|
![]() |
#1 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
XP i SATA
Kupio sam hp laptop. Da li je bolje zalijepiti sata drivere na same windowse ili samo da isključim sata u biosu pa da instaliram xp (mogu li nakon toga vratiti na sata u biosu??). Zanima me da li u slučaju drugog načina gubim nešto ili je totalno svejedno? Ako slijepim sata drivere na XP, kako instalirati takav CD tj. trebam li nešto odabrati ili samo pustim instalaciju kao inače? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Kreneš s instacijom XPa kao inače, ali pratiš kada će te pitati za SATA drivere. Pritisneš F6 when the time is right, upikneš disketu s driverima i voziš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Cataphract Čitaj malo bolje, čoek ima laptop a ti spominješ floppy . . . @rak21 Samo ti "sljepi" sata drajvere, imaš vodič šta i kako među sticky - ima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
COD2 expert
|
Citiraj:
thx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Oba moja laptopa imaju floppy drive. Imam čak i eksterni USB floppy drive, hvala na pitanju. ![]() No, ako ćemo pametovati - budući da čovjek ima laptop - nema se što opterećivati instalacijom i driverima. Lijepo si klikne onaj recovery gumb, pokrene instalaciju sa skrivene particije, ovo loada tvornički image i mirna Bosna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
COD2 expert
|
frend je kupio isti laptop, kaže da je samo u biosu zamijenio neke postavke i normalno instalirao XP te da nemam potrebe za nlite.anjem. Da napravim onda samo to (i izbjegnem gnjavažu) ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa može i tako, neki laptopi (namjerno?) nemaju tu opciju u Bios - u |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
1. Ako je to onaj laptop koji si prodavao prošle godine, trebao bi imati image od već instaliranih xp-a 2. Ako imaš opciju u BIOSu, a želiš nanovo instalirati xp (ne znam zašto ne bi koristio image ak imaš) , lijepo isključi SATA native i peri deri 3. Ako nemaš opciju u biosu možeš : a) Preko nlite-a integrirati b) Nabaviti eksterni floppy te se diskete u pravom trenutku instalacije ubaciti drivere
" Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ? " ![]() Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 16.10.2008. u 10:23. Razlog: estetika ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
COD2 expert
|
Citiraj:
ne radi se o nw8240 već danas kupljenom 6830s koji dolazi sa free DOS.om. onda ću prebaciti SATA u BIOS.u sa AHCI u IDE i krećem.. ![]() a može li mi netko reći što to uopće znači (mislim koja je razlika između te 2 opcije)? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|