|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Nikako na 8mbps
Prije tjedan dana sam naručio 8mbps brzinu (sa trenutnih 2mbps, t-com). Službeno mi je 8mbps uključeno prije 3-4 dana, međutim stalno me spaja na 2mbps. 2 puta sam se žalio, i danas mi je napokon došao tehničar od t-coma vidjet o čemu se radi. Čim je vidio koji modem koristim rekao je da je taj modem zastario i da je problem u njemu, da taj modem jednostavno ne može postići 8mbps. Radi se o Elconu 2253EU. Čovjek je donio sa sobom Thomsona 780wl, međutim nije ga ni spojio jer je 100% trebao biti problem u Elconu kojeg ja imam, te mi je rekao da ga zamijenim ili da kupim novi, na što sam ja rekao da ne dolazi u obzir da kupujem, te da smatram da je to njihova pogreška jer su mi ponudili 8mbps iako znaju da ih s trenutnim modemom ne mogu postići (oni imaju u evidenciji tko koji modem koristi, prema tome ne mogu se pravit ludi). Čak sam nagovarao čovjeka da mi da tog svog Thomsona, a da ću ja njemu ovog, međutim nije htio/smio, tko će ga znat. Nakon toga odoh do prvog t-centra, objasnio im sve, pa su me i tamo glatko otpilili te rekli da imam tri opcije: 1. počekati ponedjeljak kada će im voditelj smjene biti tu, te da s njim to riješim - nisam htio, želio sam modem odmah jer mi je već pun kufer 2. naručiti maxtv probni rok od 3 mjeseca (1kn), s kojim bih dobio novi modem, te nakon 3 mjeseca im mogu ne vratiti taj modem - isto nisam htio jer treba čekat barem tjedan dana 3. kupiti novi router o svom trošku - ne dolazi u obzir Skupio se i otišao. Nakon toga nazvao 08009000 i kada se napokon javio momak iz tehničke podrške, objasnio mu sve i on je rekao da mi je tehničar morao dati novi modem, i priznao je da je to greška t-coma. Momak je bio iznimno susretljiv, te je osobno nazvao tog tehničara koji je maloprije bio u mene i rekao mu da mi mora dati taj modem (thomson). Zahvalio sam mu te mu dao sve najbolje ocjene nakon poziva. Nakon par minuta zove me tehničar, da kada ćemo se naći sutra ujutro da mi donese novi modem ![]() Pošto je blagdan sutra, nisam htio gnjavit čovjeka da dolazi sutra ujutro do mene, nego smo se odmah našli ispred njegove kuće gdje mi je predao thomsona. Sav sretan dođem doma, spojim ga, odem testirati brzinu - drek ![]() Nazovem opet 08009000, javi se čovjek, nešto je on tamo testirao, nemam pojma, na kraju kaže "pa vama je uključeno 8mbps, trebali ste ih odavno imati"... na kraju nije mogao pomoći nego je opet stavio primjedbu koju je proslijedio dalje (treći put), i rekao da on tu više ništa ne može nego da moram čekati da mi se netko javi. Sutra je blagdan, nitko ne radi, nedjeljom također, već vidim da ću dočekati 2 tjedna bez brzine koju sam odavno naručio. Nije ništa tragično, preživjet ću ![]() Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
citiram t-com:''Ukoliko telefonska linija ne omogućava maksimalnu brzinu, T-Com će isporučiti najveću moguću brzinu koju postojeća linija može podržati. ko će ga znat možda je do linije ali ovo što si gore sve napisao zbilja ti dođe da se zapitaš..........stvarno glupo od njihove strane
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
ne kužim,čudno zbilja.šta kaže speedtest? http://www.speedtest.net/
![]() |
#5 |
Buying Bitcoin
|
![]() Probao sam se spojit na router i s drugim kompjuterom (koji ima XP), i rezultati su isti... Kada odem na ovu stranicu: http://t-com.hr/privatni/kzona/podrs...brzinetest.asp i stavim da skida test file od 100mb, onda počme sa nekim nebuloznim brzinama, npr. ovim: ![]() i postepeno padne na 200kb/s... P.S. Kada odem u "check connectivity" za Internet, onda mi izbaci ovo: ![]() Ne znam zašto su dva crvena X dolje, pa sam i to rekao službi za korisnike, pa mi je čovjek rekao da manualno upišem IP adrese DNS servera u propertiesima od mrežne kartice, te mi je dao i brojeve, međutim ništa se nije promijenilo... Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 01.11.2008. u 11:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 01.11.2008. u 13:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Izgleda ok, neznam .. meni se čini da nešto kod T-com-a ne štima, nema šta biti s modemom a ovaj speedtest rezultat je točno kao na 2Mb/256kb Kako se spajaš na net, jel username/pass unesen u modem ili preko kompa tj. network connections?
