Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2010., 10:48   #1
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
HDTV-nemam zvuka

Pozdrav svima!

Prvo nadam se da nisam fulao kategoriju jer se radi o filmovima,odnosno serijama, ovako; Kad skinem HD film ili seriju nekad mi ima zvuka nekad ne, istina nemam ove najsuvremenije grafičke imam Radeona 9600, i Prescotta 2.8 jedno jezgreni,piše pod moj komp ak se ne varam. Pa sad me zanima dali mi je problem u hardwareu ili ima neka softwareska fora s kojom bih mogao to riješiti??

Unaprijed zahvaljujem!!!
Staro 06.01.2010., 10:56   #2
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
sa čime gledaš filmove?
recimo ak vec nisi instalacijom K-lite codec pack-a il instalacijom nekog BS playera il KM-playera.
Spikeman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2010., 11:26   #3
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

uvijek bs player, s tim da imam instalirane windows 7 codec pack, a u njemu su svi ti kodeci više manje,sad idem instalirati Divx 7.2 pro

edit:
instalirao sam i nije mi pomoglo, i dalje bez zvuka...

Zadnje izmijenjeno od: ace_of_spades. 06.01.2010. u 11:46.
ace_of_spades je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2010., 12:22   #4
Spikeman
Premium

Citiraj:
Autor ace_of_spades Pregled postova
uvijek bs player, s tim da imam instalirane windows 7 codec pack, a u njemu su svi ti kodeci više manje,sad idem instalirati Divx 7.2 pro

edit:
instalirao sam i nije mi pomoglo, i dalje bez zvuka...
hm...
ja sam jedno vrijeme imo w7, isto sa bs-om je neka zajebancija bila il nije bilo slike il zvuka, i frend reko simi si GOM player bez ikakvih codeca i fakat, na njemu sve radilo odlicno (zvuk, slika), avi, mkv...
Staro 06.01.2010., 12:32   #5
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
ljudi nemojte koristiti to spyware smece , gom player ili km player ..
nemoze bit da nema zvuka.
moze bit da ti steka i slika i zvuk , ta grafa bas nije za hd ali 720 ce ti progutati, ali da nema zvuka to nemre bit.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2010., 12:56   #6
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Gom je instaliran,ali mi nije htio pokrenuti film u njemu već u Bs playeru,nema veze, za sad radi tako,hvala puno
Staro 06.01.2010., 13:28   #7
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Gle moguće je,nisam imao zvuka, da 720p mi je pokrenuo,čak mi je i 1080p pokrenuo davno ali mi je film štekao,sad se ne sjećam jel imao zvuka ili ne jer mi je komp u međuvremu riknuo bio. Dobo ak ti veliš da je taj program smeće,onda mi predloži nekaj boljega.
Staro 06.01.2010., 15:31   #8
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Sve je bolje od BSplayera i K-Litea. S tim da je tvoja konfiguracija relativno loša za gledanje HD materijala i zato ti 720p i 1080p šteka ili zna štekati. Grafička nema sposobnost preuzimanja HD-a na sebe, a i procesor je jad i bijeda za današnje pojmove, tak da ga jedan malo bolje skodirani 720p vrlo lako odvede na konstantih 100% zauzeća. Jedino (osim kupnje nove konfiguracije ili barem bolje grafičke) s čim si moreš donekle pomoći je bolji player poput MPC-HC-a i kombiniranje s CoreAVC-om i sl. rješenjima, tak da bar kolko-tolko softverski smanjiš zauzeće sistemskih resursa dok gledaš HD materijal. Nedostatak zvuka u serijama i filmovima koje gledaš, moreš zahvaliti nepotrebnom krcanju codeca i codec-packa, pa sad ne znaš ko pije, a ko plaća i kaj se kolje s čim.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2010., 15:50   #9
Spikeman
Premium

