucni posjet... ipak se radi o cifri preko 2000 kn

i mislim ipak se za takve cifre treba prije provjerit u banci uplatu, nije to sitnis

EDIT:tek sad vidim da je slao busem :dooouuu:

danij3l 23.02.2009. 22:21

kako ima podatke ako je poslao busom ? :D

svaki mob ima jedinstveni identifikacijski broj - IMEI. prilikom prijave na mrezu mob salje taj broj, dakle moguce je pronaci mob, ali mislim da cajkani nece niti prstom maknut.

rendula 23.02.2009. 22:27

nda, bez racuna i icega...na povjerenje onda on moze dokazati da je taj iphone jednako kolko mogu i ja i svi ostali clanovi ovog foruma.

srale7 24.02.2009. 02:04

Mislim da je Iphone otisao u nepovrat..U biti siguran sam..jbga

IcyTexx 24.02.2009. 06:04

Mislim da bi mogli zalokat temu prije nego kaj se još odvrijeđa čovjeka.

Matt 24.02.2009. 07:48

Ako si poslao i račun i garanciju, a vjerujem da jesi onda mislim da ti ni policija neće pomoći. :(

MIK 24.02.2009. 08:19

Krivotvorenje dokumenata je kazneno dijelo tako da ima tu posla za policiju a kad ga jednom stisnu bude dečko brzo progovoril. Mail valjda ostavlja neki trag pa mu se može ući u trag.

stipab 24.02.2009. 10:49

ma nema nikakvog tragam, i broj preko kojeg su dogovarali je iskljucen.

MIK 24.02.2009. 11:46

Citiraj:

Autor stipab (Post 1284540)
lik mu je emailom poslo krive informacije

Mail i broj koji je isključen je neki trag, neka prijavi ništa ga ne košta.

velorien 24.02.2009. 12:03

Pa eto ti traga, gdje mu je poslao busom? Najvjerojatnije je tamo. Nek ispita vozaca busa jel se sjeca kako je izgledao taj lik, pa nek da taj opis u policiji u tom gradu i nek objasni da je ovaj krivotvorio dokumente i ukrao iPhone i sl. Na kraju, ako ovaj nije mijenjao IMEI nek ode kod T-Coma i nek traži da ga oni lociraju. Oni to mogu, skuže preko tornjeva gdje se spaja. Naravno, ako je lik nastavio koristit T-Mobile. Možda može otić i u Vip i pitat isto to. Na Tele2 vjerojatno ne radi iPhone pa se ni ne treba trudit :)

Ati freak 24.02.2009. 12:13

1.ovako, ako znaš koji je broj moba policija je u mogučnosti putem sudskog naloga otkriti s koje je lokacije bio upučen poziv i moli se da je upučen od njega doma...
2. pa na uplatnici je pisalo ko uplačuje lovu
3. ako je vozaču stalo do njegovog prijevoza on je mogao zapisati broj osobne iskaznice, ime i prezime pošiljatelja i primatelja....

Nicholas 24.02.2009. 12:16

Krivotvorenje uplatice je kazneno djelo samo po sebi, prijevara je pak još jedno.
Svaka čast liku na mudima, jako dobro isplanirano i jako bahato i bezobrazno.

Daj molim te skeniraj tu uplatnicu, živo me zanima kako izgleda.

Ico2005 24.02.2009. 12:20

Ma nema šanse da ga nađu. Neće se operateri zahebavat sa imei brojevima i ip adresama odakle je mail poslan. A za sve to trebaš nalog suda jer drugačije ne možeš dobit te podatke. A sud boli neka stvar za mobitel. Ne bih htio vrijeđat tvog frenda, al je stvarno ispao pravi autohtoni slavonski dorat... Ako nema račun kako će dokazat da je to njegov mob?? Nek to zaboravi i tjeraj dalje........

MIK 24.02.2009. 12:58

Ico krivotvorenje uplatnica ili drugih dokumenata je ozbiljan prekršaj koji policija shvaća vrlo ozbiljno. Ja bi to svakako prijavio.

p.s. od jednog poznanika klincu su ukrali mobitel, policija je riješila stvar vrlo brzo

srale7 24.02.2009. 18:24

Citiraj:

Autor Nicholas (Post 1285541)
Krivotvorenje uplatice je kazneno djelo samo po sebi, prijevara je pak još jedno.
Svaka čast liku na mudima, jako dobro isplanirano i jako bahato i bezobrazno.

Daj molim te skeniraj tu uplatnicu, živo me zanima kako izgleda.

Pa dajte ljudi, lik je isao na totalni blef..A ono, ako prodje prodje, a ako ne, jbga. Pa kolika je vjerovatnost da ce osoba koja treba dobit 2000 kn, i kojoj je to "uplaceno" tu istu uplatu nece provjerit na banci, nego ce vjerovat nekoj upatnici koju moze klinac od 12 god u photoshopu "uplatit"? Sorry, ali frend ti je debil..

Sto se tice policije, i u to cisto sumnjam, jer, jbga, imaju oni uvijetno receno pametnijeg posla od toga da traze ekipu kojoj je netko doslovno poklonio Iphone..

