|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vista 64 bit -> Vista 32 bit (konverzija)
Da li je moguće konvertirati ili možda bolji izraz "konvertirati" Vistu 64bit na Vistu32bit? Jer mi jedna vrlo bitna aplikacija ne radi i jednostavno moram to napraviti, međutim, imam i neke programe koje neću moći jednostavno reinstalirati jer nemam instalacija.. Uglavnom, na Windowsima XP sam uspjevao radit konverzije pomocu repair instalacije (instalacija samo sistemskih datoteka) sa OEM na VOL i slično. Da li netko ima iskustva s vistom slična? Ili moram format i sve od nule? (uz backup outlooka i sl kaj se može spasit). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Cek,koliko sam skuzio,teb treba radit 32-bitni program na Visti64?? Pa al ona ima 2 program filesa,jedan 32 bitni,jedan 64...trebalo bi normalno radit ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
To je jedan domaći program koji radi na Oracle bazi i u biti radi on ali ne radi jedan "mali" dio - nemože se niti jedan izvještaj napraviti što je veliki problem jer taj dio tog programa ne radi pod Vistom x64. Bar ga ja nisam uspio natjerat da radi, a i čovjek iz supporta mi je reko da program radi pod Vistom ali ne i pod 64 bitnom (odnosno taj izvještaj) tako da se vjerojatno nemože natjerat da proradi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
A ha,a ona jbg ![]() Sretno s rjesenjem problema,ja sam fkt htio pomoci,ali kad ne znam sta je problem ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
to je dosta glomazan program koji se pokreće s mreže i taj reports dio se naknadno pokreće, opće neznam koja bi to exe datoteka bila, a i taj compatibility ide samo na shortcut tako da ne vidim neke svrhe u tome makar puno drugih opcija niti nema. (osim toliko neželjene reinstalacija kompletnog OS-a) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Nejde na shortcut, ako ga podesiš na propertiesima samog exea onda ide na svaku instancu tog exea koja se pokrene, inače s obzirom da je sitacija takva ja bi ti rekao da ili a) promjeniš dobavljača programa ili b) reinstaliraš OS i software jer nema konverzije u 32bit, štoviše 32bit aplikacije u nativnim x64 windowsima se uopće ne izvode "direktno" nego pomoću (da se tako izrazim) emulatora i upravo zato i štekaju mnoge stvari s njima...
![]() |
#8 |
o.O
Datum registracije: Jan 2008
|
Možeš jednostavno instalirat Vistu (ili XP) na virtual pc pa ga pokrećeš iz viste x64 i koristiš samo za taj program. Recimo da smanjiš instalaciju XP-a dokle god ide a da ti taj program radi (recimo na nekih 200mb) i ne koristiš nikakve dodatne programe na njemu + ugašeni svi vizualni efekti, vjerojatno bi išlo i brže (ovisi o tvom PC-ju) nego da stavljaš OS s nativnih 32 bita koji mora podržavat cijeli hardver i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kvalitetnija opcija je VMWare. Pod njim sam pokretao stvari koje nisu htjele raditi pod WinXP a u njemu sa Win98 rade i to sa fizičkim serijskim portom!
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
e da, vjr ću staviti Virtual PC. Ne bih se toga sam sjetio a fino je rješenje. Thx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|