sve 5 , ja samo velim da na ovom sad procu (p4 3.0 na XP-u SP2) vrtim 720p bez imalo trzanja, sve ide glatko, proc je negdje na 60% na 720p, 1080p šteka što je i logično... a samo je instaliran BS i oni codeci kaj si on sam instalira dok se snima... za svoju grafu nisam nigdje naso da moze preuzet HD na sebe tak da od toga niš
Staro 06.01.2010., 16:01   #10
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Maknuo sam win7 codec pack i odmah mi je jedan film proradio,sad imam gom,divx pro i bs player,apropo kompa, znam da nije neka mašina ali za ono kaj meni treba je ok i koristim ga maximalno,sad zbog filmova neću bacat lovu,a za grafičku znam da nije uber i da nije baš za HD ali dok ne rikne ili se ne ukaže neka prilikica za neku bolju, neću ni razmišljat,

Zaboravih se zahvaliti na pomoći.
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2010., 16:08   #11
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Sve je bolje od BSplayera i K-Litea. S tim da je tvoja konfiguracija relativno loša za gledanje HD materijala i zato ti 720p i 1080p šteka ili zna štekati. Grafička nema sposobnost preuzimanja HD-a na sebe, a i procesor je jad i bijeda za današnje pojmove, tak da ga jedan malo bolje skodirani 720p vrlo lako odvede na konstantih 100% zauzeća. Jedino (osim kupnje nove konfiguracije ili barem bolje grafičke) s čim si moreš donekle pomoći je bolji player poput MPC-HC-a i kombiniranje s CoreAVC-om i sl. rješenjima, tak da bar kolko-tolko softverski smanjiš zauzeće sistemskih resursa dok gledaš HD materijal. Nedostatak zvuka u serijama i filmovima koje gledaš, moreš zahvaliti nepotrebnom krcanju codeca i codec-packa, pa sad ne znaš ko pije, a ko plaća i kaj se kolje s čim.

Ovak u vezi K-lite mega codec packa. Ja čim instaliram windowse, drivere, pokrenem instalaciju tog codec packa. Kad se instalirava podesim Lots of stuff na početku i stavim da default otvara s Media Player Classic. I više netreba nijedan klik stisnuti da bi svaki format na koji sam naišao radio bez ikakvih problema.
Stvarno nemam protiv tebe ništa, ali nije da si rekao da ti rađe koristiš neki drugi program već kažeš da je čisto smeće.

Dosada sam stavio taj codec pack na otprilike 35 računala i nijednom se nije desilo da je itko rekao da ima problema u vezi filmova, dapače vole minimalistički izgled MPC.
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2010., 16:25   #12
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Dobro, ali čemu korištenje bezbroj nepotrebnih filtera/codeca koji dolaze sa K-lite, kad sve to MPC-HC ima u sebi, em je "lakši", em se nebude poklao sa 10 drugih stvari.
A podesit ga stvarno i budala zna
tech je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2010., 16:26   #13
McG
-------

