|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Problemi sa DSL signalom (Iskon)
E ovak... mjenjao sam neke telefonske instalacije na tavanu i sve fino složio... probam telefon, radi normalno, palim router (thomson), digne se wlan, kad dođe do dsl-a lampica trepće i onda se ugasi, pa opet malo nakon minutu trepće, pa se ugasi... max tv ne radi, kad sam otišao na konfiguracijsko sučelje preko pc.a, dobivam poruku da se router ne može spojiti na net. E sad, probao sam na drugu utičnicu spojiti splitter i router, opet nula bodova. Napominjem da svugdje telefon radi! Čak sam na jednoj utičinici zamjenio mjesta crvene i zelene žice, opet nula bodova, tako da mi se ne čini da sam nešto krivo spojio na tavanu... Jel ima itko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako su telefoni klasični (ne VOIP preko routera) onda si izmješao žice / priključke na razdjelniku (Line - ADSL - Tel). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Ispravan kabel? Bez splittera? *Prava parica? Zadnje izmijenjeno od: thopok. 23.08.2008. u 02:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
[QUOTE=Catalyst Group;1117831]E ovak... mjenjao sam neke telefonske instalacije na tavanu i sve fino složio... probam telefon, radi normalno, palim router (thomson), digne se wlan, kad dođe do dsl-a lampica trepće i onda se ugasi, pa opet malo nakon minutu trepće, pa se ugasi... max tv ne radi? Sorry na o.t to se radi o iskonu duo?? ali je moguce bit korisnik iskona i imat max tv od tcoma??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
...pa ionako svu infrastrukturu u svojim rukama drži t-com... Uglavnom, sredio sam stvar, fora je bila u tome da splitter treba postaviti prije žica za telefone, znači da splitter bude prvi u redu na žici koja dolazi direktno izvana... Zašto, nemam pojma. Znam da u stanovima dogovljno priključiti splitter u zid i bok... očito se radi o nekoj drugoj vrsti spajanja na ovim starijim kućama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Inače, ovo za Iskon: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Yep, ali kakve to veze ima? Fora je u tome da meni u kući, kad sam spojio splitter nakon svih telefona (tu mislim na redosljed) telefoni su radili, ali adsl nije - i pri tome je bio uštekan u zid na hodniku, a ne na tavanu kao što je sad kada sve radi (sad je pak splitter spojen prije svih telefona, i tek onda nakon njega dolaze žice koje vode do pojedinih utičnica u sobama po kući). A kad u stanu (novogradnja) prištekaš splitter u bilo koju utučnicu u zidu, sve radi super... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|