Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2004., 21:44   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Post Bench za CPU od Pamuka molim ...

OK, zakaj se na PCE stranicama procevi ne benchaju sa Cinebench 2003 !? Ajmo ljudi, gel sharky koristi njegov CPU dio jer zna šta proc može, zna šta je HT i šta je SMP ... mislim ima ljudi koje i znaima stvarnost a ne sintetika. Ajde maknimo se više iz te sintetike u polja prirodnog pamuka. Mislim cinebench je dio pamučnog (čitaj stvarnog) programa za 3D, baziran je na Maxonovom 8 programu Cinema 4D (to je za neupučene jedan od programa klase 3D Studio MAX, Lightwave, Maya, ...) koji je realan i stvaran, a ne tamo neki program koji služi ničemu i radi ništa osim što tjera proizvođaće na "optimizaciju" (čitaje varanje) unutar svojih drivera ... mislim može program i benchat 3D grafičke ali samo kroz OpenGL ali neke kartice jesu u igrama brze ali kada se predavao OpenGL nešto su markirale nastavu ... eto ko niš drugo onda da se to koristi kod testanja CPUa. Mislim gle sintetika zna koristiti CPUove optimizavije 3D now, SSE, MMX, ... to programi i koriste ali recite mi koliko programa koristi SSE2 i slične novije stvari ... ajmo biti realni sintetika smrdi, pamuk je cool. Dajete nam ono kaj možemo furat i obuč, a ne neš sa modnih pista kaj kad bi obukli bi nas odma u ludaru odpeljali ... www.maxon.net pa cinebench 2003 uvrstite u realni bench svijet, ako je Shary Extreme dobar, dobar je i nama (valjda ). Eto pa kad stvari budu realne onda se brzo razbiju neke fame, recimo HT donese svega 15 - 20% u takvim stvariam, nije loše za izmišljeni proca ali to nije to. Recimo onda zašto se SMP isplati u realnom ozbiljnom svijetu, a ne u igrama i ostaloj sintetici (ima ljudi koji dođu ovdje da i to sznaju, da vide je li bolje mijenjat postojeći stroj ili neš drugo ...) Primjera radi dva durana 1600 MHz sa Paintanim L5 bridgem obrišu pod sa jednim P4 2.8 na najboljoj intelovoj i875 ploči, a razlika je u cijeni ploče i proceva tolika da imate i za još lijepu količinu rama ... mislim ajmo realno, 2kom AMD 2000+ koja ja imam dođu 900 kn, jedan P4 3.2 EE 7.600 kn, mene igrice polako sve manje zanimaju već mislim se poslije faxa lagano ozbiljno baciti na 3D vezanog za struku i tako ... i super ako igrate igrice i čista zajebancija je jedan AMD 2000+ nema nikakve šanse sa jednim P4 3.2 EE ali stavite ozbiljni 3D program koji zna šta je SMP (recimo taj Maxon 4D (Cinebenc 2003 je temeljen na njemu), 2komada 2000+ obrišu pod i potrgaju mu svih 478 nožica i ispljunu ono malo zeleno šta ostane ... razlika u cijeni samo 7600 - 900 = 6700 kn ... pa za to si kupim sve ostalo što mi treba za komp i odvedem društvo na večeru već kad su AMD pojeli onaj P4 da i mi ne ostanemo gladni ... mislite da AMDovi sa više nogu su brži ? mislim dva obična AMD imaju 462 noge x 2 = 924 i da su sporiji od brače sa 940 nogu pa gle Athlon64 FX-53
u istom polju pamuka (čitaj realni svijet) padaju i posrću a ova dvojica oduuuu razlika u cijeni, prava sitnica isto nekih 6k kuna ... ne kažem da su to loši ili spori procevi ali ima ljudi koji rade sa ozbiljnijim stvarima i oni znaju da 15 000 3D Markova i ne znam koliko PC Markova u sintetici znače nešto ali u polju pamuka apsolutno ništa ... stoga jel može na bebchu i taj Cinebench 2003 kada se testaju procevi ? (mislim može i kod testa ploča, chipseta i grafulja samo za OpenGL ako hoćete). Program je mukte i ima 17 Mb za download ... dajte nam malo pamuka, dosta sintetike ... teško se reciklira. Dosta je kad bi bilo i ako bi bilo ... ja bi ono upravo sada ... gle pa ozbiljni programi se pišu od 0 po 4 godine, nove revizije barem 1 godinu... kada izađe prvi ozbiljni i upotrebljivi široj publici 64 bitni 3D renedering program, danas najjači Opteron će biti ono što je danas neki Pentium III na 667 MHz ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2004., 21:52   #2
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Thumbs up eee..

eto Majstore.......kapa dolje....

dost nam je silikona, dajte nam cica!!!!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 09.09.2004., 01:22   #3
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
zer gut...

jako dobar prijedlog BD....malo više pamuka u HW testovima bi bilo JAKO dobro prihvaćeno (znam po sebi da bi najviše proučavo te grafove u testovim za razliku od sandre i inih koje redovito preskačem)

nisam siguran dali je i winrar test pamuk (ilti cica po mitzeku )...ako je moglo bi se i za njega nači mjesta

but ....moraš shvatiti da ipak većina ekipa upgrade-a komp upravo zbog OC hobija ili igrica koje (ispravi me ako griješim) ne znaju baratati sa SMP....tako da tvoje tvrdnje uvezi 2x 2000+ naspram drugih high-end proceva koliko god istinite bile vrijede samo za specifičan krug ljudi
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2004., 03:48   #4
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Re: eee..

Citiraj:
Originally posted by mitzek
dost nam je silikona, dajte nam cica!!!!
Emissary je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno