|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Creativa X-Fi Titanium & Terratec Aureon 5.1 PCI
Stavio sam oglas na tržnicu da kupujem CREATIVE LABS SB X-Fi Titanium. Ponajvise sam zainteresiran za doticnu karticu zbog ugradjenom Optical OUT-a, znaci, ne zanimaju me kartice s modulima nekakvim. No, naisao sam i na Terratec Aureon 5.1 PCI karticu, koja takodjer ima Optical OUT. Eto, sad me zanimaju komentari onih koji imaju iskustva s doticnim kartica, pa da vidim koja se bolje isplati. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za što ti treba zvučna?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Zvučna mi treba za digitalnu obradu glazbe (mastering) te za slušanje iste. Optical Out mi prvenstveno treba zbog Z-5500 jer ih želim imat spojene preko optike. A što se kvalitete zvuka tiče, imam veliki osjećaj da moja onboard zvučna nije dorasla tom zadatku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Provjeri dali je zvucna u stanju slati preko optike 5.1 signal. Moja stara ploca je imala opticki izlaz i ja kupio kabel i spojio z5500, zvuk je bio ocajan i bio je samo stereo. Mislim da cak ni bufer nije radio. Uglavnom, kad z5500 spojis digitalno onda vise nema za odabrat onih efekata, pa tako ni stereo nemozes razvuc na sve kanale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Preporuke za Terratec. Imam ju ja i dosta je dobra. Ima optical in i out. Neznam dal ima 5.1 kroz optiku, ali trebala bi imati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Hoces reci da je terratec losa zato sto je jeftinija od X-fi? X-Fi je vise multimedijska kartica sa raznim điđama, a terratec je ozbiljnija kartica sa kvalitetnijim driverima i bolja za obradu zvuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Ne kazem da je losa zato jer je jeftina, ali mi se cini jako velika razlika u cijeni i ta creative ima taj EAX 5 i ostale điđe miđe (kak si i sam rekao), a ja volim zaigrat i igre, gledat HD filmove, slušat glazbu u FLAC kvaliteti, popravljat šumove u lošijim ripovima pjesama itd. I stoga, imam osjećaj da bi mi Creative bolje poslužila od Terratecove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja imam X-FI Titanium i pilendara je od zvucne. Samo pazi koliko imas suma/iskrenja u kuci/stanu jer je osjetljiva te nisam nasao kak da to anuliram(zamjenim prekidac? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
to je klasični problem sa nekim serijama logitechovih 2.1 i 5.1 zvučnika.... ai nekih drugih kineza....... problem se može riješit uz malo truda......... kad se sjetim kako su meni pucali z2300.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pošteni trgovac
|
Kolega već sam ti rekel da ak trebaš zvučnu prvenstveno za mjuzu i ako ti lova nije bed uzmi elite pro... Nisam siguran kolko ima razlike između elite pro i titaniumke...ali znam da sa elite pro dobiš više tih điđa miđa...a i externalna kutija nije za baciti... Sve si mislim kupiti i titaniumku da vidim razlike...no ak ju ti prije nabaviš rado budem ti posudil elite pro pa usporediš... ![]() Jer mi je čudno da titaniumku nabaviš za oko 900 a elite za oko 1600kn...dakle razlike bi trebalo biti bez obzira na vanjsku kutiju...a možda i ne...upravo je i to problem kod svih recenzija kaj u biti preko njih ne možeš skužit koja je ipak bolja...bez obzira na isplativost... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pošteni trgovac
|
Al kad realno gledaš ta elite pro je i previše za z-5500...jer ona može dati puno više nego kaj z-5500 može dati... Tak da ukoliko misliš proč čim jeftinije vjerujem da ti bude titaniumka i više nego dobro služila... Malo se upitaj i za one auzentehice...no kolko čujem dosta ih je teško kod nas nabaviti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
moja preporuka http://www.asus.com/products.aspx?l1...69&modelmenu=1 http://www.nabava.net/trazilica.php?q=Xonar&x=0&y=0 in box - 1x Asus Xonar D2 - 1x MIDI bracket and adapter cable - 2x S/PDIF TOSLINK optical adapter - 1x S/PDIF TOSLINK optical cable - 4x 3.5mm to RCA cables ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
I kako ima veze sa zvucnom kad sam prije imao Railtek HD onboard i nista se nije culo. Nju sam izvadio stavio Titaniuma i sad krca. Kako to mogu biti zvucnici ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
kod tih mejd in čajna zvučnika kabeli uopće nisu šildani...... a loše je rješeno uzemljenje (pošto se napajaju samo preko dvi žice a dvostruka izolacija je loše riješena, ako je uopće)............ to što ti prije nije pucalo može bit zato što su kabeli bili drukčije raspoređeni, ili čak samo obratno uštekan kabel od napajanja........ za probu probaj pojačat zvučnike i onda probaj palit/gasit svijetlo (što su zvučnici više pojačani pucanje je tiše).... ako hoćeš problem riješit, trebaš šildat kabele od zvučnika (onaj od napajanja, onaj od satelita i najvažnije onaj što spaja PC i zvučnike....... najlakše je to napraviti pomoću alu folije i izolir trake...... to u biti neće riješiti konstrukcijske nedostatke, ali će prikrit simptome.................. inače zbog tog problema je logitech nudio zamjene za potenciometar od z2300 serije, kao i za neke serije z5500,,, također neke serije zvučnika i vataju radio signal...... sve za uštedit par centi...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Predobro kad ti je dosadno. ![]() Al znaju Slovence najvise hvatat, ne znam koji im je Bog. Na tim zvucnicima me najvise kolje prejak bas... Krči. Kad ga stavim na slabije da ne krči, to nije to više. I sad ozbiljno razmisljam o Z-5500 i X-Fi Titanium, al ne znam koliko bi profitirao od toga sa X-530 i Audigy 4. Novi zvucnici i X-Fi bi me kostali 2400 kn... X-530 bi mogao mozda za 400+200 kn utopit. Znaci, novi zvucnici bi me kostali cca. 1800kn... Dal se isplati? Gledanje HD-a, MP3 160kbps+, gaming. Također, spajanje preko analogca ili digitalca (mogao bi zadržat Audigy 4 u slucaju analogca?). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|