PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Vista 64 bit -> Vista 32 bit (konverzija) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115036)

Pr0xiMUS 30.07.2008. 22:23

Vista 64 bit -> Vista 32 bit (konverzija)

Da li je moguće konvertirati ili možda bolji izraz "konvertirati" Vistu 64bit na Vistu32bit? Jer mi jedna vrlo bitna aplikacija ne radi i jednostavno moram to napraviti, međutim, imam i neke programe koje neću moći jednostavno reinstalirati jer nemam instalacija.. Uglavnom, na Windowsima XP sam uspjevao radit konverzije pomocu repair instalacije (instalacija samo sistemskih datoteka) sa OEM na VOL i slično.

Da li netko ima iskustva s vistom slična? Ili moram format i sve od nule? (uz backup outlooka i sl kaj se može spasit).

mislav_os 31.07.2008. 01:09

Cek,koliko sam skuzio,teb treba radit 32-bitni program na Visti64??

Pa al ona ima 2 program filesa,jedan 32 bitni,jedan 64...trebalo bi normalno radit :stoopid:

Pr0xiMUS 31.07.2008. 01:23

To je jedan domaći program koji radi na Oracle bazi i u biti radi on ali ne radi jedan "mali" dio - nemože se niti jedan izvještaj napraviti što je veliki problem jer taj dio tog programa ne radi pod Vistom x64. Bar ga ja nisam uspio natjerat da radi, a i čovjek iz supporta mi je reko da program radi pod Vistom ali ne i pod 64 bitnom (odnosno taj izvještaj) tako da se vjerojatno nemože natjerat da proradi. :(

mislav_os 31.07.2008. 01:32

A ha,a ona jbg :(...Ne znam fkt,ta Vista nie normalna,imam i ja sad jedan problem,uopce mi ne rade 32 bitni programi kak spada,al necu ti spammat temu...Ugl,zivcira me taj OS,uvijek tak neke probleme radi :S

Sretno s rjesenjem problema,ja sam fkt htio pomoci,ali kad ne znam sta je problem :(

hammer_of_thor 31.07.2008. 01:45

A compatibility mode jel stavljen na Windows XP?

Pr0xiMUS 31.07.2008. 17:49

to je dosta glomazan program koji se pokreće s mreže i taj reports dio se naknadno pokreće, opće neznam koja bi to exe datoteka bila, a i taj compatibility ide samo na shortcut tako da ne vidim neke svrhe u tome makar puno drugih opcija niti nema. (osim toliko neželjene reinstalacija kompletnog OS-a)

yedwy 01.08.2008. 20:53

Nejde na shortcut, ako ga podesiš na propertiesima samog exea onda ide na svaku instancu tog exea koja se pokrene, inače s obzirom da je sitacija takva ja bi ti rekao da ili a) promjeniš dobavljača programa ili b) reinstaliraš OS i software jer nema konverzije u 32bit, štoviše 32bit aplikacije u nativnim x64 windowsima se uopće ne izvode "direktno" nego pomoću (da se tako izrazim) emulatora i upravo zato i štekaju mnoge stvari s njima...

2145 05.08.2008. 20:25

Možeš jednostavno instalirat Vistu (ili XP) na virtual pc pa ga pokrećeš iz viste x64 i koristiš samo za taj program.

Recimo da smanjiš instalaciju XP-a dokle god ide a da ti taj program radi (recimo na nekih 200mb) i ne koristiš nikakve dodatne programe na njemu + ugašeni svi vizualni efekti, vjerojatno bi išlo i brže (ovisi o tvom PC-ju) nego da stavljaš OS s nativnih 32 bita koji mora podržavat cijeli hardver i sl.

LAcy 05.08.2008. 20:41

Citiraj:

Autor 2145 (Post 1104387)
Možeš jednostavno instalirat Vistu (ili XP) na virtual pc pa ga pokrećeš iz viste x64 i koristiš samo za taj program.

I ja bih ovo predložio. Postoji besplatni MS Virtual PC, nije baš nešto ali radi. Veća mana je što ne podržava USB, glupo za pop...
Kvalitetnija opcija je VMWare. Pod njim sam pokretao stvari koje nisu htjele raditi pod WinXP a u njemu sa Win98 rade i to sa fizičkim serijskim portom!

Pr0xiMUS 06.08.2008. 03:02

e da, vjr ću staviti Virtual PC. Ne bih se toga sam sjetio a fino je rješenje. Thx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:30.