![]() |
600MHz FSB @ E8400 & DFI LP UT P35 T2R
Kako i sam naslov veli, i to sam uspio napraviti :)
Ispočetka sam bio malo skeptičan prema ploči jer me nije slušala, no moram priznati da me nije iznevjerila :) Dakle, radi se o sljedećoj konfi:
SB: 1.15v PLL: 1.75v NB: 1.77v VTT: 1.45v GTL: 90/89/89 Naravno, sve je hlađeno zrakom. Procesor sa TRU120, a ploča je bila dobro propuhana s par ventova. Kad sam kretao nisam očekivao 600MHz, pa me ovo ugodno iznenadilo kako od ploče, pa tako i od procesora, pogovoto na kojim sam to uvjetima postigao - zrak, a i voltaže na ploči nisu bile podešene do kraja, tako da vjerujem da bih možda mogao izvući i još mrvicu više :) Pa evo i SS i validacije :) 600MHz @ E8400 & DFI LP UT P35 T2R https://img.octeamcroatia.com/media/...mhz_fsb.th.png - CPU-Z validacija - Zasad max takt na zraku: 4.54 GHz https://img.octeamcroatia.com/media/...max_air.th.png Sljedeće je traženje maksimalnog takta procesora :) :chears: |
Vidim i ti si počeo ''logo'' stavljat:D.. Daj barem pitaj nekoga da ti napravi neki lijepi u fotošopu..
|
bolesno dobro! svaka cast :respekt:
|
Fino...Razer nikad ne miruje :D (Ovo je neki rekord u Hr.)
Mislim, nije niti puno, s obzirom da je naš kolega izvukao 625MHz FSB-a. :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Čekamo vserveru da okači svojih 625MHz (sa SS-om i validacijom) :) |
Bravo Razer :)
Šta, DFI nema neki svoj oc utility ( poput ET/uGuru ), pa si koristio setFSB? |
Hvala :)
Nažalost nema, no i SetFSB/ClockGen posluže. I da, nisam napomenuo...iz BIOS-a boota na 590MHz :) Na 580 sam mogao izvrtjeti i 1M... |
ljepo, ma kaj ljepo divno....:D
...imam samo jedno pitanje, zašto si množitelj skresao na minimum....da ga dižeš, dal bi se spustio FSB, a ganjaš frekvu meme ili kaj, ne kužim sad to...:( |
pa ganjao je max fsb ploce :stoopid:
btw, Razer, svaka cast. Lijepo je vidjeti t2r na 600 fsb-a :chears: mene proc ne slusa pa nece dalje od 520 (unatoc P35 cipsetu) :( |
Kad se traži maksimalni FSB, multi procesora se spušta na najniži da bi se to lakše postiglo.
Također, ovdje se ne ganja memorija, kako vidiš stoji mi na 1:1 sa FSB-om. No s obzirom da se ovdje radi o prilično visokoj frekvenciji sabirnice, vidimo i veće frekve memorije... Tnx Bullet :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
imam i x38 i p35 trenutno pa se nije tesko zabunit u postu :D |
Citiraj:
|
Razer respekt :beer:
Odlično obavljen posao, još kad bi uspio 5GHz sa TRU to bi bilo pothvat godine ;) |
Citiraj:
|
Hvala :)
5GHz na zraku je valjda teško ili nemoguće izvesti, no svakako ćemo pokušati što više ;) Kad uhvatim vremena vidjet ću koliko FSB ide na većem multiju 7, 8... @Bullet - smrade :D |
Citiraj:
|
Brutala :smoke: Još nabavi POT i nema ti kraja:)
|
Citiraj:
ne reci dva puta... damn... jos kad prije mene nabavi pot ko ce ga onda stic :D btw. upravo ga cekam sa 600+ FSB-a :)... gg Razer, bez 620 ne postaj :D |
gg Razer :)
|
Bolje neka proba nategnut :fuming: 666 :fuming:
:D GJ Razer :beer: |
Citiraj:
|
Razer faco :D
aski baš si okrutan znaš zašto |
svaka cast, cestitam...
|
Znao sam da necu pogrijesiti s tom plocom kad sam je uzimao :) Svaka cast na rezi...
|
Citiraj:
|
Nisam ti ja bas u tim vodama, kad sam kupovao plocu kupovao sam je pretezno zbog nekih drugih razloga, a OC je ipak bio u drugom planu...
|
ma naravno, ono je bila sala... ipak 8 SATA konektora i ICH9R su presniji od bilo kakvog natezanja ploce :D
|
respekt i svaka čast
|
doobar dooobar :)
svaka cast :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51. |