![]() |
#10 |
Buying Bitcoin
|
Riješeno ![]() Nazvao me tehničar, nešto je uključivao-isključivao, ne znam točno, nekih 15min mi nije bilo interneta i kad se spojio, rezultat je ovo: ![]() ![]() Jel ovaj upload nekako mal? [EDIT] Ovdje se upload čini ok... ![]() ![]() [EDIT] Pitao sam tehničara šta je napravio, i rekao je da je samo izbrisao moje stare postavke tamo na njihovom serveru... Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 01.11.2008. u 15:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Buying Bitcoin
|
Ako sam do sada imao 2mbps i skidao sa 200kb/s, a sada imam 8mbps i skidam sa 820kb/s onda mislim da je to to ![]() Platio 4x više, dobio 4x više. Čovjek mi je rekao da budem sretan ako budem imao preko 600-700kb/s download, jer da to ovisi o kvaliteti parice, tako da je Slovenija očito posebna što se interneta tiče ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
imao sam neki trojcek (sad vise nisam u tom stanu) to je bilo preko kabla tv internet i telefon. internet sam imao 8mbps, a telefon i tv imaju (za razliku sto rade nasi hr isp) rezerviranu brzinu tako da nema problema ukoliko skidas punom brzinom. evo jedan stari speedtest na kojem mi pokazuje ukupnu brzinu ![]() pa vidis da kod tebe pise 6Mb/s a ne 8Mb/s tj. 1MB/s |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kladio bi se da je striček serviser zasukao rukave i napravio nešto od slijedećeg: - zamjenio modul il DSLAM (ako je to moguće) - prebacio te na drugi port na DSLAM - u - reserirao i pošteno podesio od početka tvoj port na DSLAM - u |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
kad vec sumnjas u moje rijeci evo ti dokaz da sam imao barem 1,1MB/s pitat cu frendove ako jos imaju moj screenshot sa 1,3 vidio si kakva mi je ukupna brzina sa tv i telefonom pa mozda ponekad iskoristi dio te sta ja znam ali znam da bih imao preko torrentbits(ro) bez problema 1,3 i film (divx) u roku 15min (ali tad jos nisam poceo sa HD) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Zato neki ISP-ovi(ne i ovaj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Istina - to sam kasnije doznao kada sam pričao sa dotičnim tehničarom. Pitao me koji sam modem prije koristio, i rekao je da Elcon može postići 8mbps, međutim da s mojim nešto nije bilo u redu, pa da je dobro što sam ga promijenio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Na speedtestu meni na t-comu i 8mbita zna bit ili 6 i nesto ili 8 ili zna nekad podivljat i doc ono do kraja dole (najvece brzine)..Ali me ne brinu ti rezultati jer kad skidam sa rapida ili privatnog torrent trackera onda ide 900kb/s.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Buying Bitcoin
|
Jedno pitanje - naručio bih MaxTV (na onaj probni rok od 3mj., kasnije otkazao) - imam dva routera doma - Elcona i Speedtoucha. Da li da spojim Elcona, a sakrijem Speedtoucha, tako da mi on ostavi novi router? Da li oni mogu provjerit koji router sve imam? Šta bi vi napravili u ovoj situaciji? Meni je ženska iz T-coma rekla indirektno da mi router ostaje nakon što istekne tromjesečni probni period MaxTV-a, pa se mislim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Ti si na 8mbit, a ono su ti brzine? Kako? Meni ovo piše: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:507 / 7.999 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|