![]() |
XP i SATA
Kupio sam hp laptop. Da li je bolje zalijepiti sata drivere na same windowse ili samo da isključim sata u biosu pa da instaliram xp (mogu li nakon toga vratiti na sata u biosu??).
Zanima me da li u slučaju drugog načina gubim nešto ili je totalno svejedno? Ako slijepim sata drivere na XP, kako instalirati takav CD tj. trebam li nešto odabrati ili samo pustim instalaciju kao inače? Hvala! |
Kreneš s instacijom XPa kao inače, ali pratiš kada će te pitati za SATA drivere. Pritisneš F6 when the time is right, upikneš disketu s driverima i voziš.
|
@Cataphract
Čitaj malo bolje, čoek ima laptop a ti spominješ floppy . . . @rak21 Samo ti "sljepi" sata drajvere, imaš vodič šta i kako među sticky - ima |
Citiraj:
thx |
Citiraj:
No, ako ćemo pametovati - budući da čovjek ima laptop - nema se što opterećivati instalacijom i driverima. Lijepo si klikne onaj recovery gumb, pokrene instalaciju sa skrivene particije, ovo loada tvornički image i mirna Bosna. |
Citiraj:
|
Pa može i tako, neki laptopi (namjerno?) nemaju tu opciju u Bios - u
|
1. Ako je to onaj laptop koji si prodavao prošle godine, trebao bi imati image od već instaliranih xp-a
2. Ako imaš opciju u BIOSu, a želiš nanovo instalirati xp (ne znam zašto ne bi koristio image ak imaš) , lijepo isključi SATA native i peri deri 3. Ako nemaš opciju u biosu možeš : a) Preko nlite-a integrirati b) Nabaviti eksterni floppy te se diskete u pravom trenutku instalacije ubaciti drivere |
Citiraj:
ne radi se o nw8240 već danas kupljenom 6830s koji dolazi sa free DOS.om. onda ću prebaciti SATA u BIOS.u sa AHCI u IDE i krećem.. :) a može li mi netko reći što to uopće znači (mislim koja je razlika između te 2 opcije)? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:19. |