Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2008., 11:21   #1
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Silverstone Zeus 750W dovoljan?

pozdrav,

imao bih malo pitance da li bi ovo napajanje posluzilo svrsi? u nedjelju mi riknulo chiftecovo od 650w ( na svu srecu smrad i nesto dima nije obuhvatilo i ostale komponente pa trazim neko novo, ovo bih mogao dobiti glanc novo za dosta razumnu cijenu pa da priupitam...

komp je standardna starija konfa od 2 godine, 4600+, nforce 5 maticna, 8800gtx, sve na stock clockovima... 8 hard diskova, 2 prze, 4x 120mm venta, 3x 92mm venta, i pumpa za vodu... posto je chiftec to gurao ( pocelo pokazivati neke znakove da bi moglo riknuti nakon jos 2 harda ) mislio sam uzeti istog ali od 750w, ali sam dobio na poklon pod kompenzaciju phenoma 9950be koji navodno dere 140W u idle-u, a posto maticna nije am2+ pitanje je koliko struje ce moc potegnuti... tako da uracunate da i phenom ide unutra...

thnx unaprijed
Osta je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 11:56   #2
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne, Zeusa 750 se ne isplati zato što nema 8pin PCI-E, a danas imamo dosta boljih napajanja dostupnih za nižu cijenu.

Preporuka:
  • Hiper 630M - 570kn. Izuzetno kvalitetno, po reviewima tiho, snažno, dobra regulacija, i ima sve moguće konektore. Snage ima za tvoje dvije konfe. Link
  • Silverstone Decathlon DA750 - 890kn. Malo skuplje, 100% modularno. Svi mogući konektori, imho, malo lošije kvalitete od predhodnika. Link
  • Chieftec Turbo CFT-650 - 690kn. Isto kao i Hiper 630M, samo s modularnim kablovima. Vent je glasniji...to je jedina mana. Link
  • Corsair 650TX - 770kn. Kvalitetno i tiho. 5 godina garancije. Cijene su se u zadnjih mjesec dana izokretale, pa ovo napajanje s 570kn je skočilo do 800kn. Tak da ono... Link
To su bile kao neke preporuke za turbo snažna napajanja, a svako PSU od 450-550W će biti dostatno da gura tvoj komp. Tako da bilo kaj zemeš od Corsair-a, Enermaxa 82+ ili PCP&C biti će dostatno.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2008., 12:30   #3
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

thnx na opseznom odgovoru

ovo chiftecovo koje je otislo je to koje si preporucio, modularno cft-650... pocelo je cvrcati, pa nakon par dana napravilo puf... hipera imao prije chifteca, i ono napravilo puf...

ovaj zeus mi se cini ko ok, ima 4 prava pci-e kabla za grafe ( tako da mogu jos jednu 8800gtx-icu uvaliti, drugacije je nego ona s reviewa na netu, i doslo bi me oko 600kn... bas donio frend da isprobam citao po netu da debilni phenom vuce 160W, wtf? mislim da cu pogledati ove enermaxe sto si preporucio...
Staro 11.11.2008., 13:14   #4
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Pazi, razlika je između super serije i turbo serije(chieftec). Ja sam tebi preporučio turbo seriju, možeš ju prepoznati po specifičnoj boji i 8pin pci-e konektoru.

Sumnjam da ti je ovaj hiper mogao crknuti, pošto su relativno novi na tržištu. Također baziran na CWT napajanju, kao i Corsair 550VX/750TX, Hiper 630M.., TT thoughpower...

Ono, Zeus za 600kn je okej...
Staro 11.11.2008., 13:51   #5
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

ovako, moj hiper nije bio ove serije, ali chiftec je, to je onaj plavi chiftec, modularni, i ima 8pin pci, koji meni nije nicemu sluzio budem fotkao sliku kad dodjem doma za vikend, pa ti posaljem na pm, a da ne govorimo o buci... majko moja...

znaci, da ne hodam po gradu i ne trazim nova, posto je ovo kod mene, da uzmem tog zeusa? ( da ne moram nakon sto isprobam opet sve raskapati ) mislim, napajanje je glanc novo i ima garanciju...
Staro 11.11.2008., 13:55   #6
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Uzmi, napajanje je do prije godinu dana bilo najbolji izbor, i to uvjerljivo. Viskoka kvaliteta izrade i mogučnost da dugoročno podnosi visoka opterećenja su mu najveće vrline.

Al da će biti tiho, neće...pogotovo zbog 80mm venta. Ok, ustvari s tvojom konfom bi trebalo biti tiho, zbog malog opterećenja.

Uzmi ga svakako. 600kn je stvarno super cijena.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno