|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Najbolja termo-pasta za kupiti u zg-u
Pozdrav. Treba mi termo-pasta da namažem procesor na laptopu (dostiže temperature do 90°C), pa me zanimaju vaša iskustva, koju pastu preporučate (a da ju ima za kupiti u zagrebu), i napišite gdje ste ju kupili. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja vec godinama koristim Artic Silve Ceramique, i nekako mi se ponajbolje pokazala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
thermalrightova pasta - links. mada to sve dodje na isto, samo dobro procisti vent i ukljuci spustanje proc na nize taktove (ako lap ima tu mogucnost), plus mozda bi dobro dosao neki docking pad s ventovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo, recimo ARCTIC Ceramique košta 25kn, a ARCTIC SILVER 5 45kn, pa mi nije jasno što je to toliko bolje da dođe duplo više i dal se isplati dat pare za to Btw. Gledam sad u linksu i nema thermalrightove |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
radje uzmi taj spomenut docking station, to ce pomoci full |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne isplati se Ceramiq je dobra, ima i boljih i lošijih od nje ali sve paste u tom rangu su ti tu negdje po provodljivosti, razikuju se samo u tome kolko je koja gusta i "maziva" a to ti je više manje nebitno osim ako ljepiš pastom hladnjake na čipove...
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ceramiq |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
ja sam nedavno ocistio pastu s proca, i takvog ga koristim... temperatura 37-41 na underclocku 2.00 Ghz... oko 3.4 GHz temp je oko 53... al tebi je problem u ventilatoru...( kao sto je vec spomenuto ) ... nakupilo se prasine btw u New Yorku ima i boljih pasti za manje pare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja u zadnje vrijeme stavljam onu zalmanovu bjelu kaj dolazi u tubicama sa coolerima, prije sam stavljao AS5 pa mi je jedan dan ponestalo iste i naravno bio previše ljen ić u dućan radi paste, a ionako sam imao već punu šaku tubica doma pa reko ajde, radi adekvatno posao...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
od svih koje sam probao (vecina je gore navedena) najbolja se pokazala Arctic Cooling MX2, jedino je problem da je vise nema za kupiti u hrv., to bi trebalo pitati Links da ih opet uvezu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Osobno mi je najbolja Zalman STG1, nju stavljam na HW koji mi je jako drag ![]() Neka te ne zavara, svaka pasta koja je preporučena ovdje (daklem AS Ceramique, Silver, AC MX-1, MX-2, Zalman STG1, bla bla) je jako dobra i najvjerojatnije bolja od one koju imaš sad na procesoru. Ako te ne žulja novčanik, uzmi Ceramique. Razlika između nje i još boljih (i skupljih) nije toliko značajna, kao piva (dvije, tri), koju si možeš kupiti za razliku u novcima ![]() BTW ne znam da li ti laptop ima tu opciju, ali pročačkaj u BIOS-u. Moj HP ima opciju koja se zove nešto slično - Fan always on when on AC Power. Tako kad ti je laptop uključen u gradsku mrežu, neka vent radi non-stop pa neka ti hladi iznutrice kompa. Naravno, ako te ne smeta ekstra buka.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Dugo sam stavljao onu Spire za oko 6kn i nikad problema , ali onda je nije bilo i uzeo sam Ceramique , dobro sluzi ako sve radi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
dobio sam zalmanovu pastu malu u bjeloj tubici bez posebnih oznaka: pise samo zalman thermal grease, main material: zinc-oxyd, thermal conductivity: 1.2W/mK. jel valja to šta, da je uopce stavljam. Mislim kupio sam big typhoon cooler pa da ne mazem pastu ako je pasta smece. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
ups ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
..a ono, nije da se baš isplati razbijati glavu o tome koja je najbolja, kad se radi o maksimalno +-1-2 stupnja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|