Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2008., 13:56   #1
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Talking NTLDR is missing - po 'ko zna koji put

Pozdravec. Prijatelj mi dao CD od Windowsa XP i disk Seagate koji nije SATA, a ja na matičnoj imam 4 SATA-e () a pržilica je spojena na jedan jedini IDE na matičnoj ploči. Iskopčao sam potpuno svoj SATA disk i pržilicu da ne boota s tog, s pržilice spojio na disk da vidim ako uopće disk radi, jumper namjestio na master (kasnije sam isprobavao i ostale ali ne radi...) i upalio konpjukter. Javi mi jednostavno NTLDR is missing, press bla bla bla...

Znači li to da je disk otišao u vječna lovišta?
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 14:07   #2
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Pozdravec. Prijatelj mi dao CD od Windowsa XP i disk Seagate koji nije SATA, a ja na matičnoj imam 4 SATA-e () a pržilica je spojena na jedan jedini IDE na matičnoj ploči. Iskopčao sam potpuno svoj SATA disk i pržilicu da ne boota s tog, s pržilice spojio na disk da vidim ako uopće disk radi, jumper namjestio na master (kasnije sam isprobavao i ostale ali ne radi...) i upalio konpjukter. Javi mi jednostavno NTLDR is missing, press bla bla bla...

Znači li to da je disk otišao u vječna lovišta?
Ne znači. Ne kužim što ti zapravo hoćeš s tim diskom? Stavi ga na slave, przilicu na master, ukopcaj svoj sata hdd i namjesti da boota s njega - u win formatiraj taj od frenda i koristi za što god hoćeš (storage?).
flajpan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2008., 14:12   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Zasto bi disk otisao u vjecna lovista? Na tome disku nema nikakvog OS-a jel da? PS.Pogledaj u trazilici imas takih tema miljon http://www.google.com/custom?hl=en&c...issing&spell=1
Staro 12.07.2008., 14:31   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kako ti kolege rekoše - di je problem? Na IDE/ATA port idu dva uređaja - jedan master i jedan slave, trebaš 80 žilni IDE kabel za dva uređaja (milsim da svi koji se standardno isporučuju s pločama minimlano unatrag zadnjih 5g uvjek jesu takvi) i postaviš si jumpere na disku na master i na prži na slave (ili obratno) i ubodeš onoga koji je kao master na kraj kabla a onoga koji je slave na sredinu kabla i deri...
Staro 12.07.2008., 14:51   #5
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ja mislim da joke dobro govori. ako kaze ntldr is missing onda je
ocito vec prepoznao hard i nije u tome problem, nego nema sto bootat s njega...
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 14:51   #6
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Kako ti kolege rekoše - di je problem? Na IDE/ATA port idu dva uređaja - jedan master i jedan slave, trebaš 80 žilni IDE kabel za dva uređaja (milsim da svi koji se standardno isporučuju s pločama minimlano unatrag zadnjih 5g uvjek jesu takvi) i postaviš si jumpere na disku na master i na prži na slave (ili obratno) i ubodeš onoga koji je kao master na kraj kabla a onoga koji je slave na sredinu kabla i deri...
Isključio sam svoj SATA disk da me ne buni. Trebao bi spojiti disk od frenda i pržilicu preko jednog IDE kabla i instalirati Windowse XP nanovo. Nisam skužio ni ovo postavljanje jumpera. Probat ću ponovo, pa eventualno javim
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 15:08   #7
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Isključio sam svoj SATA disk da me ne buni. Trebao bi spojiti disk od frenda i pržilicu preko jednog IDE kabla i instalirati Windowse XP nanovo. Nisam skužio ni ovo postavljanje jumpera. Probat ću ponovo, pa eventualno javim
Znači, želiš instalirati windowse - onda spoji kako ti je već gore rečeno i postavi u BIOSu da ti boota sa CD-a.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 15:12   #8
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Disk-Master. Przilica-Slave. Mislim da se ne moze obratno. Ovako probaj, to sigurno radi.
Staro 12.07.2008., 15:48   #9
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Disk-Master. Przilica-Slave. Mislim da se ne moze obratno. Ovako probaj, to sigurno radi.
Em moze, em je totalno nebitno.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31550

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 20:09   #10
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ok, nisam znao, sada znam. Hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2008., 23:19   #11
..::Matej::..
Premium

..::Matej::..'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
NTLDR is missing

