PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) mp3 properties i wmp (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114449)

njubcek 24.07.2008. 14:18

(riješeno) mp3 properties i wmp

ovak, dok browsam mp3 fileove u my computeru, i onda idem gledati njihova svojstva i kartica summary gde bi trebalo pisati ime pjesme izvodac album itd, naime kartica se pokaza u simple viewu al nema nikakvih podataka, prebacim u advanced view al uopce neam ponudjene kategorije osim onih koje su u simple view-u, i naravno nema podataka unutra, a kad udjem u wmp i idem do bilo kojeg mp3 file-e i u tom prozoru open od wmp idem gledati svojstva mp3 file i karticu summary ona mi se naime pokaze onak kak treba s svim kategorijama i podacima u advanced viewu, eh sad posto me to zivcira i otezava posao editiranja podataka, jer moram paliti wmp, dal je moguce to srediti da to isto mogu raditi direktno u my computer a ne prek wmp, prije dok sam imao 32 bitne windowse xp sve je bilo oke al na ovih x64 neke stvari su "malo" fucked-up

ajd malo pomoci

potemkin.hr 24.07.2008. 14:23

Kolko ja znam najlakše je u foobaru editirati, ima mass tagger, znam da ima nekih programa za editiranje unutar wina al opet si na istom kad nemožeš to iz explorera raditi :)

Sultan 24.07.2008. 14:34

Otvoriš folder s glazbom i možeš ujedno i editirat tagove:
http://www.xdlab.ru/en/

A u my computeru odeš na View->Details i onda bi trebale pisat osnovne stvari o pjesmi koje se nalaze u tagovima.

domy_os 24.07.2008. 14:45

Ja pak preporučam Tag&Rename, jedan od najboljih.

coconut 24.07.2008. 15:16

Nije loš ni Mp3tag

njubcek 24.07.2008. 15:56

nije to to, ja rucno radim, i nemrete me sad nagovarati na programe :p
sto se tice details view-a imam ga ukljucenog od rodjenja XD al jednostavno neprikazuje podatke sastrane bas kak ih i neprikazuje u svojsstvima, jedino ih mogu videti u wmp-u na nacin naveden u prvom postu

McG 24.07.2008. 16:02

Citiraj:

Autor njubcek (Post 1095376)

Radiš si nepotreban posel s tim načinom. Bilo koji od spomenutih programa + MediaMonkey su miljama bolji od ručog uređivanja tagova po exploreru ili Winampu i Windows Media Playeru.
Ali ako se hoćeš mučiti i zamarati zakaj ne rade detalji i tagovi kak spada u exploreru - samo naprijed.:kafa:

Sultan 24.07.2008. 16:14

Citiraj:

Autor njubcek (Post 1095376)
sto se tice details view-a imam ga ukljucenog od rodjenja XD al jednostavno neprikazuje podatke sastrane bas kak ih i neprikazuje u svojsstvima, jedino ih mogu videti u wmp-u na nacin naveden u prvom postu

Nadam se da su ti na Details uključeni oni tabovi Artist, Album title itd. A kod ovih navedenih programa možeš kako i ručno tako i s neta editirat tagove.

njubcek 24.07.2008. 16:16

pa zapravo s programima mi je jos vise posla, jedino kaj ja editam je naziv pjesme XD a to je za svaki file razlicito, pa si ti misli koji nacin mi je tezi

McG 24.07.2008. 16:18

Nemam si ja kaj misliti; tvoja muzika, tvoja (ne)organiziranost, tvoj način, tvoj problem.

njubcek 24.07.2008. 16:21

Citiraj:

Autor McG (Post 1095396)
Nemam si ja kaj misliti; tvoja muzika, tvoja (ne)organiziranost, tvoj način, tvoj problem.

stara poslovica kaze: kritizirati ima pravo samo onaj koji misli pomoci, a ti bas i ne pomazes

sultan, ukljuceni su svi ti details tabovi

McG 24.07.2008. 16:24

Nije meni u interesu tebi pomoći, kad ti nećeš da ti se pomogne. Ljudi su ti odma rekli na koji način da najbolje složiš tagove, ali tebi "to nije to" i bolje ti je po exploreru sređivati tagove.
Čemu onda dalje davat savjete o ovome i onome, kad ih ti ne budeš ni razmotril, a kamoli prihvatil. Čisto iz znatiželje; muzika ti je složena po folderima i izvođačima ili ti je sve natrpano u svega jedan/par folder(a)?

morph 24.07.2008. 16:24

Citiraj:

Autor njubcek (Post 1095395)
pa zapravo s programima mi je jos vise posla, jedino kaj ja editam je naziv pjesme XD a to je za svaki file razlicito, pa si ti misli koji nacin mi je tezi

Cekaj malo, u imenu filea ti je naziv pjesme, taj naziv pjesme treba staviti u tagove i ti to rucno radis?

njubcek 24.07.2008. 16:31

ajd da pojasnim, ja imam jedan folder za muziku, unutar tog foldera su folderi prema vrsti muzike, unutar tih foldera su folderi s izvodacima, unutar tih foldera su folderi s albumima, unutar toga su fileovi s muzikom, a ja editam naziv pjesme jer kad nabavim muziku naziv mi nije napisan onak kak pase mojem stilu, i ime file takoder, al ime file sam vec rijesil

McG 24.07.2008. 16:35

Koji je to tvoj stil - daj screenshot. Jer ako imaš tak složenu muziku i tagove sređuješ na način koji si prije opisal, stvarno si bezveze kompliciraš život.

morph 24.07.2008. 16:38

Citiraj:

Autor njubcek (Post 1095407)
a ja editam naziv pjesme jer kad nabavim muziku naziv mi nije napisan onak kak pase mojem stilu, i ime file takoder, al ime file sam vec rijesil

Recimo da ti je naziv filea: Izvodjac - ime pjesme.mp3
I imas recimo par stotina takvih pjesama. Postoje programi koji ce pomocu skripte automatski staviti "ime pjesme" u tag Title. Zar nije to puno jednostavnije i brze nego to rucno raditi?

njubcek 24.07.2008. 16:47

ma to ja s razlogom, jer mi prije dok sam isprobaval na automatiziran nacin nikad nije bilo po volji sredeno, nek sam moral opet rucno prepravaljati pa mi je to tak ostalo u navici

ovak izgleda title tag kad nabavim muziku:
Thats the way it is
thats the way it is
THATS THE WAY IT IS
THAT'S THE WAY IT IS (i ostali gore navedeni oblici kombinirani s apostrofom)
01 - Thats The Way It Is (i ostali slicni oblici kombinirani s ovim gore navednim)
CELINE DION - 01 - Thats The Way It Is

itd uglavnom sve zivo mi nabacaju u title tag, i ime izvodjaca, i albuma i pjeseme, i track number, onda lose ga formatiraju, ponekad i svakojake znakove vidim, itd a ja ocu jednostavno da bude svaka rijes s velikim slovom, jedan razmak izmedju rijeci, da u title imam samo naziv pjesme i to pravilo napisan al bez apostrofa tj da izgleda ovak evo primjera:
Thats The Way It Is

al dobro nije vazno mene muci zake nemrem videti u exploreru tagove hmm?

Citiraj:

Autor morph (Post 1095423)
Recimo da ti je naziv filea: Izvodjac - ime pjesme.mp3
I imas recimo par stotina takvih pjesama. Postoje programi koji ce pomocu skripte automatski staviti "ime pjesme" u tag Title. Zar nije to puno jednostavnije i brze nego to rucno raditi?

je, al u postu iznad ovog sam napisal problem koji tu nastaje, zbog kojeg radim rucno ;) jer jednostavno mi u nazivu file ili vec u title tagu nije onak kak ja hocu, to je jako rijetka situacija u 90% slucajeva je da je onak kak ja necu

domy_os 24.07.2008. 16:56

Citiraj:

Autor njubcek (Post 1095407)
ajd da pojasnim, ja imam jedan folder za muziku, unutar tog foldera su folderi prema vrsti muzike, unutar tih foldera su folderi s izvodacima, unutar tih foldera su folderi s albumima, unutar toga su fileovi s muzikom, a ja editam naziv pjesme jer kad nabavim muziku naziv mi nije napisan onak kak pase mojem stilu, i ime file takoder, al ime file sam vec rijesil

\\\.mp3<br /> <br /> Tako nekako? Što drugo reći nego žao mi je što si potrošio vrijeme kad si istu stvar mogao napraviti puno jednostavnije i brže.<br /> <br /> EDIT: Veliko početno slovo na svaku riječ ti Total Commander doda u sekundi.</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">njubcek</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 17:08</td> </tr> </table> <hr /> <div>ne uopce nije tak, gle, joj potrgal se budem dok objasnjavam, gle mogu u nazivu pisati svakojaki podaci to me uopce nesmeta lako to obrisati, ja ocu da od svih njih ostane samo naziv pjesme, a naziv pjesme je uvijek napisan on kak mi nepase, preveise razmaka izmedju rijeci, rijeci nisu napisane da svaka pocne velikim slovom a da su ostale malim, da u nazivu nema apostrofa, da rijeci koje je dijelil apostrof budeju spojene, ajd da probam opet objasnim al malo detaljnije<br /> <br /> ovakav naziv pjesme ja imam kad ga je neki idiot tak uredil<br /> ThAtS ThE WaY It Is<br /> tH4t's_tH3_w3y_1t_1s<br /> onda imam svakave situacije s nepoznatim simbolima, i ko si ga zna kakave sve gluposti smisljaju, pa ti meni reci kak da ja recimo ood ovog zadnjeg primjera napravim automatski da se pretvori u ovo: Thats The Way It Is<br /> <br /> imajuci na umu da skoro svaka pjesma je drukcije formatiran naziv i da se svaka drukcije zove, zakljucak jednostavnije mi je radit rucno<br /> <br /> a sad JOS JEDANPUT NAPOMINJEM<br /> OVAJ THREAD SAM OTOVORIL DA RIJESIM PROBLEM S EXPLOREROM A NE S SVOJIM NACINOM ORGANIZACIJE, MOJ NACIN ORGANIZACIJE JE S RAZLOGOM TAKAV, DAKLE MOZETE MI POMOCI RIJESITI PROBLEM S EXPLOREROM ILI MI MISLITE NASTAVITI POPOVATI O ORGANIZACIJI, HVALA<br /> <br /> ispricavam se na caps lock al neke stvari sam moral istaknuti da se zna gde je problem koji se treba rijesiti, a ne ici OT</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">domy_os</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 17:19</td> </tr> </table> <hr /> <div><div style="margin:20px; margin-top:5px; "> <div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">Citiraj:</div> <table cellpadding="3" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr> <td class="alt2"> <hr /> <div> Autor <strong>Sultan</strong> (Post 1095393) </div> <div style="font-style:italic">Nadam se da su ti na Details uključeni oni tabovi Artist, Album title itd. A kod ovih navedenih programa možeš kako i ručno tako i s neta editirat tagove.</div> <hr /> </td> </tr> </table> </div></div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">McG</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 17:20</td> </tr> </table> <hr /> <div>Odaberi neku pjesmu i složi <i>screenshot</i> od explorera i <i>playera</i>, pa stavi u temu da se točno vidi kaj trebaš.</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">njubcek</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 17:23</td> </tr> </table> <hr /> <div>to nerjesava moj problem, nije meni problem editirati itd, i bas sam si sad vama za volju skinul jedan progi za to, al ja samo ocu da to proradi u exploreru, nezanima me nacin editiranja, nek da to jednostavno proradi, al da bi to rijesil ocito moram negde drugde pitati, a problem je kaj neznam gde<br /> <br /> evo ss<br /> <br /> ovak izgleda ista stvar u wmp<br /> <a href="http://img373.imageshack.us/img373/5558/wmpwq1.jpg" target="_blank">http://img373.imageshack.us/img373/5558/wmpwq1.jpg</a><br /> <br /> a ovak u exploreru<br /> <a href="http://img399.imageshack.us/img399/155/expea6.jpg" target="_blank">http://img399.imageshack.us/img399/155/expea6.jpg</a></div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">McG</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 17:50</td> </tr> </table> <hr /> <div>64-bitni XP ti je uzrok problema. Evo kaj se navodi kao jedan od nedostataka: <i><font color="Red">ID3 tag information from music files <b>are not viewable</b> in the Windows Explorer</font></i>. <br /> Tak da ti na kraju ostaje da tražiš rješenje za taj problem diljem neta ili jednostavno (pošto si u zadnjem postu rekel da ti način editiranja nije bitan) odustaneš od pretraživanja/uređivanja muzike putem explorera i počneš koristiti neki od spomenutih i predloženih programa.</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">njubcek</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 18:02</td> </tr> </table> <hr /> <div>oke tnx, nakon tolke rasprave konacno sam dobil odgovor, a moglo je to biti odma u drugom postu, lol, ajd lock<br /> <br /> prvi put da sam na ovom forumu dobil odgovor, a imam neke threadove otvorene vec par tjedana i nis :D</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">McG</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 18:41</td> </tr> </table> <hr /> <div>Gle, mogel si ti dobiti odgovor i bez ove teme. Dosta bi ti bilo da si prije instalacije 64-bitne verzije XPa, bacil pogled (pomoću Googlea) na listu problema i iskustva drugih s tim OS-om. <br /> Kaj se tiče rasprave, ona je nastala zbog toga, jer je tebi lakše slagati tagove prek explorera i do ovog zadnjeg posta daval si dojam da ti je ta opcija u exploreru jako bitna. <br /> Dok su ti ljudi dobronamjerno dali prijedloge za bolja, brža i učinkovitija rješenja.</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">njubcek</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 19:27</td> </tr> </table> <hr /> <div>ma moja greska, stvar je u tome da uvijek kad guglam za bugove nikad nenadjem svoj problem, pa ovaj put uopce nisam ni isel guglat, kad je u pitanju nabava nekog softvera kak su driveri uvijek guglam ili nekih opcenitih pitanja, a takav nacin te intuicije mi gotovo nikad nepogrijesi vec mjesecima nije pogrijesil a danas je pogrijesil dvaput, a kaj se tice nacina editiranja, u exploreru mi je bitna za editiranje jer sam do sad tak radil, sad sam nasel drugi nacin, naravno rucni i sad tak radim, samo mi je zal kaj nemam tog pregleda u exploreru, pa mi je sad problem kaj nevidim odma od prve dal mi je koji file promaknul u editiranju</div> </td> </tr> </table> <br /><table class="tborder" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" width="100%"> <tr> <td class="page"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="bottom"> <td style="font-size:14pt">domy_os</td> <td class="smallfont" align="right">24.07.2008. 19:48</td> </tr> </table> <hr /> <div>Eh...</div> </td> </tr> </table> <br /> <br /> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"> <tr valign="top"> <td class="smallfont">Sva vremena su GMT +2. Sada je <span class="time">19:00</span>.</td> <td align="right"> <div class="smallfont"></div> </td> </tr> </table> <p class="smallfont" align="center"> Powered by vBulletin® <br />Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. <br /> © 1999-2024 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940 <br />Ad Management by <a href="http://redtyger.co.uk/" title="RedTyger website design, hosting and domains." target="_blank">RedTyger</a> </p> </body> </html>