|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
![]() Moja konfiguracija je: MB: Gigabyte GA-MA69G-S3H Grafička: ASUS 8800GT 512MB RAM: Kingmax 2GB 800 MHz Procesor: AMD X2 4200+ (2.2 GHz) HDD: Seagate 200GB Napajanje: MB 350W (staro bar 4 g.) Sve je radilo kako treba dok nisam pokušao dodati frendov hard. Nakon toga više nisam mogao upaliti komp. Nakon nekoliko pokušaja prespajanja strujnih kablova i resetiranja BIOS-a na matičnoj, uspio sam upaliti komp, ali sliku imam samo preko integrirane ATI X1250. Preko 8800 GT nema nikakvog signala. Provjerio sam grafičku kod frenda i radi, frendovu 7600 GT sam probao na svojoj matičnoj i radi bez problema. Pomislili smo da se možda napajanje preopteretilo spajanjem dodatnog harda pa više ne daje dovoljno struje grafičkoj kartici. Uzeo sam novo napajanje Chieftec 400W i opet isto. U čemu bi još mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Clear CMOS? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ista stvar se meni dogodila danas. Isto sam sve napravio ko i ti. Na karaju sam sve izvadio i složio na stolu i onda je proradilo. Valjda mi je kučište napravilo kratki spoj negdje.
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi prikljucio 6-pinski prikljucak na tu 8800GT? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Komp radi, ali sa 8800GT nema slike. Na frendovom kompu moja graficka normalno radi. Isto tako, kad sam ubacio frendovu 7600GT u svoj komp, sve je bilo normalno. Najčudnije mi je što komp (kada ga pokrenem preko integrirane), uopće ne pokazuje da je 8800GT ukopčana, a sve je spojeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Jesi u biosu isključio integriranu, prije nego što si išao staviti 8800 GT
![]() |
#10 |
Registered User
|
Automatski se prebaci na PCI grafičku ako ju skuži. Ali probao sam isključiti integriranu i ništa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
Probaj drugi monitor. Meni se dogodilo na dellu 2405WFP da mi nije htio dati sliku sa 3870, dok je normalno dao sa 7300GS.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Probaj odspojit sve CD-rom HDD i ako imas jos neke dodatne karice ustekane (modem, zvucne isl) izvadi, znaci ostavi procesor maticnu i graficku (8800GT) probaj sebi nabavit jos neko napajanje, jer mi to nekako smrdi na napajne,probaj bez RAMa prvi put, poslje probaj sa jednom plocicom RAMa i ako imas mogucnost neku drugu da isprobas! Maticne (novije) sa integriranom grafickom nece upalit bez RAMa, al nemora znacit kod svih!
![]() |
#17 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Pitam zato jer na mom monitoru preko DVI kabla slika dodje tek kad se vindoze dignu skroz, tak da ak imam sifru u BIOSu ili slicno moram na slijepo ukucavat jer nevidim sliku. Probaj spojit monitor analognim(ili dvi +adapter) kabelom pa vidi jer ima slike. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Neznam, necu napamet bubat, jer ima stotine kobinacija i problema koji bi mogli bit! Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.05.2008. u 14:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Pola godine je sve radilo bez ikakvih problema, čim se upali komp, dođe slika, bez obzira na koji izlaz bio monitor priključen. Sad, nakon ovog spajanja dodatnog harda sve se poremetilo. EDIT: Imam CRT monitor, na integriranu ga izravno spajam, a na 8800GT, pomoću adaptera. Nije problem u adapteru jer sam kod frenda pomoću njega spojio monitor kad sam isprobavao grafičku. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.05.2008. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Probaj izvadit sve komponente i vratit ih nazad, resetiraj bios. I meni se to dogodilo s novim kompom pa sam sve rastavio i ponovo sastavio i radilo je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|