|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
pagefile,savjet
2 fizicka diska stavljeni u raid 0,4 particije,e sad,da li da pagefile odredim samo za C particiju ili je potrebno da za svaku particiju postavim pagefile na odredjenu vrijednost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Dovoljno je da ga ostaviš na sistemskoj particiji. Imaš li dovoljno RAMa, možeš ga i isključiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje ne isključivati jer će kasnije biti sranja. Stavi ga na 1.5 puta veću količinu od RAM-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Varaš se... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
A zašto ne ostavit System managed size? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Zato jer to nije fiksna vrijednost pa dolazi do fragmentacije što degradira performanse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() nikad mi taj pagefile nije bio jasan, mislio sam što više to bolje. i još se čudim zašto ne mogu defregmentirat hdd kak spada, uvijek ostane veliki dio praznog prostora, pa poslje njega opet podaci neki, što nije dobro. idem to prepravt odma. znači giga je dost za vistu, imam 2gb rama. a opet po nekim drugim forumima se piše da treba stavit 2x od količine RAM-a, 4GB u mom slučaju npr. i ako nemaš 2 hdd-a, pagefile treba nariktat na particiju na kojoj je OS, tako kažu. @domy kolko to drži vodu? vidim da se kužiš, a meni je to stran pojam. na svakom forumu pišu drukčije. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Atrax. 02.10.2008. u 21:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Čini se da se i ne mijenja toliko veličina PF-a(valjda je dosad ustaljena). Problem fragmentiranosti istog bi valjda uklonio neki od defrag alata, ali na višegodišnjoj instalaciji... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
AFAIK pagefile najbolje funkcionira kad je toliko velik da odgovara onoliko rama koliko adresiraju windowsi, s tim da IMHO veličina filea na 32bit nebi trebala prelazit 4GB (iako može), swap je samo jedan dio priče jer pagefile sudjeluje u radu i na druge načine osim da "mjenja" fizički ram ga kad ponestane, ja sam dugo mislio da je najbolje da bude što manje ali to baš i nije tako... Inače ona 1,5x je stara formula koja danas vjerojatno na bolje opremljenim strojevima baš i nema nekog smisla, treba biti sistemski ram + video ram + pardesetak mb za ostale stvari koje os alocira i to je to...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|