Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.07.2009., 14:22   #1
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
BSOD pri podizanju Windowsa XP

Pozdrav!
Naime frendici se nakon nevremena prije par dana komp zgasio i otada kad god ga upali nemože podić windowse. Znači dođe do onog loadanja windowsa i onda na pol sekunde se pojavi plavi ekran i restart i tako u nedogled...

Pokušao sam resetirat sve postavke u windowsima, pa napravio potpuni clear CMOS, pa repair windowsa preko cd-a, nije uspjelo. Napravio sam onda format c: i ponovo windowse xp pro sp2 stavio, i uspio formatirat disk i instalirat windowse (onaj 39-minutni proces) i onda nakon restarta kad treba pokrenut windowse i one završne postavke nariktat, opet baca plavi ekran i restart. U Safe Mode ulazi bez problema i tamo sve radi.
Da još napomenem da mi je trebalo (nakon formatiranja diska i kopiranja onih fajlova, dakle nakon restarta i prije početka same instalacije) više puta da uspijem instalirat jer mi je izbacivo nekakav "unknown hard error" sa fajlom "system32/ntdll.dll". Ali je nakon par restarta uspio uć u instalaciju.

Neznam dali je onda moguće da je nešto od hardvera stradalo pri tom nevremenu (matična, napajanje?) ali onda neznam kako bi stalno na istom mjestu zapeo a uspio uć u safe mode i čak otamo i na internet i sve?
marke je offline  
Staro 30.07.2009., 14:28   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Navedi o kojoj se konfiguraciji radi. Za početak izvrti memtest da isključimo mogućnost errora na RAM-u, ako to prođe OK uzmi neko drugo napajanje pa ga uštekaj u komp i vidi ako radi onda.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2009., 14:53   #3
marke
Premium
Moj komp

Joj ispričavam se, zaboravio... Radi se o jaaako staroj konfiguraciji s Intel Celeronom 400MHz, 320MB memorije, 15.4GB diska... OK, budem probao s memtestom, kolko je dovoljno testa da velim da nije do ram-a?
marke je offline  
Staro 30.07.2009., 20:07   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor marke Pregled postova
Joj ispričavam se, zaboravio... Radi se o jaaako staroj konfiguraciji s Intel Celeronom 400MHz, 320MB memorije, 15.4GB diska... OK, budem probao s memtestom, kolko je dovoljno testa da velim da nije do ram-a?
Odvrti par pass-ova, a na tvom mjestu poslje memtesta kako je kolega klaun preporucio bi otvrtio test za HDD jer moze lako bit da je HDD u banani (ima bad sectora) pa se koruptaju podaci..PS.Backup podataka napravi prethodno ako imas nesto na njemu vazno (spoji na neki drugi komp) pa kopiraj sto treba!
Staro 30.07.2009., 20:37   #5
marke
Premium
Moj komp

ma to sam joj reko da odma napravi čim joj danas dođe laptop da preko usb sticka prebacuje slike i to (nema nekaj puno, 4-5GB ali svakome to znači), pa bu to i napravila a kaj se tiče kompa nije ni tolko bitno da se osposobi jer je i sama svjesna da je to staro i malo vredi a i danas dobiva laptop neki mali hp (valda onaj mini ili kak se već zove) ali bi bilo lepo kad bi i on bio funkcionalan
marke je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno