|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Neki program za testiranje HDD-a
Imao sam u ladici nekakav WD 20Gb za kojeg sam bio uvjeren da je neispravan. Medjutim evo odlucim malo ga isprobati i krenem formatirati... format c:/u prodje bez prijavljenih bad sektora na kraju format d:/u prodje isto tako. Medjutim sjecam se dobro da mi je jedan tip dosao sa kompom sa kojeg se nije moglo procitati dobar dio podataka i spasio sam mu sto sam mogao, ali smo na kraju ugradili novi disk a ovaj je ostao u ladici. Disk kada bi glava dosla na odradjeno mjesto culi bi se zvuci trzanja i citati se nije moglo.... Nakon ovog formatiranja probao sam i slijedec scandisk c: /nosave /autorepair /surface scandisk d: /nosave /autorepair /surface i opet isto sve dobro prodje samo ja jednom mjestu na c: particiji se nakratko zacuje to trzanje i disk nastavi dalje bez prijavljenih bad sectora... Je li taj disk ispravan ili ne? Cime jos iztestirati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
WD Data Lifeguard Diagnostics (ili tak nekak)...možeš naći na stranici od WD-a i fakat je dobar (DOS verzija naravno) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako komp se zablokira kad boota (ono kad ide tražiti ide uređaje), ima onda šanse da se disk pokrene? Naime, disk sam greškom(ne pitajte) išao cijeli formatirat. Poslije toga je išao u Infolab na recovery, i kad je došo doma, više nije htio radit, njihovo objašnjenje je da su otišli registri... Eh sad pošto sam ja iz Ri, izdjelio sam im sve živo i mrtvo, da sam iz ZG išao bi tamo puškom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() a ovi u infolabu su ti ukrali elektroniku sa harda i stavili neku defektnu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
|
ko ide samnom u infolab u kad dođem u zg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Necu ici tako daleko mada je moguce (posebno ako ste citali pricu mog frenda i podvaljeni reparirani disk) da su to i napravili. Tog sefa sam upoznao iznimno strucan, posebno sam ga pitao za neka varanja alokacije blokova sto malo ljudi zna, sve mu je poznato i doista zna znanje. Samo problem je sto njega ama bas nikad tamo nema, a likovi u ducanu su potpuno ovisni o njemu. Koja god se dubijoza pojavi...moramo zvati sefa, a' to ce znati sef kad dodje...ostavit cemo poruku sefu pa ce on vidjeti....itd. Druga stvar je kreveljenje defaultnog naplacivanja "pregleda" (disc,medij...itd) dakle sa PDV-om (oko) 180 Kuna, cak i ako nista nisu napravili. To je doista diletantsko i besmisleno baratanja ciframa. Cak ni vanjski (dobro istina, ima ih koji isto naplacuju, posebno preko bare) servisi to ne rade. Ako si napravio naplati, ako nisi nista, mozes minimalno naplatiti (ili uopce ne). Dodjem tamo za vrlo specificno ocitavanje podataka sa chip-a, sve tipu objasnim, napisem sto da prenese sefu, ali ovaj uopce ne slusa...on ima otvorenu metalnu kutiju i broji novce dok ja sjedim i gledam ga,...i tako nekih 5 minuta. Drugi dan sef kad i dodje nezna uopce sto se trazi jer mu ovi nisu nista prenjeli, papir je izgubio a nista nije zapamtio. Pametnome dosta. Sef je zvjerka i zna znanje ali ako on se ponasa kao freelancer a ne kao da ima firmu. Ako misli 24h ici okolo po firmama i spasavati podatke i ici na veliku lovu onda neka zatvori taj ducan, jer samo radi stetu malim korisnicima kojima su isto tako vazni podaci kao i firmama (i vazniji). Renesis, imas u svom town-u dva odlicna tipa koji su ti to mogli sanirati za jednu Pizzu. (Nadam se da su zivi) U ZG dva vrhunska tipa koji bi za max 50 Kuna to sanirali. Ma naravno, da ovo nije bio neki veliki problem ali govorim za odvratnije havarije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nisam ni rekao da tip nezna...ali da maksimalno iskorištava to što čim se spominje "spašavanje podataka" ljudi pomisle na "Infolab".....hmmm a o načinu funkcioniranja nekih stvari u toj firmi možemo na PM |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
|
hmm, ako neko dolazi u ri i zna ovo riješit neka obavezno viče na PM, ja bi jako htio da mi to neko pogleda a ne da uzme min 150kn a da ga ni primiriso nije... naravno hrana i piće moji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Hm, pitat cu SCSI ZG bratiju koga ti mogu preporuciti prijateljski u RI. U glavnom tko ce to sanirati pronto. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|