Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 24.07.2008., 14:18   #1
njubcek
Registered User

Datum registracije: May 2008
(riješeno) mp3 properties i wmp

ovak, dok browsam mp3 fileove u my computeru, i onda idem gledati njihova svojstva i kartica summary gde bi trebalo pisati ime pjesme izvodac album itd, naime kartica se pokaza u simple viewu al nema nikakvih podataka, prebacim u advanced view al uopce neam ponudjene kategorije osim onih koje su u simple view-u, i naravno nema podataka unutra, a kad udjem u wmp i idem do bilo kojeg mp3 file-e i u tom prozoru open od wmp idem gledati svojstva mp3 file i karticu summary ona mi se naime pokaze onak kak treba s svim kategorijama i podacima u advanced viewu, eh sad posto me to zivcira i otezava posao editiranja podataka, jer moram paliti wmp, dal je moguce to srediti da to isto mogu raditi direktno u my computer a ne prek wmp, prije dok sam imao 32 bitne windowse xp sve je bilo oke al na ovih x64 neke stvari su "malo" fucked-up

ajd malo pomoci
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 14:23   #2
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Kolko ja znam najlakše je u foobaru editirati, ima mass tagger, znam da ima nekih programa za editiranje unutar wina al opet si na istom kad nemožeš to iz explorera raditi
potemkin.hr je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2008., 14:34   #3
Sultan
Six Blade Knife
Moj komp

Sultan's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Otvoriš folder s glazbom i možeš ujedno i editirat tagove:
http://www.xdlab.ru/en/

A u my computeru odeš na View->Details i onda bi trebale pisat osnovne stvari o pjesmi koje se nalaze u tagovima.
Sultan je offline  
Staro 24.07.2008., 14:45   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja pak preporučam Tag&Rename, jedan od najboljih.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline  
Staro 24.07.2008., 15:16   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nije loš ni Mp3tag
Staro 24.07.2008., 15:56   #6
njubcek
Registered User

nije to to, ja rucno radim, i nemrete me sad nagovarati na programe
sto se tice details view-a imam ga ukljucenog od rodjenja XD al jednostavno neprikazuje podatke sastrane bas kak ih i neprikazuje u svojsstvima, jedino ih mogu videti u wmp-u na nacin naveden u prvom postu
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 16:02   #7
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor njubcek Pregled postova
Radiš si nepotreban posel s tim načinom. Bilo koji od spomenutih programa + MediaMonkey su miljama bolji od ručog uređivanja tagova po exploreru ili Winampu i Windows Media Playeru.
Ali ako se hoćeš mučiti i zamarati zakaj ne rade detalji i tagovi kak spada u exploreru - samo naprijed.
McG je offline  
Staro 24.07.2008., 16:14   #8
Sultan
Six Blade Knife
Moj komp

Sultan's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
sto se tice details view-a imam ga ukljucenog od rodjenja XD al jednostavno neprikazuje podatke sastrane bas kak ih i neprikazuje u svojsstvima, jedino ih mogu videti u wmp-u na nacin naveden u prvom postu
Nadam se da su ti na Details uključeni oni tabovi Artist, Album title itd. A kod ovih navedenih programa možeš kako i ručno tako i s neta editirat tagove.
Sultan je offline  
Staro 24.07.2008., 16:16   #9
njubcek
Registered User

pa zapravo s programima mi je jos vise posla, jedino kaj ja editam je naziv pjesme XD a to je za svaki file razlicito, pa si ti misli koji nacin mi je tezi
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 16:18   #10
McG
-------

Nemam si ja kaj misliti; tvoja muzika, tvoja (ne)organiziranost, tvoj način, tvoj problem.
McG je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2008., 16:21   #11
njubcek
Registered User

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Nemam si ja kaj misliti; tvoja muzika, tvoja (ne)organiziranost, tvoj način, tvoj problem.
stara poslovica kaze: kritizirati ima pravo samo onaj koji misli pomoci, a ti bas i ne pomazes

sultan, ukljuceni su svi ti details tabovi
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 16:24   #12
McG
-------

Nije meni u interesu tebi pomoći, kad ti nećeš da ti se pomogne. Ljudi su ti odma rekli na koji način da najbolje složiš tagove, ali tebi "to nije to" i bolje ti je po exploreru sređivati tagove.
Čemu onda dalje davat savjete o ovome i onome, kad ih ti ne budeš ni razmotril, a kamoli prihvatil. Čisto iz znatiželje; muzika ti je složena po folderima i izvođačima ili ti je sve natrpano u svega jedan/par folder(a)?
McG je offline  
Staro 24.07.2008., 16:24   #13
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
pa zapravo s programima mi je jos vise posla, jedino kaj ja editam je naziv pjesme XD a to je za svaki file razlicito, pa si ti misli koji nacin mi je tezi
Cekaj malo, u imenu filea ti je naziv pjesme, taj naziv pjesme treba staviti u tagove i ti to rucno radis?
morph je offline  
Staro 24.07.2008., 16:31   #14
njubcek
Registered User

ajd da pojasnim, ja imam jedan folder za muziku, unutar tog foldera su folderi prema vrsti muzike, unutar tih foldera su folderi s izvodacima, unutar tih foldera su folderi s albumima, unutar toga su fileovi s muzikom, a ja editam naziv pjesme jer kad nabavim muziku naziv mi nije napisan onak kak pase mojem stilu, i ime file takoder, al ime file sam vec rijesil
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 16:35   #15
McG
-------

Koji je to tvoj stil - daj screenshot. Jer ako imaš tak složenu muziku i tagove sređuješ na način koji si prije opisal, stvarno si bezveze kompliciraš život.
McG je offline  
Staro 24.07.2008., 16:38   #16
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
a ja editam naziv pjesme jer kad nabavim muziku naziv mi nije napisan onak kak pase mojem stilu, i ime file takoder, al ime file sam vec rijesil
Recimo da ti je naziv filea: Izvodjac - ime pjesme.mp3
I imas recimo par stotina takvih pjesama. Postoje programi koji ce pomocu skripte automatski staviti "ime pjesme" u tag Title. Zar nije to puno jednostavnije i brze nego to rucno raditi?
morph je offline  
Staro 24.07.2008., 16:47   #17
njubcek
Registered User

ma to ja s razlogom, jer mi prije dok sam isprobaval na automatiziran nacin nikad nije bilo po volji sredeno, nek sam moral opet rucno prepravaljati pa mi je to tak ostalo u navici

ovak izgleda title tag kad nabavim muziku:
Thats the way it is
thats the way it is
THATS THE WAY IT IS
THAT'S THE WAY IT IS (i ostali gore navedeni oblici kombinirani s apostrofom)
01 - Thats The Way It Is (i ostali slicni oblici kombinirani s ovim gore navednim)
CELINE DION - 01 - Thats The Way It Is

itd uglavnom sve zivo mi nabacaju u title tag, i ime izvodjaca, i albuma i pjeseme, i track number, onda lose ga formatiraju, ponekad i svakojake znakove vidim, itd a ja ocu jednostavno da bude svaka rijes s velikim slovom, jedan razmak izmedju rijeci, da u title imam samo naziv pjesme i to pravilo napisan al bez apostrofa tj da izgleda ovak evo primjera:
Thats The Way It Is

al dobro nije vazno mene muci zake nemrem videti u exploreru tagove hmm?

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Recimo da ti je naziv filea: Izvodjac - ime pjesme.mp3
I imas recimo par stotina takvih pjesama. Postoje programi koji ce pomocu skripte automatski staviti "ime pjesme" u tag Title. Zar nije to puno jednostavnije i brze nego to rucno raditi?
je, al u postu iznad ovog sam napisal problem koji tu nastaje, zbog kojeg radim rucno jer jednostavno mi u nazivu file ili vec u title tagu nije onak kak ja hocu, to je jako rijetka situacija u 90% slucajeva je da je onak kak ja necu

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 24.07.2008. u 16:57.
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 16:56   #18
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
ajd da pojasnim, ja imam jedan folder za muziku, unutar tog foldera su folderi prema vrsti muzike, unutar tih foldera su folderi s izvodacima, unutar tih foldera su folderi s albumima, unutar toga su fileovi s muzikom, a ja editam naziv pjesme jer kad nabavim muziku naziv mi nije napisan onak kak pase mojem stilu, i ime file takoder, al ime file sam vec rijesil
<Genre>\<Artist>\<Album>\<Title>.mp3

Tako nekako? Što drugo reći nego žao mi je što si potrošio vrijeme kad si istu stvar mogao napraviti puno jednostavnije i brže.

