PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   ADSL, šum u telefonima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=143372)

matbaric 28.03.2009. 14:07

ADSL, šum u telefonima

Dobar dan!

SCENARIO 1:
2 telefona, 1 adsl ruter, 1 splitter kod rutera
a)Znaci struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, obična fiksna tel žica spojena na običan fiksni telefon.
c)E sad u ovoj varijanti događao se šum kod telefona 1 i telefona 2, ADSL veza je često pucala i moram sam zvat da mi resetiraju port. Nazvao T-com službu za korisnike i opisao stanje stvari, poslali su danas čovjeka [koji je BTW bio jako arogantan i bezobrazan, pričao je kako smo MI odabrali Samoinstalaciju i bla bla bla dobro ovo je čisto bilo da se izjadam , htio je stručnjak iz t-coma naplatiti svoj posao instalacije odnosno preslagivanja 2 kabla], iz razgovora sa stručnjakom iz T-coma sam uspio iščitati da mi fali jedan SPLITTER kod drugog telefona [čovjek je bio jako uzrujan i prilikom razgovora uspio sam uhvatiti što je trebalo napraviti].

SCENARIO 2 :
2 telefona, 1 adsl ruter, 2 splittera [1 splitter kod ruter-a,1 splitter kod 2. telefona
a)Struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter1-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter1 na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, iz splittera2 u utičnicu [LINE] dolazi fiksna tel. žica i iz splittera2 izlazi iz utičnice [PHONE] tel. žica u postolje telefona2.
PITANJA:
Interesira me dali SCENARIO 2 rješava problem šuma u telefonskom vodu prilikom razgovora te me interesira da li može scenario 1 uzrokovati česti pad ADSL linije te da li je netko imao takvih problema

Unaprijed hvala na odgovorima
P.S. Da otklonim odma suvišne odgovore, telefoni su novi tako da u njima ne treba tražiti problem, druga stvar ADSL funkcionira u SCENARIU 1 i SCENARIU2

stuc 28.03.2009. 14:39

Prema svemu sudeći kako si opisao i elaborirao ovaj problem vjerojatno bi te i ja stjerao u tri krasne .... da sam tehničar t-scuma.
A nije da si baš nisam dao truda, 2-3 puta sam pokušao "pročitati" šta je pjesnik htio reći...

Ukratko i osnovno: svi telefoni u kući moraju biti spojeni iza splitera, znači sa izlaza PHONE na spliteru se mora granati na sve telefone u kući a to se riješava postavljanjem običnog tel. razdjelnika za 2-3-4 telefona na izlaz PHONE od splitera.

Nikky 28.03.2009. 14:43

+ editiraj 1. post, sad si naučio da ne pišeš post u Wordu. Ako već hoćeš "pripremit" tekst onda to napravi u Notepadu kao txt.

thopok 28.03.2009. 14:47

Ili Switch Editor Mode.

Citiraj:

Dobar dan!
fficeffice" />>>
SCENARIO 1:
2 telefona, 1 adsl ruter, 1 splitter kod rutera
a)Znaci struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, obična fiksna tel žica spojena na običan fiksni telefon.
c)E sad u ovoj varijanti događao se šum kod telefona 1 i telefona 2, ADSL veza je često pucala i moram sam zvat da mi resetiraju port. Nazvao T-com službu za korisnike i opisao stanje stvari, poslali su danas čovjeka [koji je BTW bio jako arogantan i bezobrazan, pričao je kako smo MI odabrali Samoinstalaciju i bla bla bla dobro ovo je čisto bilo da se izjadam J, htio je stručnjak iz t-coma naplatiti svoj posao instalacije odnosno preslagivanja 2 kabla], iz razgovora sa stručnjakom iz T-coma sam uspio iščitati da mi fali jedan SPLITTER kod drugog telefona [čovjek je bio jako uzrujan i prilikom razgovora uspio sam uhvatiti što je trebalo napraviti].
>>
SCENARIO 2 :
2 telefona, 1 adsl ruter, 2 splittera [1 splitter kod ruter-a,1 splitter kod 2. telefona
a)Struktura kod telefona1, na komp spojen adsl ruter [Ethernet straight kabel]->sa rutera adsl linija spojena na splitter1-ovu utičnicu [MODEM]->s druge strane ulazi u splitter1 na utičnicu [LINE] telefonska linija, na splitteru treća utičnica [PHONE] izlazi tel. žica prema fiksnom telefonu.
b)Struktura kod telefona2, iz splittera2 u utičnicu [LINE] dolazi fiksna tel. žica i iz splittera2 izlazi iz utičnice [PHONE] tel. žica u postolje telefona2.
PITANJA:
Interesira me dali SCENARIO 2 rješava problem šuma u telefonskom vodu prilikom razgovora te me interesira da li može scenario 1 uzrokovati česti pad ADSL linije te da li je netko imao takvih problema
>>
Unaprijed hvala na odgovorima
>>
P.S. Da otklonim odma suvišne odgovore, telefoni su novi tako da u njima ne treba tražiti problem, druga stvar ADSL funkcionira u SCENARIU 1 i SCENARIU2

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21.