PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Silverstone Zeus 750W dovoljan? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=126247)

Osta 11.11.2008. 11:21

Silverstone Zeus 750W dovoljan?

pozdrav,

imao bih malo pitance da li bi ovo napajanje posluzilo svrsi? u nedjelju mi riknulo chiftecovo od 650w ( na svu srecu smrad i nesto dima nije obuhvatilo i ostale komponente :) pa trazim neko novo, ovo bih mogao dobiti glanc novo za dosta razumnu cijenu pa da priupitam...

komp je standardna starija konfa od 2 godine, 4600+, nforce 5 maticna, 8800gtx, sve na stock clockovima... 8 hard diskova, 2 prze, 4x 120mm venta, 3x 92mm venta, i pumpa za vodu... posto je chiftec to gurao ( pocelo pokazivati neke znakove da bi moglo riknuti nakon jos 2 harda ) mislio sam uzeti istog ali od 750w, ali sam dobio na poklon pod kompenzaciju phenoma 9950be koji navodno dere 140W u idle-u, a posto maticna nije am2+ pitanje je koliko struje ce moc potegnuti... tako da uracunate da i phenom ide unutra...

thnx unaprijed :D

Gilbert5 11.11.2008. 11:56

Ne, Zeusa 750 se ne isplati zato što nema 8pin PCI-E, a danas imamo dosta boljih napajanja dostupnih za nižu cijenu.

Preporuka:
  • Hiper 630M - 570kn. Izuzetno kvalitetno, po reviewima tiho, snažno, dobra regulacija, i ima sve moguće konektore. Snage ima za tvoje dvije konfe. :)Link
  • Silverstone Decathlon DA750 - 890kn. Malo skuplje, 100% modularno. Svi mogući konektori, imho, malo lošije kvalitete od predhodnika. Link
  • Chieftec Turbo CFT-650 - 690kn. Isto kao i Hiper 630M, samo s modularnim kablovima. Vent je glasniji...to je jedina mana. Link
  • Corsair 650TX - 770kn. Kvalitetno i tiho. 5 godina garancije. Cijene su se u zadnjih mjesec dana izokretale, pa ovo napajanje s 570kn je skočilo do 800kn. :( Tak da ono... Link
To su bile kao neke preporuke za turbo snažna napajanja, a svako PSU od 450-550W će biti dostatno da gura tvoj komp. Tako da bilo kaj zemeš od Corsair-a, Enermaxa 82+ ili PCP&C biti će dostatno. ;)

Osta 11.11.2008. 12:30

thnx na opseznom odgovoru :D

ovo chiftecovo koje je otislo je to koje si preporucio, modularno cft-650... pocelo je cvrcati, pa nakon par dana napravilo puf... hipera imao prije chifteca, i ono napravilo puf...

ovaj zeus mi se cini ko ok, ima 4 prava pci-e kabla za grafe ( tako da mogu jos jednu 8800gtx-icu uvaliti, drugacije je nego ona s reviewa na netu, i doslo bi me oko 600kn... bas donio frend da isprobam :D citao po netu da debilni phenom vuce 160W, wtf? mislim da cu pogledati ove enermaxe sto si preporucio...

Gilbert5 11.11.2008. 13:14

Pazi, razlika je između super serije i turbo serije(chieftec). Ja sam tebi preporučio turbo seriju, možeš ju prepoznati po specifičnoj boji i 8pin pci-e konektoru.

Sumnjam da ti je ovaj hiper mogao crknuti, pošto su relativno novi na tržištu. Također baziran na CWT napajanju, kao i Corsair 550VX/750TX, Hiper 630M.., TT thoughpower...

Ono, Zeus za 600kn je okej... :)

Osta 11.11.2008. 13:51

ovako, moj hiper nije bio ove serije, ali chiftec je, to je onaj plavi chiftec, modularni, i ima 8pin pci, koji meni nije nicemu sluzio :D budem fotkao sliku kad dodjem doma za vikend, pa ti posaljem na pm, a da ne govorimo o buci... majko moja...

znaci, da ne hodam po gradu i ne trazim nova, posto je ovo kod mene, da uzmem tog zeusa? ( da ne moram nakon sto isprobam opet sve raskapati ) mislim, napajanje je glanc novo i ima garanciju...

Gilbert5 11.11.2008. 13:55

Uzmi, napajanje je do prije godinu dana bilo najbolji izbor, i to uvjerljivo. Viskoka kvaliteta izrade i mogučnost da dugoročno podnosi visoka opterećenja su mu najveće vrline.

Al da će biti tiho, neće...pogotovo zbog 80mm venta. Ok, ustvari s tvojom konfom bi trebalo biti tiho, zbog malog opterećenja.

Uzmi ga svakako. :) 600kn je stvarno super cijena. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:52.