EDIT: Veliko početno slovo na svaku riječ ti Total Commander doda u sekundi.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

domy_os je offline  
Staro 24.07.2008., 17:08   #19
njubcek
Registered User

ne uopce nije tak, gle, joj potrgal se budem dok objasnjavam, gle mogu u nazivu pisati svakojaki podaci to me uopce nesmeta lako to obrisati, ja ocu da od svih njih ostane samo naziv pjesme, a naziv pjesme je uvijek napisan on kak mi nepase, preveise razmaka izmedju rijeci, rijeci nisu napisane da svaka pocne velikim slovom a da su ostale malim, da u nazivu nema apostrofa, da rijeci koje je dijelil apostrof budeju spojene, ajd da probam opet objasnim al malo detaljnije

ovakav naziv pjesme ja imam kad ga je neki idiot tak uredil
ThAtS ThE WaY It Is
tH4t's_tH3_w3y_1t_1s
onda imam svakave situacije s nepoznatim simbolima, i ko si ga zna kakave sve gluposti smisljaju, pa ti meni reci kak da ja recimo ood ovog zadnjeg primjera napravim automatski da se pretvori u ovo: Thats The Way It Is

imajuci na umu da skoro svaka pjesma je drukcije formatiran naziv i da se svaka drukcije zove, zakljucak jednostavnije mi je radit rucno

a sad JOS JEDANPUT NAPOMINJEM
OVAJ THREAD SAM OTOVORIL DA RIJESIM PROBLEM S EXPLOREROM A NE S SVOJIM NACINOM ORGANIZACIJE, MOJ NACIN ORGANIZACIJE JE S RAZLOGOM TAKAV, DAKLE MOZETE MI POMOCI RIJESITI PROBLEM S EXPLOREROM ILI MI MISLITE NASTAVITI POPOVATI O ORGANIZACIJI, HVALA

ispricavam se na caps lock al neke stvari sam moral istaknuti da se zna gde je problem koji se treba rijesiti, a ne ici OT
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 17:19   #20
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor Sultan Pregled postova
Nadam se da su ti na Details uključeni oni tabovi Artist, Album title itd. A kod ovih navedenih programa možeš kako i ručno tako i s neta editirat tagove.

domy_os je offline  
Staro 24.07.2008., 17:20   #21
McG
-------

Odaberi neku pjesmu i složi screenshot od explorera i playera, pa stavi u temu da se točno vidi kaj trebaš.
McG je offline  
Staro 24.07.2008., 17:23   #22
njubcek
Registered User

to nerjesava moj problem, nije meni problem editirati itd, i bas sam si sad vama za volju skinul jedan progi za to, al ja samo ocu da to proradi u exploreru, nezanima me nacin editiranja, nek da to jednostavno proradi, al da bi to rijesil ocito moram negde drugde pitati, a problem je kaj neznam gde

evo ss

ovak izgleda ista stvar u wmp

a ovak u exploreru
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 17:50   #23
McG
-------

64-bitni XP ti je uzrok problema. Evo kaj se navodi kao jedan od nedostataka: ID3 tag information from music files are not viewable in the Windows Explorer.
Tak da ti na kraju ostaje da tražiš rješenje za taj problem diljem neta ili jednostavno (pošto si u zadnjem postu rekel da ti način editiranja nije bitan) odustaneš od pretraživanja/uređivanja muzike putem explorera i počneš koristiti neki od spomenutih i predloženih programa.
McG je offline  
Staro 24.07.2008., 18:02   #24
njubcek
Registered User

oke tnx, nakon tolke rasprave konacno sam dobil odgovor, a moglo je to biti odma u drugom postu, lol, ajd lock

prvi put da sam na ovom forumu dobil odgovor, a imam neke threadove otvorene vec par tjedana i nis
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 18:41   #25
McG
-------

Gle, mogel si ti dobiti odgovor i bez ove teme. Dosta bi ti bilo da si prije instalacije 64-bitne verzije XPa, bacil pogled (pomoću Googlea) na listu problema i iskustva drugih s tim OS-om.
Kaj se tiče rasprave, ona je nastala zbog toga, jer je tebi lakše slagati tagove prek explorera i do ovog zadnjeg posta daval si dojam da ti je ta opcija u exploreru jako bitna.
Dok su ti ljudi dobronamjerno dali prijedloge za bolja, brža i učinkovitija rješenja.
McG je offline  
Staro 24.07.2008., 19:27   #26
njubcek
Registered User

ma moja greska, stvar je u tome da uvijek kad guglam za bugove nikad nenadjem svoj problem, pa ovaj put uopce nisam ni isel guglat, kad je u pitanju nabava nekog softvera kak su driveri uvijek guglam ili nekih opcenitih pitanja, a takav nacin te intuicije mi gotovo nikad nepogrijesi vec mjesecima nije pogrijesil a danas je pogrijesil dvaput, a kaj se tice nacina editiranja, u exploreru mi je bitna za editiranje jer sam do sad tak radil, sad sam nasel drugi nacin, naravno rucni i sad tak radim, samo mi je zal kaj nemam tog pregleda u exploreru, pa mi je sad problem kaj nevidim odma od prve dal mi je koji file promaknul u editiranju
njubcek je offline  
Staro 24.07.2008., 19:48   #27
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Eh...