![]() |
Problemi sa DSL signalom (Iskon)
E ovak... mjenjao sam neke telefonske instalacije na tavanu i sve fino složio... probam telefon, radi normalno, palim router (thomson), digne se wlan, kad dođe do dsl-a lampica trepće i onda se ugasi, pa opet malo nakon minutu trepće, pa se ugasi... max tv ne radi, kad sam otišao na konfiguracijsko sučelje preko pc.a, dobivam poruku da se router ne može spojiti na net.
E sad, probao sam na drugu utičnicu spojiti splitter i router, opet nula bodova. Napominjem da svugdje telefon radi! Čak sam na jednoj utičinici zamjenio mjesta crvene i zelene žice, opet nula bodova, tako da mi se ne čini da sam nešto krivo spojio na tavanu... Jel ima itko kakvu ideju? |
Ako su telefoni klasični (ne VOIP preko routera) onda si izmješao žice / priključke na razdjelniku (Line - ADSL - Tel).
|
Citiraj:
Anyone else? |
Citiraj:
Ispravan kabel? Bez splittera? *Prava parica? |
[QUOTE=Catalyst Group;1117831]E ovak... mjenjao sam neke telefonske instalacije na tavanu i sve fino složio... probam telefon, radi normalno, palim router (thomson), digne se wlan, kad dođe do dsl-a lampica trepće i onda se ugasi, pa opet malo nakon minutu trepće, pa se ugasi... max tv ne radi?
Sorry na o.t to se radi o iskonu duo?? ali je moguce bit korisnik iskona i imat max tv od tcoma??? |
...pa ionako svu infrastrukturu u svojim rukama drži t-com...
Uglavnom, sredio sam stvar, fora je bila u tome da splitter treba postaviti prije žica za telefone, znači da splitter bude prvi u redu na žici koja dolazi direktno izvana... Zašto, nemam pojma. Znam da u stanovima dogovljno priključiti splitter u zid i bok... očito se radi o nekoj drugoj vrsti spajanja na ovim starijim kućama... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače, ovo za Iskon: Citiraj:
|
Citiraj:
A kad u stanu (novogradnja) prištekaš splitter u bilo koju utučnicu u zidu, sve radi super... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:27. |