|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
BSOD pri podizanju Windowsa XP
Pozdrav! Naime frendici se nakon nevremena prije par dana komp zgasio i otada kad god ga upali nemože podić windowse. Znači dođe do onog loadanja windowsa i onda na pol sekunde se pojavi plavi ekran i restart i tako u nedogled... Pokušao sam resetirat sve postavke u windowsima, pa napravio potpuni clear CMOS, pa repair windowsa preko cd-a, nije uspjelo. Napravio sam onda format c: i ponovo windowse xp pro sp2 stavio, i uspio formatirat disk i instalirat windowse (onaj 39-minutni proces) i onda nakon restarta kad treba pokrenut windowse i one završne postavke nariktat, opet baca plavi ekran i restart. U Safe Mode ulazi bez problema i tamo sve radi. Da još napomenem da mi je trebalo (nakon formatiranja diska i kopiranja onih fajlova, dakle nakon restarta i prije početka same instalacije) više puta da uspijem instalirat jer mi je izbacivo nekakav "unknown hard error" sa fajlom "system32/ntdll.dll". Ali je nakon par restarta uspio uć u instalaciju. Neznam dali je onda moguće da je nešto od hardvera stradalo pri tom nevremenu (matična, napajanje?) ali onda neznam kako bi stalno na istom mjestu zapeo a uspio uć u safe mode i čak otamo i na internet i sve? |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Navedi o kojoj se konfiguraciji radi. Za početak izvrti memtest da isključimo mogućnost errora na RAM-u, ako to prođe OK uzmi neko drugo napajanje pa ga uštekaj u komp i vidi ako radi onda. ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Joj ispričavam se, zaboravio... Radi se o jaaako staroj konfiguraciji s Intel Celeronom 400MHz, 320MB memorije, 15.4GB diska... OK, budem probao s memtestom, kolko je dovoljno testa da velim da nije do ram-a? |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Odvrti par pass-ova, a na tvom mjestu poslje memtesta kako je kolega klaun preporucio bi otvrtio test za HDD jer moze lako bit da je HDD u banani (ima bad sectora) pa se koruptaju podaci..PS.Backup podataka napravi prethodno ako imas nesto na njemu vazno (spoji na neki drugi komp) pa kopiraj sto treba! |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma to sam joj reko da odma napravi čim joj danas dođe laptop da preko usb sticka prebacuje slike i to (nema nekaj puno, 4-5GB ali svakome to znači), pa bu to i napravila a kaj se tiče kompa nije ni tolko bitno da se osposobi jer je i sama svjesna da je to staro i malo vredi a i danas dobiva laptop neki mali hp (valda onaj mini ili kak se već zove) ali bi bilo lepo kad bi i on bio funkcionalan |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|