Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.09.2008., 12:49   #1
Marko9188
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Pomoć - HP 6720s critical battery alarm

Prije tjedan dana sam kupio novi HP 6720s sa free dosom...skinuo drivere i ubacio XP unutra...laptop normalno radi, no međutim kada radi samo na bateriji ne ugasi se nakon što mu snaga baterije padne na određeni %....
Dogodi se to da je u control panelu - power optionsu podešeno da se laptop automatski ugasi kada snaga baterije padne na 5% laptop se ne gasi klasično tako da se xp odlogira ...i da piše "windows is shutting down"....nego si prekine struju ko kad bi držal gumb za paljenje 4 sec.....
Prvo sam mislil da sam mu ostavio premalo % baterije da se ugasi....no probao sam narihtati nakon toga da se ugasi na 50% snage....no i dalje se ista stvar ponavlja......Nakon toga sam stavio da na 5% učita batch file koji bi ga ugasio ...c:\windows\system32\shutdown.exe -s -t 0 ....ali onda se neće uopće ugasit sve dok mu apsolutno ne ponestane struje u bateriji da bi mogao raditi......tako da i ta opcija otpada.....

Ako neko zna u čemu je fora....molio bih ga da odgovori......
Marko9188 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2008., 03:00   #2
opasnazona
Registered User

Citiraj:
Autor Marko9188 Pregled postova
Prije tjedan dana sam kupio novi HP 6720s sa free dosom...skinuo drivere i ubacio XP unutra...laptop normalno radi, no međutim kada radi samo na bateriji ne ugasi se nakon što mu snaga baterije padne na određeni %....
Dogodi se to da je u control panelu - power optionsu podešeno da se laptop automatski ugasi kada snaga baterije padne na 5% laptop se ne gasi klasično tako da se xp odlogira ...i da piše "windows is shutting down"....nego si prekine struju ko kad bi držal gumb za paljenje 4 sec.....
Prvo sam mislil da sam mu ostavio premalo % baterije da se ugasi....no probao sam narihtati nakon toga da se ugasi na 50% snage....no i dalje se ista stvar ponavlja......Nakon toga sam stavio da na 5% učita batch file koji bi ga ugasio ...c:\windows\system32\shutdown.exe -s -t 0 ....ali onda se neće uopće ugasit sve dok mu apsolutno ne ponestane struje u bateriji da bi mogao raditi......tako da i ta opcija otpada.....

Ako neko zna u čemu je fora....molio bih ga da odgovori......
da, to je "normalno" ponašanje... tak se svi odmah ugase bez "procedure"...

isto tako, s navedenim batch fileom tj. sa tom naredbom sam imao takvo iskustvo da na nekim XP-ima radi bez greške, a na drugima uopće neće radit kao da uopće nije zadana komanda shutdown...

Umjesto toga, možda je rješenje da odabereš da ti laptop ode u standby kad dođe na critical... puno bolje nego nasilno gašenje windowsa...
opasnazona je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.09.2008., 13:44   #3
Marko9188
Registered User

Citiraj:
Autor opasnazona Pregled postova
da, to je "normalno" ponašanje... tak se svi odmah ugase bez "procedure"...

isto tako, s navedenim batch fileom tj. sa tom naredbom sam imao takvo iskustvo da na nekim XP-ima radi bez greške, a na drugima uopće neće radit kao da uopće nije zadana komanda shutdown...

Umjesto toga, možda je rješenje da odabereš da ti laptop ode u standby kad dođe na critical... puno bolje nego nasilno gašenje windowsa...
Ako je to normalno onda u redu....jer imal sam prije toshibu kod koje se to nije događalo...koja je stara 4-5 god.....a ja i frend smo kupili skoro istovremeno HP-e....on ima 6830s....i kaže da se kod njega normalno gasi.....a kod mene na način na koji je po meni malo mutav....a ak ti kažeš da je to normalno onda u redu....srce mi je na mjestu.....jer nije mi ni bilo jasno kak me nakon svakog takvog gašenja windowsi nisu obavjestili da je došlo do nenadanog isključenja kak inače nekad zna kad na običnom kompu nestane struje......pa sam rađe pital na forumu ljude koji ipak nešto znaju o tome za razliku od mene....
Hvala na odgovoru.....
Marko9188 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2008., 16:57   #4
opasnazona
Registered User

Citiraj:
Autor Marko9188 Pregled postova
Ako je to normalno onda u redu....jer imal sam prije toshibu kod koje se to nije događalo...koja je stara 4-5 god.....a ja i frend smo kupili skoro istovremeno HP-e....on ima 6830s....i kaže da se kod njega normalno gasi.....a kod mene na način na koji je po meni malo mutav....a ak ti kažeš da je to normalno onda u redu....srce mi je na mjestu.....jer nije mi ni bilo jasno kak me nakon svakog takvog gašenja windowsi nisu obavjestili da je došlo do nenadanog isključenja kak inače nekad zna kad na običnom kompu nestane struje......pa sam rađe pital na forumu ljude koji ipak nešto znaju o tome za razliku od mene....
Hvala na odgovoru.....
Mislim, kak da kažem... nije normalno u smislu da treba to prakticirat i ostavit da tako bude... ali nije ništa neočekivanog ili čudnog... svaki drugi se tako gasi...

kao što sam rekao, stavi da ode u standby umjesto da se ugasi i to je puno bolje rješenje...
Staro 21.09.2008., 17:21   #5
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
jel možeš otić u more power options (dole kod baterije).. pa na ono detaljnije...
tamo imaš postavke kod critical battery actions (tak bar imam na 6730b) - moš namjestit šta oćeš da ti radi

What man is a man that doesn't make the world better
daxxx88 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2008., 19:17   #6
opasnazona
Registered User

Citiraj:
Autor daxxx88 Pregled postova
jel možeš otić u more power options (dole kod baterije).. pa na ono detaljnije...
tamo imaš postavke kod critical battery actions (tak bar imam na 6730b) - moš namjestit šta oćeš da ti radi
pa u toj postavci i jest problem
Staro 21.09.2008., 21:13   #7
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor opasnazona Pregled postova
pa u toj postavci i jest problem
aha, ti si tamo išo mijenjat, pa ti opet ne radi?

sori nisam dobro pročito...
onda ne znam

What man is a man that doesn't make the world better
daxxx88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge