|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() S čim da prebacim WMV datoteku u MPG ili neki drugi NORMALNI format? Sa Nerom mogu napraviti VCD, ali nema baš previše funkcija. Jel ima možda kakav plugin za NeroVision Expres 2 ili neki programčić (TRex neće). ![]()
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Re: WMV u MPG ili nešto drugo
Citiraj:
Iz iskustva mislim da ti je bolje prvo napraviti MPEG2 fajl pa ga onda prekonvertirati u VCD...Daleko je veca kvaliteta.Fora je u tome kaj ti bu za VCD format onda ostal 720x576, a ne bijednih 320x288 ...samo peri !
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Re: Re: WMV u MPG ili nešto drugo
P.S. Ak imas problema, posalji po Zlatku pa ti mogu ja to napraviti, i onda oprati na DVD,VCD....
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Koja korist kaj ce za VCD imati 720x576 kad to nije standardni VCD? Postoje neki standardi, jel ![]() http://www.videohelp.com/vcd Sto se tice pretvaranja: http://www.eo-video.com/ http://www.winmpg.com/
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Ustvari, neznam zakaj se i raspravljam...ak zapne ionak mi bu poslal prek zajednickog frenda....kraj rasprave
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
E sad si ga nadrobio i jos trazis EOD pa ne ide to tako. Nemas koga varati mijenjanjem ekstenzije. WMV je Window$ovo malo $mece (TM) i ako ga neki program podrzava otvorit ce ga. AMDa vjerovatno smeta sporina premotavanja, veci zahtjevi, zastita... tko bi ga znao ali mjenjanje ekstenzija je bedasto. VCD je mpg odredjenih karakteristika i ako ne postujes te karakteristike imas mpg koji mozes vrtiti na kompu ali nikako na specijaliziranim uredjajima osim ako ti uredjaji ne podrzavaju i divlje formate ali ni jedan VCD player to nece vrtiti. Za SVCD vrijedi isto. EO Player je jednostavni programcic koji osim playanja za sto je freeware podrzava i enkodiranje (shareware) svega sto moze procitati. 3.74MB.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Se bum Vas tužil jer se svadite bez veze. ![]() Stanje je ovakvo: Jedan dio filmića oko 15 kom. sam prekodirao sa Pinnaclovim TRex-om ver. 1.7.0.4 u MPG1 (VCD) i kasnije sa NeroVision Express 2 napravio chaptere i sve spržio na CD jer za NeroVision Express 2 nemam plugina za WMV dok ga TRex podržava, a u obični nero za prženje vjerojatno ima plugin jer prekodira u MPG 1, ali nema dodatnih funkcija. Ostatak oko 20 WMV filmića nemogu prekodirat ni sa jednim od ovih programa niti sa Pinnaclovim studiom 8. Da ih mogu prekodirat u bilo koji normalni format (avi, mov, divx, xvid.......) sa nekim od ovih programa bih mogao napraviti MPG 1 za VCD (tak da i Zlatko može u DVD-u gledat). ![]()
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
|
format datoteke ne prepoznaje se po ekstenziji već po zaglavlju datoteke npr. svaka avi datoteka pocima sa RIFF
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
Re: Re: WMV u MPG ili nešto drugo
Citiraj:
Ako iz WMV napravim MPG2 pa iz MPG2 MPG1, prvo sam ga dva puta prekodiral i dva puta mu mjenjal format što iz iskustva znam da je jedno veliko sra... od slike jer se gubi na kvaliteti. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#12 | ||||||||||||
Premium
|
probaj sa Easy Video Converter ili sa WinMPG Video Convert
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Još 30%. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Jesi probao s TMPGEncom http://www.tmpgenc.net/ Da li si ikad koristio GraphEdit? To je Micro$oftov program s kojim mozes izradjivati/gledati grafove za rad s multimedijom. Npr, otvoris neki mp3 u njemu i on ti pokaze kroz koje sve filtere mora proci da bi ga odsvirao. Tako ubacis film i umjesto filtera za gledanje stavis filter za sejvanje (jednostavno receno) odnosno promjenis mu tok. Stisnes play i on sejva. Bas sam lud u objasnjavanju ![]() Linkovi: http://www.digital-digest.com/dvd/do...graphedit.html http://msdn.microsoft.com/library/en...ggraphedit.asp Uputa: http://www.pcplus.co.uk/tips/default...bsectionid=390
![]() |
#15 |
Moderator
|
Evo kako mi izgleda graf. Stisnem play i iz wmv dobijem cisti nekompresirani avi. Sve free ![]()
![]() |
#18 |
Moderator
|
Morat ces mi staviti screenshot jer ga ne mogu otvoriti zato sto mi fali tvoj video file a mozda i neki filteri.
![]() |
#20 |
Moderator
|
Taj graf ce ti pustiti samo zvuk. Nego prema njemu ti imas ASF format a ne WMV?
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
vjerojatno moze gledat. rekao mi je o cemu se video radi....to bi i ja htjel pogledat. daj posalji po njemu.bas mu i ja nekaj konvertiram
![]() |
![]() |
#22 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Vegas , bezobrazno konvertira sve u sve. AVID takodjer sa plug-inovima. Mac Final Cut Pro (A1) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
AMD, imao sam i ja potrebu za tim konvertiranjem, jel nijedan od programa koje sam probao nije htio uopce otvorit wmv (Tmpgenc, Ulead dvd workshop, pinnacle studio, liquid edition, VirtualDub, Adobe premiere 6... ) uglavnom, skinuo sam taj EO video od 3-4mb i prebacio sve sta mi treba u mpg. ma program je zakon ![]()
![]() |
#24 |
Moderator
|
To je on skidao nesto sa SkyNetom pa valjda nije cijelo ili ima neku gresku ![]() BTW ono sto si rekao Kenniju da koristis EO kao player... mazohistu jedan ![]()
![]() |
#25 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|