Googlo sam i pretrazio sam forum, ali nisam naisao na nikoga da je imao slican problem. Pri dizanju BIOSa mi ne pikazuje hdd, i onda kada dolazi do dijela di se boota hdd izbaci HTLDR is missing. Prema problemima ostalih, ja bih trebao ubaciti win xp cd i preko recovery konzole to rijesiti, ali problem je i tome sto kada dodem do konzole mi izbaci poruku da setup nemoze pronaci niti jedan hdd te da pogledam jeli sve prikopcano tralalalal .. hdd sam predhodno spojio na svoj komp jer je win bio u totalnom curcu te napravio format s c: particije dok sam na d: prebacio podatke. Prebacio hdd nazad u njgovu konfu nakon cega mi se pojavio problem. Hdd se normalno prepozna u mom racunalu, ali na ndd konfi ne. Kada sam booto hirens boot cd, test programi su uredno pronasli hdd te obavili testove bez ijedne greske. Dakle hdd je citav i radi, samo neznam zasto ga BIOS ne prepoznaje ?!? :S

Molim pomoc jerbo stvarno neznam kako da ovo rijesim. Puno hvala

Zadnje izmijenjeno od: ..::Matej::... 28.12.2008. u 00:03.
..::Matej::.. je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 00:22   #12
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ok znaci to je neka druga konfiguracija pa si samo taj hdd spoio na svoj komp samo da napravis format?Je li taj HDD sata i koji je HDD u pitanju?Provao si prikljuciti HDD na drugi SATA/IDE konektor ili zamjeniti kabel?
Staro 28.12.2008., 00:40   #13
Premium

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Ok znaci to je neka druga konfiguracija pa si samo taj hdd spoio na svoj komp samo da napravis format?Je li taj HDD sata i koji je HDD u pitanju?Provao si prikljuciti HDD na drugi SATA/IDE konektor ili zamjeniti kabel?
da, jer na konfi u kojoj je bio hdd nisam uopce mogao pokrenuti winse niti pokrenuti instalaciju s cd-a jer je bacao blu skrin da provjerim viruse tak nest. Pa sam onda pristeko na svoj da formatiram c: da imam cistu particiju za instalaciju. HDD je SATA, probao sam zamjeniti konektor i kabl :S

prije nego sto mi se pojavi NTLDR missing pojavi se ovo ( ako moze kako pomoci ):

eto i tu prepoznaje hard

Zadnje izmijenjeno od: ..::Matej::... 28.12.2008. u 01:15.
Staro 28.12.2008., 13:00   #14
Premium

neda meni vrag mira.

ubacio hdd u svoj komp, uredno ga booto i instalirao friske winse na njega. HDD jako lijepo radi bez ikakve greške. Prebacio hdd u njegovu konfu i nista, jedno veliko nista. Vise ne baca NTLDR missing vec samo pokaze na ekranu onaj izbornik di se bira safe mode, stisnem na safe mod ili na star wnwods normal komp se resetira, to sam namjerno napravio samo da imam Win na disku i onda sam mislio napraviti repire da se promjene driveri za ovu konfu. Ali kad sam booto cd od win, krenio na repire veli da nema niti jednog diska. Uopce ne prepoznaje HDD ( probao promjeniti i kabel i port ). Ponestaje mi vise ideja sta bi moglo biti, jedino da nije ploca otisla ( abit nf7 ). Ima li tko kakvu pametnu / korisnu ideju kako da rijesim problem. Izvadio sam bateriju s maticne na par min. vratio BIOS na default i opet nista ...

edit:

ubacio sam svoj hdd ( sata ) u tu drugu konfu i BIOS nije prepoznao hard, dok se onom skrinu sto sam postao post prije prikaze moj hard. Win se naravno nije booto jer veli da nema harda.

Zadnje izmijenjeno od: ..::Matej::... 28.12.2008. u 14:51.
Staro 28.12.2008., 14:55   #15
miljac007
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Nabavi si winXP sa integriranim sata driverima i s njima pokreni novu instalaciju u njegovom kompu,to bi moralo raditi.Sličan slučaj sam imao i ja s laptopom,pokrenem instalaciju i kad moram podijeliti particije izbaci da nema harda pa sam to riješio sa xp integriranim sata driverima i sve je prošlo bez problema.
miljac007 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 15:19   #16
Premium

ali meni ni u biosu nema harda. inace radi se o Hitachi avg-2007 160gb. Nemogu instalirati kad nista ne prepoznaje
Staro 28.12.2008., 18:44   #17
miljac007
Registered User
Moj komp

E onda je po meni kvaka u biosu,morat ćeš ga flešat. Imam ja jednu matičnu P4 ASUS koja ima 2 sata konektora i ne prepoznaje nijedan sata hard a rekao mi je jedan frend da je on sebi tako riješio problem. Probaj ništa te ne košta.
Staro 28.12.2008., 20:14   #18
Premium

ma de .. za tu starkelju nac bios .. ubi boze .. staviti jedan SATA kontroler na PCI i opleti misko
Staro 28.12.2008., 21:19   #19
miljac007
Registered User
Moj komp

Ma i to što kažeš,nisam se toga ni sjetio.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno