|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Napajanje - 500kn
Znam da je bilo dosta tema o napajanjima, ali nigdje nije donesen nikakav zakljucak i sve se svodilo na ferengi test napajanja... Meni je potpuno svejedno dal se napajanje uopce ne cuje, ili ono malo zuji... ili pak ima malo glasnije ventilatore... (osim ako ne zvuci bas kao volcano 11/12 na max)... Dakle, trazi se napajanje koje je najbolje po stabilnim naponima i solidnom amperazom... (za razliku od mojeg MS400W koje je danas umjesto 12V davalo 9.5V) ![]() ovo imaju u linksu ali s obzirom da necu kupit kod njih mozete preporucit i neko napajanje koje nemaju ![]() ANTEC 350W AOPEN 350W BEQUIET 350W CHIEFTEC 420W COOLTEK 350W FORTRON 350W LEVICOM 450W SHARKOON 350w TAGAN 380W Zadnje izmijenjeno od: munst0r. 24.08.2004. u 23:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
od ovih fortron,tagan i antec IMHO |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Chiefetc 420W imam i napajnje jebeno. 12,28 n a+12V, 3,38 na 3,3, stabilni naponi i tiho je tj. neöujno
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Forton 350W |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ANTEC 350W AOPEN 350W CHIEFTEC 420W FORTRON 350W SHARKOON 350w TAGAN 380W Za ove se zna da su pouzdana, i koristi ih puno ljudi ovdje |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sad pak ne znam da li da uzmem neko od tih napajanja oko 500kn, ili bi mi se vise isplatilo neko od onih oko 800kn... Gledam malo po extreme overclocking forumu... tam ljudi ni ne gledaju nista ispod 500W ![]() 300kn nije neka ogromna razlika... a ne bih zelio za godinu-dve kupovat novo napajanje... Imam 2 harda, 2 opticka uredjaja, 5900xt... uvijek overclockam sve sto se da i kolko se da... Za sad je dovoljno i napajanje od 500kn... ali ko zna kolko ce trosit moj overclockani 128bitni athlon za 2 godine... ![]() Dakle... koje od ovih? BEQUIET 450W ENERMAX 460W ENHANCE ENH-746G, 460W LEVICOM 500W TAGAN 480W ZALMAN 400W (Il da ostanem na jeftinijem rjesenju? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
Od ovih Zalman |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Svi ovi su bolji od Zalmana: ENERMAX 460W TAGAN 480W BEQUIET 450W
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja bi ti preporučio Antec True Power, ali kad si zapeo u linksu (a tamo je samo jedan model, sumnjam da ti se daje 1200kn za njega ![]() Jedino ti mogu ne-preporučit Enermax
![]() |
#15 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() he, he...ja sam superzadovoljan sa svojim!
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Majko Božja, još jedan thread o napajanjima... Thermaltake 480W zaboravi, ima TT fanove u sebi (iako mi se voltaže čine ok), ali fanovi su im totalna katastrofa. A ono 350W napajanje sa pasivnim hlađenjem po amperažama ne bi se moglo uspoređivati sa 300W AOpenom. Tagan 480W, pod uvjetom da ne zuji i da imaš dobar airflow kroz kućište (i da ne trebaš support), je jako dobro napajanje. BeQuiet je ista stvar kao i Tagan što se tiče kvalitete i koncepta. Levicom bi trebalo biti dobro napajanje, ali mu malo fali težine, IMHO, a i ventovi nisu baš nečujni. Antec i Enermax su klasa za sebe, Mercedesi među napajanjima. Isprobati prije kupnje jer znam da postoje tihi i bučni primjerci, a i poguglati jer znam da jedno slovo kod Enermaxovih modela ponekad znači jako puno. Cooltek ne znam, ali ako rade napajanja kao coolere, mislim da možeš preskočiti slobodno. Zalman je odlično napajanje (mislim da je Mental rekao da daje 449W maksimalno), tiho, ali opet, ne hladi baš dobro. Enhance je strava napajanje, ali se vent i trafo pomalo čuju. Fortron = AOpen = Sharkoon, moja definitivna preporuka je Fortron sa dvije godine garancije, pod uvjetom da nemaš više od dva diska, dva optikanera i grafe kojoj treba molex. Uglavnom ako kupiš napajanje sa aktivnim PFC-om, budi spreman za dozu laganog zujanja. Zato, kažem, isprobaj prije kupnje. A u klasi do 500 kn, ponavljam, Fortron 350W plain vanilla, definitivno |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
Ja ostajem pri svome Chieftec 420W necujno je SATA power cable dobri naponi. Ganja kod mene bez beda i Corsair koji je gladan struej i mobilca,i 9800pro i tonu ventova.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Evo ovako ja imam za pokretat slijedeče. XP2200@2370MHz, Gainward 5900XT, Hard disk 80Gb, 2 cd roma, 4 ventilatora od 80mm i jesan od 120mm i par ledica, bežični miš na usbu i modem. Jel mi dovoljno Cheftecovo 360W enhance ili da uzimam 420W ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Treba kaj skurit??
|
Uzmi Fortona 350W i miran si. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Ali Forton 350W košta 420kn .. onda mi se više isplati dodat 40kn i kupit Chiefteca 420W. A kakvo je Levicom (ovo dolje) napajanje ? Isto košta 460kn. ![]() SPS-420XPE-P LEVICOM 420 Watt ATX PFC, P4, CE FullSafety, 2Fan, BlackLine, AFS, VPO 2,05kg +3,3 V: 30A +5,0 V: 38A +12,0 V: 22A -5 V: 0,8A -12 V: 0,8A +5Vsb: 2,5A |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
|
Neznam po brojkama se cini OK zake ne pitas nekog od Linksovaca.
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Levicom se čuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() da nebi opet bilo : Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Reci ti meni jel je napajanje dobro ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
@ Mental : hvala, hvala ![]() @ Njuškalo ( ![]() ![]() U Linksu su Fortroni najjeftiniji, koliko mi se čini. Pogledaj na www.nabava.net . @ Isus : Imat će 9.5 dB i čut ću ga ![]() BTW, baš smo shimpa i ja razgovarali o Fortronima, kaže mi da su napajanja robusna dozlaboga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Thx Sky. Imaš i moj glas za sticky. |
![]() |
![]() |
|
|