|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Silverstone Zeus 750W dovoljan?
pozdrav, imao bih malo pitance da li bi ovo napajanje posluzilo svrsi? u nedjelju mi riknulo chiftecovo od 650w ( na svu srecu smrad i nesto dima nije obuhvatilo i ostale komponente ![]() komp je standardna starija konfa od 2 godine, 4600+, nforce 5 maticna, 8800gtx, sve na stock clockovima... 8 hard diskova, 2 prze, 4x 120mm venta, 3x 92mm venta, i pumpa za vodu... posto je chiftec to gurao ( pocelo pokazivati neke znakove da bi moglo riknuti nakon jos 2 harda ) mislio sam uzeti istog ali od 750w, ali sam dobio na poklon pod kompenzaciju phenoma 9950be koji navodno dere 140W u idle-u, a posto maticna nije am2+ pitanje je koliko struje ce moc potegnuti... tako da uracunate da i phenom ide unutra... thnx unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne, Zeusa 750 se ne isplati zato što nema 8pin PCI-E, a danas imamo dosta boljih napajanja dostupnih za nižu cijenu. Preporuka:
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
thnx na opseznom odgovoru ![]() ovo chiftecovo koje je otislo je to koje si preporucio, modularno cft-650... pocelo je cvrcati, pa nakon par dana napravilo puf... hipera imao prije chifteca, i ono napravilo puf... ovaj zeus mi se cini ko ok, ima 4 prava pci-e kabla za grafe ( tako da mogu jos jednu 8800gtx-icu uvaliti, drugacije je nego ona s reviewa na netu, i doslo bi me oko 600kn... bas donio frend da isprobam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Agent 0
|
Pazi, razlika je između super serije i turbo serije(chieftec). Ja sam tebi preporučio turbo seriju, možeš ju prepoznati po specifičnoj boji i 8pin pci-e konektoru. Sumnjam da ti je ovaj hiper mogao crknuti, pošto su relativno novi na tržištu. Također baziran na CWT napajanju, kao i Corsair 550VX/750TX, Hiper 630M.., TT thoughpower... Ono, Zeus za 600kn je okej... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ovako, moj hiper nije bio ove serije, ali chiftec je, to je onaj plavi chiftec, modularni, i ima 8pin pci, koji meni nije nicemu sluzio ![]() znaci, da ne hodam po gradu i ne trazim nova, posto je ovo kod mene, da uzmem tog zeusa? ( da ne moram nakon sto isprobam opet sve raskapati ) mislim, napajanje je glanc novo i ima garanciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Agent 0
|
Uzmi, napajanje je do prije godinu dana bilo najbolji izbor, i to uvjerljivo. Viskoka kvaliteta izrade i mogučnost da dugoročno podnosi visoka opterećenja su mu najveće vrline. Al da će biti tiho, neće...pogotovo zbog 80mm venta. Ok, ustvari s tvojom konfom bi trebalo biti tiho, zbog malog opterećenja. Uzmi ga svakako. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|