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Dosada sam stavio taj codec pack na otprilike 35 računala i nijednom se nije desilo da je itko rekao da ima problema u vezi filmova, dapače vole minimalistički izgled MPC.
Ne kužiš kaj ja opće pričam. Ti rađe skineš K-Lite i onda u njemu odabreš samo MPC-HC ili kaj već, umjesto da skineš MPC-HC sa službene stranice i gotova stvar. K-Lite je dno-dna svih mogućih codeca-packova, a to kaj ti i svi koji ga koriste i preporučuju, misliš da ne instalira masu nepotrebnih sranja - e to je vaš problem. Rekel sam već 100 put, ljudi su se godinama privikli na K-Lite, BSplayer, Winamp, Nero i ostale gluposti od programa koje sa svakom verzijom idu nagore i naravno da ne žele čuti da su njima omiljeni programi sranje. U 21. stoljeću vi još uvijek instaliravate codece i codec-packove, bez da opće znate za kaj služe codeci i bez da uopće pokušavate shvatiti da vam za gledanje bilo kojeg video materijala ne treba codec i(li) codec-pack.
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Kad se instalirava podesim Lots of stuff na početku i stavim da default otvara s Media Player Classic.
OK, ajde onda fino meni i svima ostalima koji ne koriste codece i codec-packove (a ipak gledamo sve kaj nam padne na pamet) objasni kaj točno se instalira s opcijom Lots of Stuff i čemu sve to služi - jer jedno je sigurno, za gledanje video materijela ne služi. MPC-HC ima svoje filtere i kolko ja znam još uvijek ne postoji skripta u K-Liteu koja bi natjerala sve ono kaj dolazi s tim codec-packom u MPC-ove External Filters. Sve dok ručno ne uneseš apsolutno svaki codec, filter i dekoder koji dolazi s K-Liteom, MPC-HC koristi svoje i čita 99% toga. Objasni čemu onda sve to s čim se K-Lite diči i hvali služi, jer MPC-HC nema nikakve koristi od toga. Nakupina smeća, a ljudi misle da im K-Lite pokreće sve kaj gledaju. Malo sutra.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 06.01.2010. u 16:38.
Staro 06.01.2010., 17:23   #14
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Sad mi se neda brisat i instaliravat ponovo player zasebno, pa cu kroz para dana isprobati samo s MPC-HC bez ikakvog dodatnog codeca gore. Ja se iskreno nadam da je tako kako kažeš.
Samo me zanima još jedna stvar, da li je moguće iskoristiti te built in codece od MPC HC da ih vuku drugi playeri.
Staro 06.01.2010., 17:28   #15
McG
-------

Ne budeš ništ dobil s pukim deinstaliravanjem pojednih codeca, tj. codec-packa. U slučaju da ne vjeruješ, evo štivo pa pročitaj - ako ti se da. Kaj se tiče MPC-ovih filtera, nije ih (osim DXVA) moguće koristiti za druge playere, isto kak nije moguće koristiti interne dekodere i filtere od VLC-a na drugim playerima. BSplayer i svi slični, koji nemaju svoje interne codece imaju korsiti od ffdshowa, CCCP-a i tome sličnih. MPC-HC, VLC, GOM, The KMplayer i ostali koriste svoje i nije ih moguće raspodijeliti na druge playere.
Staro 07.01.2010., 01:47   #16
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Pročitao sam temu cijelu, nego sam se držao onog "što valja ne mijenjaj", pošto me dobro služilo nisam dirao. Ali ako nije potreban cijeli pack, naravno da je bolje staviti sam player.

Nisam niti mislio samo deinstalirati, već će uskoro biti nanovo instaliran OS pa cu tako najbolje provjeriti , pošto kad jednom stavis codec pack, nema šanse da samo tako ga u potpunosti izbrišeš što si i rekao u postu o codecima. Hvala na svom infou koji si rekao.
Staro 07.01.2010., 04:34   #17
Mad_Duke
Guest

Pa zato ne budi tulac. Ako ti se neda komplicirat, skineš neko all-in-one rješenje tipa mplayerc-hc, kmplayer, gom... A ako ti treba neki posebni / kvalitetniji codec. Skineš njega solo i to je to. Nikakve codec packove.
  Reply With Quote
Staro 07.01.2010., 09:20   #18
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ne budeš ništ dobil s pukim deinstaliravanjem pojednih codeca, tj. codec-packa. U slučaju da ne vjeruješ, evo štivo pa pročitaj - ako ti se da. Kaj se tiče MPC-ovih filtera, nije ih (osim DXVA) moguće koristiti za druge playere, isto kak nije moguće koristiti interne dekodere i filtere od VLC-a na drugim playerima. BSplayer i svi slični, koji nemaju svoje interne codece imaju korsiti od ffdshowa, CCCP-a i tome sličnih. MPC-HC, VLC, GOM, The KMplayer i ostali koriste svoje i nije ih moguće raspodijeliti na druge playere.
Kad si već reko da je k-lite smeče daj molim te napiši kaj da stavimo umjesto njega, koji po tvome moraju biti na kompu kad se stave windowsi, jer ja isto kad stavljam windowse puknem najnoviji k-lite i standard i vozi, makar znam da nevaljaju al sve je na jednom mjestu bar. Ti znaš razliku pa stavi par njih redom koje da stavimo umjesto k-litea, bili bi ti zahvalni