Roberto 24.02.2009. 18:31

Ako nemaš račun (ili drugi relevantni dokaz da je iPhone tvoj) možeš zaboraviti da će ti itko reagirati. jedino lika možete probat sami naći preko šofera u autobusu.

Ali slat nekome mob vrijedan 2.000,00 kn na lijepe oči, prije nego vidim lovu na računu... No fuckin' way.

Ati freak 24.02.2009. 18:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1286013)
Pa dajte ljudi, lik je isao na totalni blef..A ono, ako prodje prodje, a ako ne, jbga. Pa kolika je vjerovatnost da ce osoba koja treba dobit 2000 kn, i kojoj je to "uplaceno" tu istu uplatu nece provjerit na banci, nego ce vjerovat nekoj upatnici koju moze klinac od 12 god u photoshopu "uplatit"? Sorry, ali frend ti je debil..

Sto se tice policije, i u to cisto sumnjam, jer, jbga, imaju oni uvijetno receno pametnijeg posla od toga da traze ekipu kojoj je netko doslovno poklonio Iphone..

Zašto vrijeđaš ljude koje nit ne poznaš? :amen:

istina da je čovjek trebao provjeriti ali i oni koju su to izveli su vrlo snalažljivi i lukavi....:no2drug:

MIK 24.02.2009. 18:51

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1286013)

Bave se oni takvim stvarima, oni vole male lopove.
Ako ukradeš 1.000,00kn završiš u buksi, ako ukradeš 100.000.000,00kn završiš u saboru:D

A.J. 24.02.2009. 18:59

Citiraj:

Autor MIK (Post 1286037)
Ako ukradeš 1.000,00kn završiš u buksi, ako ukradeš 100.000.000,00kn završiš u saboru:D

:dobar: i inace je tako
@stipab - dovoljno je jednom otvorit temu

Fleks 24.02.2009. 19:02

Citiraj:

Autor MIK (Post 1286037)

ma bave se oni... :D . Ja sam se popisao kad mi je prijatelj ispricao proceduru nakon krađe auta. Ukrali mu golfa i dodje u policiju.

Dobar dan.

Izvolite.

Ukrali mi auto.

A sta cemo sad, tako je to. Ocete popit sta?

Mislim da ti za 2k kn niko nece prstom mrdnut. Jedino ako imas nekoga da ih potjera.

Ali nedo Bog da ti nadjes tog lika i naravnas mu celjust. Odma zločin iz mržnje, pobudjen nacionalistickim motivima sa predumisljajem pomno planiran i hop 5 godina zatvora. Nece ti na sudu niko ni spomenuti da je on tebe izvarao. Nego ces ti najebat da ces si cijeli zivot upropastit.

srale7 25.02.2009. 00:36

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 1286025)
Zašto vrijeđaš ljude koje nit ne poznaš? :amen:

istina da je čovjek trebao provjeriti ali i oni koju su to izveli su vrlo snalažljivi i lukavi....:no2drug:

Ok, ja se ispricavam sto sam uvrijedio meni nepoznatu osobu, ali za ovo ne treba biti ni snalaznjiv niti lukav. Treba samo imati srece i naletit na pacijenta kao u ovom slucaju. Zamislite da je ovaj prodavac rekao fino, gle kad mi sjedne lova, saljem. Ovaj bi ga navlacio s tom uplatnicom, kao pa uplatio sam, daj salji bla bla bla. Ali da je on rekao, gle, ja ne znam kome si ti uplatio, meni pare nisu dosle, ovaj lopov bi se mogao fućkat, I vjerovatno bi krenuo dalje u potragu za Iphoneom ili necim slicnim.. Samo recimo, ovo je relativno skupa skola, ali ako je nesto naucio, znate kako se kaze:"u svakom zlu nesto dobro"..:goood:

rodney 25.02.2009. 00:43

ma sve je to s murijom super divno i krasno, nego jel on uopce zapamtio imei? :stoopid: pitam posto nema nikakvih papira od mobitela .....

domis 25.02.2009. 00:53

iskreno...cijela ova situacija je tragikomicna :D

Ico2005 25.02.2009. 07:12

A u krajnjem slućaju ništa ga ne košta otići i posavjetovat se sa policijom, valjda ga neće hladno otpušiti, ne bi trebali.

Imitator 25.02.2009. 08:23

...dođeš u muriju....napraviš prijavu, a oni kada ti odeš doma to lijepo stave u ladicu na "kiseljenje" jedno 5 godina...za to vrijeme iPhone ce vrijediti 50 kn i to ti je to....hebiga....

Ja sam prodao dosta stvari preko foruma i kupio skoro toliko i nikada nisam imao problema....ništa nisam slao dok mi lova nije sjela na račun...

Ovo je dobra škola dotičnoj osobi za ubuduće.....nema veze o kolikoj svoti se radi, novac je novac...

Nadam se da ćeš eventualno od vozaća busa dobiti neki podatak, jer je to po meni jedina šansa da nažeš lika....

Sretno......

Ico2005 25.02.2009. 14:26

Ma možeš i naći lika, ali kako ćeš dokazati?? Rekla-kazala, tvoja riječ protiv njegove. A vozač kao svjedok može samo posvjedočit da mu je dao kutiju. Koja je mogla biti i prazna ili je mogla biti cigla unutra.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03.