|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
GPS Autonavigacija
Koji je navigacijski uredaj bolji: GPS Garmin Nüvi 200 ili neki od Mio uredaja? ![]() Imam namjeru kupit jedan za auto. Ciljana cijena je tu oko 1000kn.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Garmin |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Obrazlozenje? ![]() I kolika je default-na memorija Nüvi-a 200? Nigdje ne pise!
Glup ili Zao... Gotovo da i nema razlike.... Zadnje izmijenjeno od: Ipsens. 06.06.2008. u 19:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Razmisli prije kupnje gdje i za sto ti navise treba. Baci pogled na hr gps grupu. Navodno da je konkurencija sa via gps - cardinale puno bolja za HR. Ja osobno vrlo malo koristim adriaroute pa nemogu govoriti, za mene je adria ok ali eto onim kome je to posao puno su zadovoljniji sa ostalim rijesenjima sto se HR tice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
I mene zanima GPS-ovi oko 1000 kn. Kakve su najbolje mape za europu? Koji je dobar GPS? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
nakon što sam s*izdio 2700kn na gps,shvatio sam da je dobar bilo koji,za bilo koju cijenu,samo da se na njega može instalirati karta i to je to,eventualno jos da ima glasovnu navigaciju i to je to. malo sam se zahebo,uzeo sam 360T
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ok, koji je model dobar do oko 1000 kn a da mu je sučelje na HR? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
To sam ja skuzio odmah usporedujuci Nuvi seriju. Sta ce mi u njemu MP3 player i ostale tricarije! ![]() Ok, sto se tice ova 2, vazno je dali mogu ucitati razne mape, raznih proizvodaca. Jer bezveze je usporedivati mape, ako mapa A ide na oba, a B samo na jedan! Mapa mi uopce netreba! Samo uredaj! ![]() Evo za nuvi 200 su najbolje cijene ovdje: http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=360176488 http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=3914078 Ali sa kartama. Zna li netko, gdje se mogu nabaviti bez karti, pa da i cijena bude manja? ![]() A koja je karta bolja, to cemo kad prvo izaberemo sam uredaj...
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice uredjaja bez karti, mislim da se to nece samo tako naci na trzistu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Vivax. Istina teži je piece of shit ali registrirajte se na forum gps4us.org (ovo nije reklama) i pregledajte cijeli forum. Ja ga imam i trneutno imam igo 6 i 8 na njemu, navigon, i ozi explorer sa cijom nautičkom mapom jadrana |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
evo i sam razmišljam sta ubost .. bio sam se već nekako odlučio za garmina .. ima ga brat u brodu i zadovoljan je s njime .. neki pljuju po garminu i po kartama .. sad ne znam .. garmin je prisutan u svijetu gps od kad isti postoji što ne bih mogao reć za vivax -- isto tako malo mi je cudno da nekakvi pda kojem je primarna svrha nešto drugo bude preporučivan kao bolji izbor od garmina .. - jbg 9800 gtx je je lošija od 8800 gtx - isto ovak na prvi pogled ne bih rekao ali je .. e sad jel ima netko plastični primjer sličan ovom u redu iznad za garmin vs rest of the world .. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ja sam dobio garmina nuvi 200 i super je bas mi se svida sa njim sam dobio karticu 512 mb bila je karta na njoj nekih 60-70 mb nisam ga puno koristio al ljepo izgleda jednostavan je |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Someone :D
Datum registracije: Mar 2008
|
Ja sam se kad sam trazio gps kojeg cu povremeno koristiti ipak odlucio za mobilno rjesenje... Se p1i plus garmin xt. Probao sam wayfinder i tomtom al nisu ni blizu garinu sa adriarouteom. Isto dosta kolega koristi garmin nuovi i svi zadovoljni tak da moja preporuka za njega. A cuo sam da je cardinale bolji al nebi znao iz prve ruke.
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
iskreno, i dalje ganjam iGO na FS loox 560 i nemam zamjerki.odlicna i non stop updejtana mapa HRa i cijele EU te ostatka svijeta. karte se nabavljaju (sapnut cu ti) i sve radi kak spada. cak i natasa polako poprima oblik necega kaj zelim slusati (zenska HR spikerica). znaci, cista preporuka za iGO karte. a uredaj..ekipa veli garmin..ono, iskustvo,dugo godina na tom polju..ko ce znati. polako dolaze ova vivax i raznorazna multimedijalna kramerija u prvi plan, prvenstveno ponudom ne samo kao ograniceni garmin na gps vec i na gps-multimedijalnu stanicu za vozace. pa ko kaj voli.neznam recimo, treba provjeriti, kako stoje uredaji poput alpajnove Ive, koji su dvd-lcd-hi-fi rjesenja u jednom. dali su oni u stanju ponuditii gps kao dodatak. to bi recimo ja izabrao... ![]() no kako god, kako stvari stoje, cini mi se bolji izbor izabrati neku multimedijalnu stanicu sa gpsom nego samo gps.ipak smo u svijetu tehnike,pa su razni dodaci na osnovni uredaji vise kao must have, nego samo smensi dodaci.
![]() |
#21 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
ja iz osobnog iskustva mogu preporučiti cardinale, koristim ga već duže vrijeme (cca. 3 g) i zbilja nemam pritužbi, karta je precizna i updateovi su česti, druge karte nisam isprobavao ali da kupujem novo ili ponovo, drugo nebi niti tražio |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Nije to PC! Mislio sam da na GPS uredaj, koji izaberem, da se mogu presaltavat izmedu karti raznih proizvodaca, ako mi se nesvidi aktualna. A ne da robujem onoj samog proizvodaca. Kao app, za przenje na PC-u. Ima ih koliko hoces, pa biraj... Nego.... Postoji li igdje usporedni benchmark, review, ili nes slicno, za GPS mape? Pa da jos ima "result" tablicu za usporedivanje? (iGO, Cardinale Garmin.....) ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Probao i Igo, i cardinale, a sad imam adriu na HTC-u ... adria daleko najbolja meni. Inače, imam Nuvi 200 novi za prodati, sa adriom na kartici sa njim ide. Ako te zanima, javi...biti će manje od 1000kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
dobio sam nekakav info koji kaže ovako garmin su odlicni i kvalitetni urđaji ali im karte za hr nisu nešto .. npr nema ravnu goru .. dok ostali uređaju bazurani na cardinale imaju 100 % tnu pokrivenost hr .. za europu su svi podjednako dobri .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Evo nabavio ga! Covjece, uz njega ne dobijete kucni punjac, a i ni PC USB kabel! ![]() A dosao prazne baterije! Nemres ga ni pokrenut! Jedini nacin da ga napunite, je da koristite autopunjac! ![]() Ali sva sreca da imam USB kabel pa ga spojio na PC i uspjesno ucitao AdriaROUTE, tak da je sad sve 5! ![]() Jedino to punjenje..., sad se napaja preko USB kabla! ![]() Eh da, u Properties-u pokazuje da ima 948 Mb! ![]()
![]() |
#26 |
Premium
|
super .. javi kako radi .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Ma sve sad radi za 5! TIP: Kada ga spojite na USB kabel, stisnite Turn Off tipku, na samom uredaju, da se iskljuci ekran. Uredaj se tada puni, iako to nicim nedaje do znanja. Eto nafilao ga kartama: AdriaRoute, scig, City Navigator europe 9 2008 nt i jos stavio 20-ak custom vehicle ikonica i uzivam. Stavrno mi vise nista netreba! ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
Da ne posmislis da pljujem po njemu jer ga i ja imam samo kazem. Osobno da sam uzimao sada novi uzeo bi neki baziran na Windowsima i onda na njega cardinale i Garmin Mobile XT... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ja imam malo drugaciji zahtjev za gps-om.. Naime zanim ma jel postoji neki servis na netu slicno kao gps, i da ja recimo upisem ulicu u kojoj sam i adresu u na koju moram ici i da mi on na planu grada oznaci rutu? nadam se da ste shvatili.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|