1.
2.
3....
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2010., 10:30   #19
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
staviš MPC-HC, i ne treba ti ništa drugo...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2010., 13:10   #20
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
evo moje rjesenje : gom player i km player . imam i taj mpc-hc ali mi je to prespartanski buduci da cesto moram govoriti playeru da zvuk pusta ili HDMIJem ili na opticki izlaz.
Ali ako si vec stavio sve te codec brije , kasno je sad za to . Jedino da probas sve uninstalirat , napravit neki registry/systtem scan sa recimo tuneup-om i onda jednu defragentaciju harda.Onda bi se modza mogao vidjeti neki napredak.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2010., 14:21   #21
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Ma kod sljedećeg stavljanja windowsa ide onda ova kombinacija kak ste naveli, pa bum videl dal se vidi razlika. thx
Staro 07.01.2010., 22:19   #22
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Evo stavio sam novi os Win7 ponovo, sve što ću reći je da je dosta pametnije koristiti x32 verziju MPC-hc nego x64 jer po meni razlike baš i nema osim što je 32bitna verzija koristi po defaultu podršku za rmvb dok x64 ne, to je jedina razlika koju sam primjetio za svakodnevno korištenje...
@McG , stvarno se nisam nadao da sam player ima toliku podršku za sve te ekstenzije i formate ! Hvala
Staro 07.01.2010., 23:23   #23
McG
-------

Ja to (o nepotrebnosti codeca i codec-packova) govorim već jedno dulje vrijeme diljem raznih tema, ali ljudi misle da (skupa s ostalim ljudima koji ne koriste codec-pack i društvo) serem. Još se k tome nalaze uvrijeđeni, jer pričam da su ultrapopularni BSplayer, K-Lite i dr. ništ više nego smeće koje donosi više problema nego koristi. U vrijeme kad nisam znal za bolje i ja sam koristil BSplayer, hrpu codeca, Winamp i svo popratno veselje, da bi s godinama sprobal daleko bolje playere i skužil da su BSplayer i codec-packovi hrpa gluposti s početka stoljeća.
Staro 08.01.2010., 10:41   #24
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Ja recimo koristim već dulje vrijeme KMplayer...a za codece sam te gore par postova iznad pital pa nečeš reći koje ti koristiš umjesto k-lite... ja velim koristim k-lite jer za bolje neznam, da znam nebi ih ni taknul .
Staro 08.01.2010., 12:29   #25
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
...a za codece sam te gore par postova iznad pital pa nečeš reći koje ti koristiš umjesto k-lite... ja velim koristim k-lite jer za bolje neznam, da znam nebi ih ni taknul .
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
staviš MPC-HC, i ne treba ti ništa drugo...

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2010., 14:53   #26
McG
-------

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
nečeš reći koje ti koristiš umjesto k-lite.
Ne znam kak još nisi skužil da ne koristim codece i codec-packove. Zato ti i nisam odgovaral, jer je cijeli smisao ovoga kaj pišem, da se ne koriste codeci i ostale gluposti.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 08.01.2010. u 15:18.
Staro 08.01.2010., 15:50   #27
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

A kaj koristiš?
Staro 08.01.2010., 16:04   #28
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Koristi 35mm projektor.

Već si triput iz ovog threada mogo skužiti kaj je (naj)bolje od k-litea.
I još imaš ovdje thread, valjda znaš čitati?
tech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno