|
![]() |
#1 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
600MHz FSB @ E8400 & DFI LP UT P35 T2R
Kako i sam naslov veli, i to sam uspio napraviti ![]() Ispočetka sam bio malo skeptičan prema ploči jer me nije slušala, no moram priznati da me nije iznevjerila ![]() Dakle, radi se o sljedećoj konfi:
SB: 1.15v PLL: 1.75v NB: 1.77v VTT: 1.45v GTL: 90/89/89 Naravno, sve je hlađeno zrakom. Procesor sa TRU120, a ploča je bila dobro propuhana s par ventova. Kad sam kretao nisam očekivao 600MHz, pa me ovo ugodno iznenadilo kako od ploče, pa tako i od procesora, pogovoto na kojim sam to uvjetima postigao - zrak, a i voltaže na ploči nisu bile podešene do kraja, tako da vjerujem da bih možda mogao izvući i još mrvicu više ![]() Pa evo i SS i validacije ![]() 600MHz @ E8400 & DFI LP UT P35 T2R ![]() - CPU-Z validacija - Zasad max takt na zraku: 4.54 GHz ![]() Sljedeće je traženje maksimalnog takta procesora ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 28.04.2021. u 23:36. Razlog: Reupload slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Vidim i ti si počeo ''logo'' stavljat ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | ||
.
|
Citiraj:
![]() Hvala ![]() Citiraj:
![]() Čekamo vserveru da okači svojih 625MHz (sa SS-om i validacijom) ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Bravo Razer ![]() Šta, DFI nema neki svoj oc utility ( poput ET/uGuru ), pa si koristio setFSB?
![]() |
#7 |
.
|
Hvala ![]() Nažalost nema, no i SetFSB/ClockGen posluže. I da, nisam napomenuo...iz BIOS-a boota na 590MHz ![]() Na 580 sam mogao izvrtjeti i 1M... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
ljepo, ma kaj ljepo divno.... ![]() ...imam samo jedno pitanje, zašto si množitelj skresao na minimum....da ga dižeš, dal bi se spustio FSB, a ganjaš frekvu meme ili kaj, ne kužim sad to... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
Kad se traži maksimalni FSB, multi procesora se spušta na najniži da bi se to lakše postiglo. Također, ovdje se ne ganja memorija, kako vidiš stoji mi na 1:1 sa FSB-om. No s obzirom da se ovdje radi o prilično visokoj frekvenciji sabirnice, vidimo i veće frekve memorije... Tnx Bullet ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
loool, pa da....omg.... ![]() P35 je inače bolji kloker Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
|
Hvala ![]() 5GHz na zraku je valjda teško ili nemoguće izvesti, no svakako ćemo pokušati što više ![]() Kad uhvatim vremena vidjet ću koliko FSB ide na većem multiju 7, 8... @Bullet - smrade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
gg Razer ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ovo sto je postigao je iznad prosjeka ove ploce... nevjerujem da bi sa ektremnijim hladenjem postigao puno vise od 650. Ploca je zvjerska sto je i sad pokazao al nije za ocekivat puno vise od ovih 600 na zraku pa cak i sa ln2 nebi bilo lako. Kad si spomenuo 666, na toliko mi juce mema radila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
svaka cast, cestitam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Znao sam da necu pogrijesiti s tom plocom kad sam je uzimao ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nisam ti ja bas u tim vodama, kad sam kupovao plocu kupovao sam je pretezno zbog nekih drugih razloga, a OC je ipak bio u drugom planu...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
doobar dooobar ![]() svaka cast ![]() |
![]() |
![]() |
|
|