Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 13.12.2008., 11:32   #1
Dalas
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Novi HDD

Crko je stari HD (PATA) pa se kupio novi SATA II koji se neda upogonit. Evo u kratko radnja koje sam obavio
-prvo ploča uopče nije prepoznavala disk pa sam našao na stranici od matične inače radi se o Asus p4v8x-x ploći VIA chipset, da treba postaviti jumper za obaranje transfer rate s 300 na 150 da bi matična mogla prepoznat hard.
-disk isprobao na MSI nForce4-4x koja isto ne podržava brži prijenos od 150MB/s. Uredno isparticionirao i instalirao Windowse (tada još nisam postavio jumper)
-kada sam ponovno vratio disk na Asus s jumperom i OS, sada kod podizanja se vidi da harda ima, ali prilikom pokušaja instalacije Win. dobijem obavjest da nema harda, a kad pustim da se loadaju windowsi koje sam instalirao na MSI-u, krene učitavanje i nakon par sec. BSOD i restart. Još da dodam da sam isprobao sa starim PATA diskom i da s njim komp radi (ne onaj koji je crko).
Nadam se da sam bio jasan. Bio bih zahvalan na pomoči.
Pozdrav

Dalas je offline  
Staro 13.12.2008., 11:42   #2
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
flajpan je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2008., 17:47   #3
Dalas
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
E jbga, ja se uspaničim pa odma po pomoč na forum. Kako sam zaboravio flopi sa Sata drajverima misleči da mi više nisu potrebni tako sam propustio isprobati zadnju opciju prije postanja ovog threada za pomoć. Svima isprika. @flajpan hvala, može ključ.

Dalas je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno