|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pravilno pisanje na qwerty tipkovnici?
Nisam bio siguran kamo ovo smjestiti na forum... Dojadilo mi je pisati bez malog prsta, ruka leti po tipkovnici i nije baš efikasno. Zanima me koji je pravilan raspored prstiju na tipkovnici i kako se najlakše nauči nakon što se već privikne na neki drugi. Kako ste se vi naučili pravilno pisati (naravno, tko piše tak, po školski ![]() Dobrodošli su i linkovi na sličnu temu, sa skicom koji prst gdje ide. Tražio sam na googlu i nailazim samo na neke tečajeve koji se plaćaju. Već vidim kak će nekima ovo biti glupo pitanje. Ono, kak pisat na tipkovnici, mičeš prste i tipkaš ![]() ![]() P.S vidim da mnogo ljudi ne koristi šđčćž, ali meni je to nekak normalno. Koliko će me to usporavati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
na mojoj cherry tipkovnici iz 98. godine imaju vodoravne crtice sta oznacuju polozaj kaziprsta na slovu f i j. znaci ljeva ruka fds, desna jkl i udri... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
yep istina ![]() pisem asdf jkčl stilom ali jednostavno bez nasih znakova,nisam naviknuo i onda bi ih morao napikavat. nadam se da cu danas sutra pocet i to koristit jer ovako izgleda malcice glupo ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
uopce ne, ja to necu poceti nikad koristit, moji sluzbeni dopisi su bili na zadnjem poslu bez sumnika osim u imenima i prezimenima sto se mora ![]() bilo bi vrijeme da se ti specijalni znakici ukinu i kvit, da svi imamo isto pismo i to je to. ovak je samo muka
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pobrisi slova sa tipkovnice pa ces nauciti pisati ![]()
![]() |
#10 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
glavno da je reset još vidljiv ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Pa bila je jedna takva tipkovnica za programere i sve koji se tako osjećaju ![]() Hvala svima na odgovorima. Samo me zanima, raspored je asdf jklč za srednji red. Ali na koje sve tipke ide mali prst: qa< ili qay, tj. pč. ili šč. ? A ove u sredini i žćđ- pretpostvaljam napikavam najbližim prstom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ima neka preporuka za neki program jel mi je dojadilo ovakvo pisanje. Želio bih naučiti pravilno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mali udara a q y. Prstenjak desne udara s x w. Srednjak udara d e c. Kažiprst udara f v b g t r. Prsti desne ruke stoje na jklč. Kažiprst udara j u z h n m. Srednjak udara k i. Prstenjak udara l o. Mali udara č ć p š đ ž. Palci lupaju po spejsu.
![]() |
![]() |
#16 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Mislis ovo 1. je lijeva ruka, a 2. desna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User