Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.07.2008., 22:23   #1
Pr0xiMUS
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Vista 64 bit -> Vista 32 bit (konverzija)

Da li je moguće konvertirati ili možda bolji izraz "konvertirati" Vistu 64bit na Vistu32bit? Jer mi jedna vrlo bitna aplikacija ne radi i jednostavno moram to napraviti, međutim, imam i neke programe koje neću moći jednostavno reinstalirati jer nemam instalacija.. Uglavnom, na Windowsima XP sam uspjevao radit konverzije pomocu repair instalacije (instalacija samo sistemskih datoteka) sa OEM na VOL i slično.

Da li netko ima iskustva s vistom slična? Ili moram format i sve od nule? (uz backup outlooka i sl kaj se može spasit).
Pr0xiMUS je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2008., 01:09   #2
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Cek,koliko sam skuzio,teb treba radit 32-bitni program na Visti64??

Pa al ona ima 2 program filesa,jedan 32 bitni,jedan 64...trebalo bi normalno radit

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.07.2008., 01:23   #3
Pr0xiMUS
Premium
Moj komp

To je jedan domaći program koji radi na Oracle bazi i u biti radi on ali ne radi jedan "mali" dio - nemože se niti jedan izvještaj napraviti što je veliki problem jer taj dio tog programa ne radi pod Vistom x64. Bar ga ja nisam uspio natjerat da radi, a i čovjek iz supporta mi je reko da program radi pod Vistom ali ne i pod 64 bitnom (odnosno taj izvještaj) tako da se vjerojatno nemože natjerat da proradi.
Staro 31.07.2008., 01:32   #4
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
A ha,a ona jbg ...Ne znam fkt,ta Vista nie normalna,imam i ja sad jedan problem,uopce mi ne rade 32 bitni programi kak spada,al necu ti spammat temu...Ugl,zivcira me taj OS,uvijek tak neke probleme radi :S

Sretno s rjesenjem problema,ja sam fkt htio pomoci,ali kad ne znam sta je problem

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2008., 01:45   #5
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
A compatibility mode jel stavljen na Windows XP?
Staro 31.07.2008., 17:49   #6
Pr0xiMUS
Premium
Moj komp

to je dosta glomazan program koji se pokreće s mreže i taj reports dio se naknadno pokreće, opće neznam koja bi to exe datoteka bila, a i taj compatibility ide samo na shortcut tako da ne vidim neke svrhe u tome makar puno drugih opcija niti nema. (osim toliko neželjene reinstalacija kompletnog OS-a)
Staro 01.08.2008., 20:53   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Nejde na shortcut, ako ga podesiš na propertiesima samog exea onda ide na svaku instancu tog exea koja se pokrene, inače s obzirom da je sitacija takva ja bi ti rekao da ili a) promjeniš dobavljača programa ili b) reinstaliraš OS i software jer nema konverzije u 32bit, štoviše 32bit aplikacije u nativnim x64 windowsima se uopće ne izvode "direktno" nego pomoću (da se tako izrazim) emulatora i upravo zato i štekaju mnoge stvari s njima...
Staro 05.08.2008., 20:25   #8
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Možeš jednostavno instalirat Vistu (ili XP) na virtual pc pa ga pokrećeš iz viste x64 i koristiš samo za taj program.

Recimo da smanjiš instalaciju XP-a dokle god ide a da ti taj program radi (recimo na nekih 200mb) i ne koristiš nikakve dodatne programe na njemu + ugašeni svi vizualni efekti, vjerojatno bi išlo i brže (ovisi o tvom PC-ju) nego da stavljaš OS s nativnih 32 bita koji mora podržavat cijeli hardver i sl.
2145 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 20:41   #9
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor 2145 Pregled postova
Možeš jednostavno instalirat Vistu (ili XP) na virtual pc pa ga pokrećeš iz viste x64 i koristiš samo za taj program.
I ja bih ovo predložio. Postoji besplatni MS Virtual PC, nije baš nešto ali radi. Veća mana je što ne podržava USB, glupo za pop...
Kvalitetnija opcija je VMWare. Pod njim sam pokretao stvari koje nisu htjele raditi pod WinXP a u njemu sa Win98 rade i to sa fizičkim serijskim portom!

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 03:02   #10
Pr0xiMUS
Premium
Moj komp

e da, vjr ću staviti Virtual PC. Ne bih se toga sam sjetio a fino je rješenje. Thx
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno