![]() |
pci sata contorller
Zanima me da li je pci serial ata controller sporiji od onoga integriranoga na ploči? Zanima me jer na ploči nemam sata contorller, a čitao sam nešto na netu da sata troši manje procesora od ata100/133 kod igranja i da je nešto sitno brži.
(gledao neki svexx u ve-milu za 230kn) |
Ako kupiš SATA kontroler potrošio si 230kn za mali dobitak u performansama (vrlo mali), a osim toga imaš PATA diskove pa moraš kupit SATA diskove.
IMO ostavi tako kako je. :beer: |
nForce 2 ima jedan od najboljih PATA kontrolera na tržištu + nije vezan preko PCIja nego drito na chipset, a svi SATA diskovi osim Seagatea su u biti PATA al imaju konvertor na SATA tako da nećeš dobiti ništa na performansama, samo možeš zagušit PCI i bacit 230kn.
Uzmi PATA Hitachi i uživaj! |
Hvala na ogovorima!
A nisu možda sata diskovi bolji kad su u raidu? |
IMO isplativije ti je prodat maticnu i kupit SL verziju iste nego nadokupljivat PCI kontroler.Osim SATA dobit ces i Soundstorm te valjda jos neke djidje....a imat ces i novu plocu :D
Ali iskreno nijedna ti se opcija ne isplati a ionako ti diskovi nisu SATA pa nekuzim zasto opce pitas gluposti :rolleyes: Ako kupujes novi sistem onda se SATA isplati ukoliko planiras uzet drugi disk nakon nekog vremena i slozit si raid. |
Citiraj:
Što se brzine tiče, diskovi u RAIDu jesu nešto brži;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:00. |