Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Ocjenite Tcom stručnjake na terenu?!
Svemirsko dobri 3 16.67%
Uljudni i spremni pomoći 5 27.78%
Nisu baš nešto ali se trude 10 55.56%
Katastrofa, arogantni, bezobrazni, neuljudni, tako se ne postupa s korisnicima 3 16.67%
Anketa s više izbora. Glasači: 18. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2009., 14:07   #1
matbaric
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Exclamation ADSL, šum u telefonima

Dobar dan!

SCENARIO 1:
2 telefona, 1 adsl ruter, 1 splitter kod rutera
a)Znaci struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, obična fiksna tel žica spojena na običan fiksni telefon.
c)E sad u ovoj varijanti događao se šum kod telefona 1 i telefona 2, ADSL veza je često pucala i moram sam zvat da mi resetiraju port. Nazvao T-com službu za korisnike i opisao stanje stvari, poslali su danas čovjeka [koji je BTW bio jako arogantan i bezobrazan, pričao je kako smo MI odabrali Samoinstalaciju i bla bla bla dobro ovo je čisto bilo da se izjadam , htio je stručnjak iz t-coma naplatiti svoj posao instalacije odnosno preslagivanja 2 kabla], iz razgovora sa stručnjakom iz T-coma sam uspio iščitati da mi fali jedan SPLITTER kod drugog telefona [čovjek je bio jako uzrujan i prilikom razgovora uspio sam uhvatiti što je trebalo napraviti].

SCENARIO 2 :
2 telefona, 1 adsl ruter, 2 splittera [1 splitter kod ruter-a,1 splitter kod 2. telefona
a)Struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter1-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter1 na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, iz splittera2 u utičnicu [LINE] dolazi fiksna tel. žica i iz splittera2 izlazi iz utičnice [PHONE] tel. žica u postolje telefona2.
PITANJA:
Interesira me dali SCENARIO 2 rješava problem šuma u telefonskom vodu prilikom razgovora te me interesira da li može scenario 1 uzrokovati česti pad ADSL linije te da li je netko imao takvih problema

Unaprijed hvala na odgovorima
P.S. Da otklonim odma suvišne odgovore, telefoni su novi tako da u njima ne treba tražiti problem, druga stvar ADSL funkcionira u SCENARIU 1 i SCENARIU2

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 28.03.2009. u 15:33.
matbaric je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 14:39   #2
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Prema svemu sudeći kako si opisao i elaborirao ovaj problem vjerojatno bi te i ja stjerao u tri krasne .... da sam tehničar t-scuma.
A nije da si baš nisam dao truda, 2-3 puta sam pokušao "pročitati" šta je pjesnik htio reći...

Ukratko i osnovno: svi telefoni u kući moraju biti spojeni iza splitera, znači sa izlaza PHONE na spliteru se mora granati na sve telefone u kući a to se riješava postavljanjem običnog tel. razdjelnika za 2-3-4 telefona na izlaz PHONE od splitera.
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2009., 14:43   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
+ editiraj 1. post, sad si naučio da ne pišeš post u Wordu. Ako već hoćeš "pripremit" tekst onda to napravi u Notepadu kao txt.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 14:47   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008

Citiraj:
Dobar dan!
fficeffice" />>>
SCENARIO 1:
a)Znaci struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, obična fiksna tel žica spojena na običan fiksni telefon.
c)E sad u ovoj varijanti događao se šum kod telefona 1 i telefona 2, ADSL veza je često pucala i moram sam zvat da mi resetiraju port. Nazvao T-com službu za korisnike i opisao stanje stvari, poslali su danas čovjeka [koji je BTW bio jako arogantan i bezobrazan, pričao je kako smo MI odabrali Samoinstalaciju i bla bla bla dobro ovo je čisto bilo da se izjadam J, htio je stručnjak iz t-coma naplatiti svoj posao instalacije odnosno preslagivanja 2 kabla], iz razgovora sa stručnjakom iz T-coma sam uspio iščitati da mi fali jedan SPLITTER kod drugog telefona [čovjek je bio jako uzrujan i prilikom razgovora uspio sam uhvatiti što je trebalo napraviti].
>>
SCENARIO 2 :
2 telefona, 1 adsl ruter, 2 splittera [1 splitter kod ruter-a,1 splitter kod 2. telefona
a)Struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter1-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter1 na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, iz splittera2 u utičnicu [LINE] dolazi fiksna tel. žica i iz splittera2 izlazi iz utičnice [PHONE] tel. žica u postolje telefona2.
PITANJA:
Interesira me dali SCENARIO 2 rješava problem šuma u telefonskom vodu prilikom razgovora te me interesira da li može scenario 1 uzrokovati česti pad ADSL linije te da li je netko imao takvih problema
>>
>>
P.S. Da otklonim odma suvišne odgovore, telefoni su novi tako da u njima ne treba tražiti problem, druga stvar ADSL funkcionira u SCENARIU 1 i SCENARIU2

-->
Ili Switch Editor Mode.

Citiraj:
Dobar dan!
fficeffice" />>>
SCENARIO 1:
c)E sad u ovoj varijanti događao se šum kod telefona 1 i telefona 2, ADSL veza je često pucala i moram sam zvat da mi resetiraju port. Nazvao T-com službu za korisnike i opisao stanje stvari, poslali su danas čovjeka [koji je BTW bio jako arogantan i bezobrazan, pričao je kako smo MI odabrali Samoinstalaciju i bla bla bla dobro ovo je čisto bilo da se izjadam J, htio je stručnjak iz t-coma naplatiti svoj posao instalacije odnosno preslagivanja 2 kabla], iz razgovora sa stručnjakom iz T-coma sam uspio iščitati da mi fali jedan SPLITTER kod drugog telefona [čovjek je bio jako uzrujan i prilikom razgovora uspio sam uhvatiti što je trebalo napraviti].
>>
SCENARIO 2 :
PITANJA:
>>
>>

thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno