|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
pci sata contorller
Zanima me da li je pci serial ata controller sporiji od onoga integriranoga na ploči? Zanima me jer na ploči nemam sata contorller, a čitao sam nešto na netu da sata troši manje procesora od ata100/133 kod igranja i da je nešto sitno brži. (gledao neki svexx u ve-milu za 230kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Ako kupiš SATA kontroler potrošio si 230kn za mali dobitak u performansama (vrlo mali), a osim toga imaš PATA diskove pa moraš kupit SATA diskove. IMO ostavi tako kako je. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
nForce 2 ima jedan od najboljih PATA kontrolera na tržištu + nije vezan preko PCIja nego drito na chipset, a svi SATA diskovi osim Seagatea su u biti PATA al imaju konvertor na SATA tako da nećeš dobiti ništa na performansama, samo možeš zagušit PCI i bacit 230kn. Uzmi PATA Hitachi i uživaj!
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
IMO isplativije ti je prodat maticnu i kupit SL verziju iste nego nadokupljivat PCI kontroler.Osim SATA dobit ces i Soundstorm te valjda jos neke djidje....a imat ces i novu plocu ![]() Ali iskreno nijedna ti se opcija ne isplati a ionako ti diskovi nisu SATA pa nekuzim zasto opce pitas gluposti ![]() Ako kupujes novi sistem onda se SATA isplati ukoliko planiras uzet drugi disk nakon nekog vremena i slozit si raid.
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Što se brzine tiče, diskovi u RAIDu jesu nešto brži ![]() |
|
![]() |
![]() |