BSOD pri podizanju Windowsa XP
Pozdrav!
Naime frendici se nakon nevremena prije par dana komp zgasio i otada kad god ga upali nemože podić windowse. Znači dođe do onog loadanja windowsa i onda na pol sekunde se pojavi plavi ekran i restart i tako u nedogled...
Pokušao sam resetirat sve postavke u windowsima, pa napravio potpuni clear CMOS, pa repair windowsa preko cd-a, nije uspjelo. Napravio sam onda format c: i ponovo windowse xp pro sp2 stavio, i uspio formatirat disk i instalirat windowse (onaj 39-minutni proces) i onda nakon restarta kad treba pokrenut windowse i one završne postavke nariktat, opet baca plavi ekran i restart. U Safe Mode ulazi bez problema i tamo sve radi.
Da još napomenem da mi je trebalo (nakon formatiranja diska i kopiranja onih fajlova, dakle nakon restarta i prije početka same instalacije) više puta da uspijem instalirat jer mi je izbacivo nekakav "unknown hard error" sa fajlom "system32/ntdll.dll". Ali je nakon par restarta uspio uć u instalaciju.
Neznam dali je onda moguće da je nešto od hardvera stradalo pri tom nevremenu (matična, napajanje?) ali onda neznam kako bi stalno na istom mjestu zapeo a uspio uć u safe mode i čak otamo i na internet i sve?
|